Krievija pieprasa ASV samazināt savu diplomātisko personālu • IR.lv

Krievija pieprasa ASV samazināt savu diplomātisko personālu

25
ASV militārā tehnika Polijas pilsētas Gdaņskas ostā ieradusies uz kārtējām mācībām. Foto: EPA/LETA

ASV diplomātiskā personāla lielums Krievijā nedrīkstēs pārsniegt 455 cilvēkus

Reaģējot uz jaunajām ASV sankcijām, Krievija ASV pierasīja līdz 1.septembrim samazināt valstī strādājošo diplomātu un tehnisko darbinieku skaitu. Tas nedrīkst pārsniegt 455 cilvēkus, ziņo portāls “Meduza”.

Tieši tik daudz Krievijas pilsoņu strādājot diplomātikskajā dienestā ASV teritorijā, apgalvo Krievijas Ārlietu ministrija.

Turklāt no 1.augusta Krievija “aptur ASV vēstniecībai Krievijā visu noliktavas telpu Maskavā, Dorožnajas ielā, un vasarnīcu izmantošanu”.

Cik daudz ASV diplomātiskā dienesta darbinieku atstās Krieviju, netiek ziņots. Ziņu aģentūras “Intefaks” avots apgalvo, ka runa ir par “nevis par desmitiem, bet simtiem” cilvēku.

Krievijas Ārlietu ministrija šo soli spērusi kā atbildi ASV jaunajām sankcijām pret Krieviju.

 

Komentāri (25)

Es 28.07.2017. 15.20

Tas zināmā mērā parāda krievijas nespēju nopietni atbildēt uz ASV sankcijām. Uz ekonomiskām sankcijām atbild ar diplomātu izraidīšanu/samazināšanu. Faktiski tāda aizkavējusies un amplifēta atbilde uz Obamas atņemtajām dāčām un 35 krievu diplomātu izraidīšanu. Manuprāt, šis ir kārtējais pierādījums krievijas vājumam un sankciju efektivitātei.

+11
-1
Atbildēt

0

J.Biotops 28.07.2017. 17.00

Krievijas spēks nav Krievijā, tas ir Eiropas nespējā apjēgt savas civilizācijas robežas.

Tikai aiz tās seko visādi trīsrubļu Šrēderi, pieckapeiku Ķjezas, tad bezmaksas humānisti kopā ar it kā pretēji domājošiem konzervētiem patriotiem un citu nokrāsu derīgajiem idiotiem. Atsevišķa grupa – krievu augstās kultūras un dziļās dvēseles apjūsmotāji, raksturīgi, ka parasti nesaprotoši ne vārda krieviski.

+7
-7
Atbildēt

12

    Ēriks > J.Biotops 28.07.2017. 20.51

    …korupciju,bandītismu,autoritārismu,migrantu ievešanu,parazītismu,izvirtības sludināšanu,praidus,geju laulības…visu,kas nāk par sliktu un vājina Eiropu.Un galvenais,nevajag jau pašiem,vajag atrast labus sabiedrotos,kas to izdarīs viņu vietā,kā to pašu Sorosu.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 28.07.2017. 19.16

    Valdi, pastāstīsiet šo pasaciņu kādā Eiropas galvaspilsētā demonstrantu pūlim zem sirpāmurotiem karogiem? Vai arī progresīvajiem politiķiem, kuri daino par Eiropu no Lisabonas līdz Vlaģīvastōkai?

    Cik maksāja Staļins Feiftvangeram, Velsam, Šovam un līdzīgajiem? Cik – Boram par aicinājumu atklāt Krievijai atomtehnoloģiju? Un cik – par liecībām tiesā Frederikam Žolio-kirī? Brežņevs deGollu arī korumpēja?

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > J.Biotops 29.07.2017. 00.43

    to Valdis

    “Jums nav tā kā sajukušas 2 lietas – psrS un krievija?”

    Raša-paraša ir Launuma impērijas nožēlojams “ogrizoks”, bet tomēr drauds civilizācijai.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 28.07.2017. 22.52

    Valdi, J. Biotopam pilnīga taisnība.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 28.07.2017. 20.11

    Laikam neskaidri izteicos. Tur jau tā būtība, ka deGolls tieši PSRS laikā skaidri norādīja, ka progresīvam francim nav starpības – PSRS vai Krievija, abām robežas vienas. Precīzi tāpat šodienas progresīvā sabiedrība turpina lielo murgu līdz Vlaģivastokai un tā sastāvdaļu – Krieviju PSRS vai PSRS Krievijas robežās.

    Vēl viena sīkāka detaļa – Eiropu no “fašisma” atbrīvoja krievi, bet visādi pribalti ir lielāki fašisti par vācu nacionālsociālistiem.

    Vai Krievijai ir ideoloģija vai nav, tas maz kādu interesē. Daudz nozīmīgāks ir skats uz Krieviju (vai PSRS) kā atsvaru un sabiedroto svētajā cīņa pret ASV. Par kultūras virsotnēm jau rakstīju.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 28.07.2017. 19.42

    Valdi – nekas man nav sajucis.

    Par Eiropu līdz Vlaģīvastōkai Eiropas progresīvā sabiedrība fantazē joprojām, ar Krievijas pazīšanu pavisam nesen lepojās Francijas vēstnieks Rīgā, Krieviju aizstāv Vācijas zaļie, visu sugu sociālgemokrāti un “kreisie intelektuāļi”, arī tikpat kreisi liberāļi. Tieši tāpat kā senāk, kad pieklājīgam cilvēkam skaitījās pienākums jūsmot par krievu dvēseli. Jau pieminētais deGolls ar pazīstamo bļāvienu “Lai dzīvo Krievija” skaidri norādīja, ka PSRS ir tā pati frančiem mīļā Krievija Romānovu impērijas robežās.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Es > J.Biotops 28.07.2017. 19.52

    deGolls tā kā bija psrs laikos, kad Francija vispār izstājās no NATO un galveno mītni bija jāpārceļ no Parīzes uz Briseli.

    Ko nu katrs melš, kuram ir vēlme kādu kukulīti no kremļa dabūt, saņemt krievu finansējumu savai radikāļu kustībai vai krievu laipnību lai parādītu kas par varenu diplomātu, lai paliek pašu muldētāju ziņā. Krievijai nav ideoloģijas kā psrs, kura varētu izplatīties plaši pa visu pasauli. Kurš nu vēl nēsājas ar sarkano vīrusu un pielūdz tā izplatītājvalsti, ir tikai senās “greznības” atliekas ar kominterni un kompartijām visā pasaulē. Tagad tikai edge_indran un tam līdzīgi pagātnes rēgi vāvuļo.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > J.Biotops 28.07.2017. 19.23

    Jums nav tā kā sajukušas 2 lietas – psrS un krievija?

    Psrs bija ideoloģija – komunisms, kas bija un ir daudziem simpātisks.

    krievijai nav ideoloģijas, ja neskaita autoritārismu un krievpasauli.

    psrs idejām noriets pienāca tikai ar laiku, kad rietumu pasaulē sāka nonākt informācija par “laimes zemi”, bet par krievijas krievpasauli sirpjāmurotajiem lumpeņiem ir diezgan maza rūpe, cik nu tur sanāk viņiem iegalvot, ka Donbasā komunismu būvē. tagadējā krievija ir simpatiska visādiem autoritāriem ķeizariņiem, korumpantiem un dižbinesiem, kuriem jebka’da morāle un politiskas intereses ir pie dyrsim…

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > J.Biotops 28.07.2017. 20.21

    Nevēlos piedalīties garās tirādēs par Eiropas vēsturi. Šobrīd krievijai nav eksportam derīgas ideoloģijas. Šobrīd krievija “eksportē” korupciju, banditismu, autoritārismu… To jau rakstīju. Pievilcīgas šīs “eksportpreces” varētu būt dažiem ķeizariņiem un korumpantiem, bet plašas masas apmāt kā psrs laikos ar to nevarēs. Tā ir kremļa stratēgiskā problēma.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > J.Biotops 28.07.2017. 21.31

    Ērikam trollim Sorosa vakars. Lai kurā diskusijā iesaistitos, runā par Sorosu. Laikam izgājšnakt sapnī būs redzējis…

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > J.Biotops 28.07.2017. 22.56

    Tiešām? Tad kas ir tā ideoloģija, ko šobrīd kremlis eksportē līdzīgi kā psrs komunismu?

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > J.Biotops 28.07.2017. 18.18

    Krievijas spēks ir korupcijā, kuru mēģina izplatīt Eiropā un atbalstā autoritāriem režīmiem. Krievijas spēks ir merkantīlajās interesēs, kuras dominē pār politiskajām lielā daļā ES.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

basta 29.07.2017. 12.52

Kas ir, koprofāgi, mīslis raustās? Un pareizi. Nenogalinās čekas kuratori, pakārs atjaunotās Latvijas Temīda.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu