Vienotība cer uz vairāku deputātu aiziešanu no TP • IR.lv

Vienotība cer uz vairāku deputātu aiziešanu no TP

Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Apvienība "Vienotība" cer pārvilināt vairākus Tautas partijas deputātus.

Tuvākajās nedēļās "Vienotība" plāno sarunas ar vairākiem Tautas partijas (TP) deputātiem, cerot uz viņu aiziešanu no frakcijas par labu premjera Valda Dombrovska (Vienotība) vadītās mazākumvaldības atbalstam, "ir.lv" atzina vairāki politiķi.

"Es nevaru izslēgt, ka Tautas partijā vēl ir cilvēki, kas uzskata, ka ir jāpilda vēlētājiem, nevis [Andrim] Šķēlem dotie solījumi," sacīja savulaik no TP izslēgtais deputāts Aigars Štokenbergs (SCP), kurš pieļauj, ka no TP aizgājušajiem cilvēkiem varētu izveidot frakciju.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli, frakciju var veidot no vienas partijas ievēlētie deputāti. Patlaban SCP pārstāv trīs bijušie TP deputāti – Štokenbergs, Artis Pabriks un Dzintars Ābiķis. Lai izveidotu frakciju, būtu nepieciešami vēl vismaz divi no TP ievēlēti deputāti.

"ir.lv" rīcībā esošā informācija liecina, ka par aiziešanu no TP varētru tikt uzrunāts deputāts Uldis Briedis, Jānis Klaužs, kurš virzīts no Līvanu nodaļas, kas nesen pametusi TP, kā arī deputāts Jānis Eglītis, kurš atturējās balsojumā par TP aiziešanu no valdības.

Štokenbergs norādīja, ka viņam personīgi vēl nav bijušas sarunas ar šiem cilvēkiem, jo Saeimas darbā ir pārtraukums, taču viņš pieļāva, ka bez viņiem varētu būt arī citi, kas pauž atbalstu valdībai.

Savukārt TP pārstāvji jau pēc deputātes Aijas Barčas lēmuma pamest TP frakciju pauda viedokli, ka neviens cits deputāts no TP vairs neaiziešot. Tiesa, Klaužs vēl nesen aģentūrai LETA norādījis, ka gala lēmumu šai jautājumā nav pieņēmis.

Līdz ar Barčas atbalstu valdībai parlamentā ir 49 deputātu balsis, tiesa, deputāts Leopolds Ozoliņš (ZZS) jau ilgstoši ārstējas. Ja koalīcijas partijām izdodas piesaistīt vēl vismaz trīs opozīcijas deputātus, tad Dombrovska valdība iegūst niecīgu, bet tomēr balsu pārsvaru parlamentā. 

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu