VIDEO: Kad gaidāms AIDS gals? • IR.lv

VIDEO: Kad gaidāms AIDS gals?

1
Publicitātes foto no ARTE
ARTE

Četras desmitgades pēc HIV vīrusa atklāšanas tas joprojām ir plaši sastopams visā pasaulē. Tomēr profilakses un ārstēšanas programmas dod rezultātus. Šonedēļ raidsabiedrības ARTE apskatā – par HIV/AIDS vēsturi un ārstēšanas iespējām. 

ANO vēlas izbeigt HIV pandēmiju 2030. gadā. Dažās Eiropas valstīs ārstniecības rezultāti atpaliek. Raidījuma veidotāji runāja ar ārstu no mediķu komandas, kurai no HIV izdevās izārstēt vīrieti. Uzzinājām, kāpēc šo slimību izārstēt nav vienkārši. Apskatījām arī citus šķēršļus cīņai ar HIV, tai skaitā saslimstības pieaugumu seksa laikā narkotiku reibumā.

 

Redakcijas piebilde: video raidsabiedrības ARTE mājaslapā būs pieejams līdz 30.12.2023.

Šo iknedēļas raidījumu veido Eiropas sabiedriskā raidorganizācija ARTE. Tas tiek publicēts deviņās valodās, pateicoties sadarbībai ar El País (Spānija), Gazeta Wyborcza (Polija), Internazionale (Itālija), Kathimerini (Grieķija), Le Soir (Beļģija), Telex (Ungārija) un Ir (Latvija). Projektu finansē Eiropas Savienība no European Media Platforms līdzekļiem.

Komentāri (1)

Uldis.M42 04.12.2023. 12.05

Tā kā acīmredzot AIDS neīstenos Dieva mērķus, atbrīvot planētu no atseviškām kaitīgām grupām, tad visu nesaprātīgo pasaules sabiedrību nākotnē sagaida vēl nopietnāki izaicinājumi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu