Žurnāls: Kas draud Rīgai, ja nepildīs ģenerālprokurora rīkojumu? • IR.lv

Žurnāls: Kas draud Rīgai, ja nepildīs ģenerālprokurora rīkojumu?

Zīmējums — Ernests Kļaviņš

Ģenerālprokurors liek Rīgai atjaunot īpašumtiesības uz zemi pie lidostas, kuru tā pārdevusi par 5,7 miljoniem eiro, taču koalīcijā nav balsu šā lēmuma izpildei, raksta žurnāls Ir.

Tiesiskais nihilisms! Tā Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) nosauca kolēģu rīcību, kad jau divas reizes domes sēdē pietrūka kvoruma, lai nobalsotu par ģenerālprokurora lēmuma izpildi. «Tas ilgtermiņā daudz vairāk var ietekmēt Rīgas kā drošas investīciju vietas reputāciju nekā šis viens atsevišķais gadījums, ko cenšas risināt šādi — sabotējot domes darbu,» uzskata mērs.

Rīga ir nonākusi neapskaužamās sprukās. Pirms diviem gadiem pašvaldība pārdeva lietuviešu investoram aptuveni 35 hektārus zemes pie lidostas. Lai gan pilsēta šo zemi centās pārdot jau gadus desmit, ģenerālprokurors Juris Stukāns nupat nolēmis, ka tās nodošana privatizācijai 2012. gadā nav bijusi likumīga un Rīgai šī zeme jāpārņem atpakaļ savā īpašumā. Izrādās, ka zeme nepieciešama lidostas Rīga attīstībai, bet uz lidostas atgādinājumiem, ka zeme tai būs nepieciešama, savulaik neesot reaģējusi ne Rīgas dome, ne Satiksmes ministrija.

Ja Rīga nepildīs ģenerālprokurora lēmumu, draud tiesa. Bet ar tiesu draud arī līguma nepildīšana pret lietuviešu investoru, kas jau pirms diviem gadiem samaksāja 5,7 miljonus eiro par zemi, ko joprojām nav saņēmis.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu