
Parmas katedrāle un baptistērijas šķībais tonis. Foto — Shutterstock.
Mūzikas, vēstures un gastronomijas ceļojums uz Parmu
Zinu, šajā žurnālā paredzēts ceļot pa tēvzemes mežiem, laukiem un tuvējo kaimiņu pagalmiem. Tomēr noteikumu uzceltam žogam mana sirds brīvi un bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem aizlido pāri brīžos, kad kādu laiku nav būts Itālijā. Jau sen aprēķināts, ka nokļūt līdz kādai no Ziemeļitālijas lidostām ir ātri un ērti, būtībā sevišķi lielas atšķirības nav — doties garākā nedēļās nogalē uz Alūksni, Viļņu, Polijas kalniem vai apciemot Milānu.
Nereti izšķiršanās brīdī uzvar dienvidu virziens — arī šoreiz, kad gluži negaidīti aicināja prosciutto un parmigiano. Konkrētāk — trīs dienu Ir Kultūras ceļojums uz Parmu un Modenu, kurā tika solīta bauda gan acīm, gan garšas kārpiņām. Nenoliedzami — vērā ņemams arguments bija arī laikapstākļu atšķirības, jo Rīgā tobrīd vēl bija gaužām apnikusi, pelēka ziema, bet Parmā jau plus 20 grādu, zied pienenes, ķirši un magnolijas.