Partijas "KPV LV" valde izslēdz no partijas Gobzemu (papild.) • IR.lv

Partijas “KPV LV” valde izslēdz no partijas Gobzemu (papild.)

1
Saeimas deputāts Aldis Gobzems Saeimas sēdes laikā. Foto: Evija Trifanova, LETA

(papildināta ar Gobzema viedokli)

“KPV LV” valde pirmdien nolēma izslēgt no partijas Saeimas deputātu Aldi Gobzemu, ziņo LETA.

“KPV LV” dibinātājs Artuss Kaimiņš bija rosinājis politiskā spēka valdi lemt par Gobzema izslēgšanu, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija. Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV)  norādīja, ka dokumentus šajā jautājumā iesnieguši arī citi biedri, ne tikai Kaimiņš.

Saskaņā ar “KPV LV” mājaslapā publicētajiem partijas statūtiem lēmums par izslēgšanu stājas spēkā vienu mēnesi pēc tā pieņemšanas. Šajā laikā biedrs partijas valdē var pārsūdzēt pieņemto lēmumu.

“KPV LV” valdes locekļi aģentūrai LETA svētdien vairījās komentēt jautājumu par Gobzema izslēgšanu. Vaicāta, vai plānots lemt par Gobzema izslēgšanu no partijas, “KPV LV” līdzpriekšsēdētāja, valdes locekle Linda Liepiņa norādīja, ka nekomentēs šo jautājumu. No komentāriem atturējās arī partijas valdes loceklis Miks Vizbulis, savukārt Nemiro norādīja, ka viņam jāiepazīstas ar iesniegtajiem dokumentiem.

Pēc izslēgšanas no partijas “KPV LV” politiķis Aldis Gobzems ir noskaņots laika gaitā dibināt “jaunu veidojumu”. Politiķis atturējās komentēt, vai “jaunais veidojums” būs politiskā partija. Dalībai tajā pievienošoties arī “kādi biedri” no “KPV LV”, apgalvoja Gobzems. Viņš prognozēja, ka no “KPV LV” izstāsies daļa biedru. Gobzems norādīja, ka nepārsūdzēs valdes pieņemto lēmumu par viņa izslēgšanu no partijas.

Politiķis akcentēja, ka tagad neorganizē “jaunā veidojuma” tapšanu, jo process būšot “patiesāks”, ja paši cilvēki uzņemsies iniciatīvu rīkoties. Gobzems uzskata, ka viņa izslēgšana no partijas ir “aizmugurisks lēmums”, kas esot pieņemts politiķa Artusa Kaimiņa interesēs. Pēdējā laika notikumi liecinot, ka Kaimiņš ir “paņemts aiz kādas ķermeņa daļas un, iespējams, ka tieši ciešais [Šveices advokāta Rūdolfa] Meroni tvēriens liek rīkoties pretēji “KPV LV” ideāliem”. Gobzems apliecināja, ka turpinās strādāt “KPV LV” Saeimas frakcijā.

Partijas Saeimas frakcija 30.janvārī nolēma turpināt darbu visu 16 deputātu sastāvā. Frakcijas sanāksmē tikai rosināts izslēgt piecus deputātus, kuri neatbalstīja Krišjāņa Kariņa (JV) veidoto valdību, tajā skaitā Gobzemu. Tomēr frakcijas vairākums šādu ieceri neatbalstīja, pēc sanāksmes pavēstīja frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Frakcijas vadītājs uzskata, ka nav neiespējami strādāt kopā deputātiem, kuri atbalsta valdību un kuri to neatbalsta. Viņš skaidroja, ka var nošķirt informāciju, kas ir pieejama valdību atbalstošiem deputātiem un kas ir pieejama to neatbalstošajam “pieciniekam”.

“Piecinieka” izslēgšanu atbalstīja tikai deputāti Kaimiņš un Aldis Blumbergs (KPV LV). Blumbergs žurnālistiem pauda viedokli, ka “de facto” šī neesot frakcija, jo deputātiem pašlaik nav vienota mērķa.

Par valdības apstiprināšanu janvārī balsoja 11 “KPV LV” deputāti, savukārt pieci balsoja “pret”.

Domstarpības starp “KPV LV” politiķiem Kaimiņu un Gobzemu ir iezīmējušās vēl asāk pēc janvāra Saeimas sēdes, kurā Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot piedāvājis partijai saņemt 100 000 eiro “no Rūdolfa”. Pēc tam Gobzems paziņoja, ka dosies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un liecinās pret Kaimiņu. Pēc tam arī sekoja iztaujāšana tiesībsargājošajā iestādē, pēc kuras Gobzems komentāros bija skops, norādot, ka ir parakstījies par informācijas neizpaušanu.

Komentāri (1)

Berta 05.02.2019. 03.07

Viss ir loģiski. Ar tām rakstura īpašībām, kādas ir A.G., viņam vispār nebūtu jāatrodas nevienā kolektīvā. Tie simptomi ir jāatrāda ārstam.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu