Sanktpēterburgas sprādziena izmeklēšanā nosauc aizdomās turamo • IR.lv

Sanktpēterburgas sprādziena izmeklēšanā nosauc aizdomās turamo

12
Foto: emigrados.ru

Teroraktu metro varētu būt sarīkojis Krievijas pilsonību ieguvis kirgīzs

Kirgizstānas specdienesti apstiprinājuši, kas iespējamais terorakta sarīkotājs Sanktpēterburgas metro ir Krievijas pilsonību ieguvis kirgīzs – 22 gadus vecais Akbardžons Džalilovs, vēsta aģentūras LETA-INTERFAX/AFP.

“Visticamāk, terorakta izpildītājs Sanktpēterburgas metro 3.aprīlī ir Kirgīzijā dzimis cilvēks, bet tagad Krievijas pilsonis,” pavēstīja Kirgizstānas Nacionālās drošības valsts komitejas oficiālais pārstāvis Rahats Sulaimanovs, “spridzinātājs pašnāvnieks Sanktpēterburgas metro ir kirgīzs Akbardžons Džalilovs (..), dzimis 1995.gadā.”

Kā ziņots, pirmdien Sanktpēterburgas metro starp stacijām notika sprādziens, kurā nogalināti 11 cilvēki un 51 ievainots. Krievijas tiesībsargāšanas iestādes pārbauda versiju, ka sprādzienu Sanktpēterburgas metro pirmdien varētu būt sarīkojis terorists pašnāvnieks, kas saistīts ar radikālajiem islāmistiem, vēsta Krievijas mediji.

Sākotnējā izmeklēšanā noskaidrots, ka sprādzienu sarīkojis terorists pašnāvnieks, aģentūrai “Interfax” pavēstīja informācijas avots Krievijas tiesībsargāšanas iestādēs. “Iepriekšējā izmeklēšanā noskaidrots, ka Pēterburgas metro uzspridzinājies vīrietis bijis saistīts ar Krievijas Federācijā aizliegtiem radikāliem islāmistu grupējumiem,” paziņoja avots. Tas piebilda, ka terorists spridzekli metro ienesis mugursomā.

Par terorista pašnāvnieka iespējamu atbildību vēstīja arī tīmekļa izdevums “Gazeta.ru”, kam to pastāstīja kāds par izmeklēšanu informēts avots. Lsm.lv ziņo, ka spridzekļa ienesējs gājis bojā paša sarīkotajā sprādzienā. Ārvalstu mediji vēsta, ka eksperti patlaban analizē metro videonovērošanas kameru ierakstus un spridzekļa ķīmisko sastāvu. Tiek pārbaudīta versija par uzbrucēja saistību ar diviem islāmistu grupējumiem.

Sprādziena rīkotāju varēja iedvesmot “Daīš” džihādisti, kuri pārmet Krievijai iejaukšanos Sīrijas konfliktā, vai čečenu separātisti. Tomēr oficiālās varas iestādes pagaidām nesniedz plašāku informāciju par izmeklēšanas gaitu. Jau vēstīts, ka bija plānoti divi sprādzieni. Taču lielākais nav noticis, jo spridzekli atrada un neitralizēja. Vēstīts, ka policija meklē vēl divus vīriešus, kas bijuši saistīti ar spridzinātāju.

Latvijas Radio norāda, ka varas iestādes pēc eksplozijas nelabprāt ļāva cilvēkiem pulcēties lielākos bariņos un pat nolikt tiem ziedus, pieminot upurus. Krievijas mediji vēsta, ka otrdienas, 4.aprīļa, rītā apturēta satiksme vēl divās Santpēterburgas stacijās, jo tur pamanīts kāds pamests un aizdomīgs priekšmets.

Latvijas Ārlietu ministrija informē – nav ziņu, ka sprādzienā būtu cietuši mūsu valsts pārstāvji. Pasaules valstu līderi nosodījuši uzbrukumu Sanktpēterburgā un pauduši līdzjūtību. Daudzās pilsētās notiek terora akta upuru piemiņas pasākumi.

Komentāri (12)

Valdis Eiserts 04.04.2017. 20.02

Tā ir “krievu pasaule”, kura dažas stundas pēc notikušā publicē aizdomās turētā personas datus, galvenais nacionalitāti. NACIONĀLSOCIĀLISMS ?

+3
0
Atbildēt

0

dullaisdauka 05.04.2017. 12.00

Man nedaudz kauns par “IR”, kurš “pūš” Krievijas propagandas “stabulē”! Vajadzētu, kamēr nav nekas vairāk noskaidrots, vismaz paklusēt, bet, godīgi runājot, katram ar nedaudz attīstītām smadzenēm vajadzētu saprast ka viss šis ir Putļeristānas FSB roku darbs, kuram ir apmēram 3 mērķi: 1. Iegūt ārpasaules simpātijas un novērst uzmanību no krievu fašistu agresijām Ukrainā un SĪrijā. 2. Izmantot kā iemeslu, lai varētu būt pamats ieviest ārkārtas stāvokli laikā kad sākušies tautas nemieri pret valdošo režīmu. 3. Likt savai tautai aizmirst par ekonomiskām problēmām, jo, rau, visur ir vieni ienaidnieki, pret kuriem jāaizstāvas. Visu šo mērķu īstenošanai putļeriešiem nav nekādu traucējumu vai morāliskas dilemmas dažus savus pilsoņus upurēt. Vēl jo vairāk, būtu jāatceras daudzi citi līdzīgi gadījumi, kas notikuši agrāk (dzīvojamo māju spridzināšana Maskavā, lai uzsāktu otro Čečenijas kara gājienu, metro spridzināšanu Maskavā, lai varētu “piegriezt skrūves” u.c.)

+2
0
Atbildēt

0

lno 04.04.2017. 15.53

Valstij būs jāmaksā 15 000 eiro DDD galvenajai redaktorei pēc apsūdzībām ‘noziegumos pret cilvēci’

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu