Koalīcija lems par tālāko rīcību • IR.lv

Koalīcija lems par tālāko rīcību

31

Dombrovskis ar partneriem spriedīs, ko darīt ar tukšajām vietām valdībā.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) šodien paredzējis tikties ar apvienībā Vienotība ietilpstošo partiju līderiem, šonedēļ paredzēta tikšanās arī ar pārējiem koalīcijas partneriem – TB/LNNK un Zaļo un Zemnieku savienību, un tikai tad premjers varētu nosaukt kandidātus uz vakantajiem ministru posteņiem.

Būtu grūti iedomāties, ka opozīcijas partijas ministrs varētu turpināt darbu valdībā, pirmdienas rīta intervijā Latvijas Radio sacīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Esam jau vēstījuši, ka pirmdien LPP/LC, paziņojot, ka valdībā neies, bet to atbalstīs, arī pauda, ka, viņuprāt, ārlietu ministra amatā būtu jāpaliek Riekstiņa.

“Es esmu gatavs darbu veikt līdz brīdim, kad būs jauns ministrs, kurš Saeimā gūs Saeimā atbalstu," ārlietu ministra teikto radio intervijā citē BNS.

Jautāts, vai, premjera Dombrovska uzrunāts, viņš būtu ar mieru turpināt darbu ārlietu ministru amatā, Riekstiņš teica: "Man ir grūti iedomāties to kombināciju, kā var ilgstošā periodā savienot situāciju, kad cilvēks ir opozīcijā esošā partijā un pilda ministra pienākumus. Tā ir vairāk tāda teorētiska konstrukcija".

Jau vakar Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa BNS uzsvēra, ka Riekstiņš savu izvēli ir jau izdarījis un ministra pienākumus beigs pildīt līdz ar jauna ministra apstiprināšanu.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu