Ārskats nr. 38: Kahovkas katastrofa; smagos noziedumos apsūdzētais Tramps; ķīniešu “auss” Kubā • IR.lv

Ārskats nr. 38: Kahovkas katastrofa; smagos noziedumos apsūdzētais Tramps; ķīniešu “auss” Kubā

2
Pauls Raudseps

Ukrainas prezidents Zelenskis salīdzinājis Kahovkas dambja uzspridzināšanu ar kodoluzbrukumu, un salīdzinājums nav nevietā. Tiešie postījumi ir milzīgi, kaitējums videi būs ilglaicīgs un smags. Bet kāpēc krievi sagrāva Dņipras aizpsprostu? Ārpolitikas eksperts Tomass Pildegovičs un Ir komentētājs Pauls Raudseps apspriež katastrofu, kas aizgājušajā nedēļā bija Eiropas uzmanības centrā. Viņi arī vērtē nebijuša gadījuma – kriminālapsūdzības izvirzīšanas pret bijušu ASV prezidentu – ietekmi uz Trampa izredzēm priekšvēlēšanu kampaņā, Ķīnas plānus izveidot elektroniskās spiegošanas bāzi Kubā, bijušo Austroungārijas impērijas zemju noslieci uz labējo populismu, kā arī plašos meža ugunsgrēkus Kanādā, kuru dūmi nerespektē valsts robežas un brīdina par klimata pārmaiņu aizvien specīgāko ietekmi uz mūsu dzīvi.

Raidierakstā Ārskats Ir komentētāji Tomass Pildegovičs un Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir. ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/bIY5njbUoa5U1DG3cy

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2023

Komentāri (2)

QAnon 12.06.2023. 11.04

Vai Tomass Pildegovičs nav radinieks no krievijas iesūtītam Andrejam Pildegovičam?

0
0
Atbildēt

0

QAnon 12.06.2023. 10.53

Rīcības Prezidenta Trampa mājās esošie dokumenti nebija slepeni, jo katrs no tiem ar Prezidenta lēmumu bija atslepenots un visi tie glābājās nepiederošiem nepieejamā vietā. Pretīgā nēģera, imigranta no Kenijas Obamas, mājās bija sanests daudz vairāk dokumentu. Kratīšana Trampa mājās tika izdarīta viņam neesot klāt un bez pieaicinātiem, kas bija rupjs procedūras pārkāpums.
Pavisam cita lieta demences pacienta, korumpētā putinososa Baidena, psrs drauga vēl kopš Brežņeva laikiem, kad to uzņēma ar pompu, kādu izpelnījās tikai Āfrikas cilvēkēdāji, dažādās vietās, ka piemēram narkomāna Hantera garāžā kastēs esošie dokumenti, kurus kā viceprezidents Baidens vispār nedrīkstēja no Baltā nama iznest, kas visi bija pieejami Hantera pastāvīgiem viesiem, kad tas gulēja izrubījies no alkohola vai narkotikām: narkotirgotājiem un prostitūtām, starp kuriem noteikti bija krievijas un Ķīnas aģenti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu