Uzņēmējs Krūmiņš apgalvo, ka tiesnesei Orniņai uzdāvinājis "divsimt, trīssimt tūkstošus" • IR.lv

Uzņēmējs Krūmiņš apgalvo, ka tiesnesei Orniņai uzdāvinājis “divsimt, trīssimt tūkstošus”

19
Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš stacionāra palātā. Foto: Zane Bitere, LETA

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājai Orniņai piemērots aizdomās turētās statuss kriminālprocesā, kas saistīts arī ar Krūmiņu.

Pagājušajā nedēļā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētais uzņēmējs, miljonārs Jūlijs Krūmiņš otrdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā “Viens pret vienu” apgalvoja, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājai Aijai Orniņai nesen uzdāvinājis “divsimt, trīssimt tūkstošus”.

To Krūmiņš izstāstīja, skaidrojot, kāpēc viņam nebūtu jēgas mēģināt, piemēram, dot kukuli Orniņai, jo viņa naudu no Krūmiņa var dabūt arī tāpat vien.

“Ja Orniņai šodien vajag vienu tūkstoti vai miljonu, tad viņa no manis to mierīgi var paņemt tūliņ. Es viņai tikko uzdāvināju divsimt, trīssimt tūkstošus. (..) Viņu tikko izmeta ārā no dzīvokļa Vecrīgā, es viņai iedevu dzīvokli Jūrmalā, neprasot nevienu kapeiku,” izteicās Krūmiņš.

Līdz ar to uzņēmējs mēģināja apgāzt izskanējušo versiju, ka viņš varētu būt piedāvājis kādu labumu tiesnesei Orniņai, lai palīdzētu savam paziņam Jurim Miķelim kādas civillietas sakarā. Šādu versiju miljonārs vērtēja kā pilnīgi absurdu.

Krūmiņš piebilda, ka Orniņu pazīst jau sen un trīsreiz aicinājis viņu par sievu, bet tiesnese nav piekritusi, jo viņai patīkot savs darbs.

Nesen no amata tika atstādināta Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Orniņa, kurai piemērots aizdomās turētās statuss kriminālprocesā, kas saistīts arī ar Krūmiņu.

Kā sarunā ar aģentūru LETA pagājušajā nedēļā skaidroja tiesnese, minētajā lietā viņai tiek inkriminēta neizpaužamu ziņu izpaušana un “piedāvājuma pieņemšana” no Krūmiņa.

Vaicāta, vai kriminālprocess saistīts ar kādu konkrētu lietu, kas bija pie viņas izskatīšanā, Orniņa sacīja, ka tā neesot, turklāt viņa uzsvēra, ka Krūmiņu pazīst jau ilgus gadus un uzņēmējs nekad nav viņai piedāvājis kādus materiālus labumus, līdz ar to viņa nekad tādus nav varējusi pieņemt.

Tiesnese pieļāva, ka abi kriminālprocesi un visas šīs darbības ir saistītas ar grāmatu, kuru Krūmiņš patlaban raksta, pieļaujot, ka kāds bija noklausījies viņa sarunas.

Tikmēr LTV raidījums “De facto” pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Krūmiņš varētu būt izmantojis labās attiecības ar Orniņu, lai palīdzētu paziņam kādas civillietas sakarā. Raidījumam neoficiāli bija kļuvis zināms, ka KNAB ir aizdomas, ka Krūmiņš mēģinājis izlīdzēt uzņēmējam Miķelim, kura ziedojums Zaļo un zemnieku savienībai arī pievērsis KNAB uzmanību partiju finansēšanas lietā. Orniņas vadītā tiesa skatījusi kādu ar Miķeli saistītu lietu.

“De facto” bija mēģinājis sazināties arī ar Miķeli un “Eirobūve Latvija” vadību, taču ne e-pastā, ne pa telefonu neviens neesot atsaucies.

 

Komentāri (19)

jurisml_inbox_lv 12.10.2016. 09.31

man taapat kaa Šveikam nav diplomaatiskas izgliitiibas bet manaa saprašanaa izskataas ka visa taa lieta ir uzpuusta un baltieem diegiem sašuuta , noskatiijos vakar tv raidiijumu viens pret vienu , radaas iespaids ka Julim neko nevar piesiet , bet knaba kranci uzriidiijusi mafija , jo juulis grasaas publiceet kautkaadus faktus , vai patiesiibu , kaa valsti paarvalda likumiigais zaglis un kaa valsti nozaguši abi pretinieki lembe ar baardu,

bet ja par finanseejumiem , tad teepisti jau veel liidz šim briidim nav miljonu atmaksaajuši , nez vai kadai partijai vispaar sirdapziņa tiira sakaraa ar ziedojumiem

+8
-3
Atbildēt

2

    atrium > 12.10.2016. 11.00

    Ebenemezers

    Krūmiņš ziedoja Zatļeram – laps onka.

    Lembergs atteica Zatļeram turpmāk savākt drupačas no sava galda un uzlaizīt mērces paliekas – tātad nelaps.

    Nevienam citam nav bijušas tik ciešas attiecības ar atklātu kriminālu, kā Jūlim. Ar Baluli un Laventu tam bija kopisks butlēgera bizness. Salīdzinot ar Krūmiņu, Šķēli un Lembergu var uzskatīt par “baltām apkaklītēm”

    Drīz intelektuāli alternatīvi apdāvinātie un kaku stumdītāji dziedās Krūmiņam slavas dziesmas, kā diviem padļjugām: Sprūdžam un Bordānam.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    ierados > 12.10.2016. 14.57

    “… intelektuāli alternatīvi apdāvinātie un kaku stumdītāji…”

    Tas nopietni iespārda. Puzes lāčplēša propagandas ministrijā nopietni panāmumi ģenerāļa batona un mēnešsērdzīgā mantojuma pilnveidošanā.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

dzeris49 12.10.2016. 10.58

Jā, kaut kas tāds iespējams tikai Latvijā, tāda mums bizneselite, kas, saprotams, saistīta ar politisko eliti, sajūta, ka dzīvo kādā netīrā smirdīgā purvā.

+5
-3
Atbildēt

4

    andrejs > dzeris49 12.10.2016. 14.27

    Tu knapi 1,5 tranzīta biznesmeņus nosauci. Tie, kas ir bijuši Rīgas ostā, var apstiprināt, ka tur latviešu valodu faktiski nedzird. LDz tas pats – reiz pat reklāmas filmā par LDz darbu sarunas starp dispečeriem un vadītājiem notika krievu valodā (uzņēmums pieder Latvijas Republikai, ja kautkas nav skaidrs)

    p.s. nezināju, ka Lembergs, škēle un šlesers nodarbojas ar tranzītu

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 12.10.2016. 13.28

    Piekrītu. Visās šajās “lielā” biznesa, kas lielā mērā saistīts ar Krieviju un Krievijas apkalpošanu (ostas, tranzīts, dzelzceļš), aprindās čum un mudž no krieviem.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 12.10.2016. 14.20

    Nezināju, ka Šķēle, Šleseris, Lembergs, Krūmiņš utt. ir krievi, manuprāt, blēdis ir blēdis, tautībai nav nozīmes.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > dzeris49 12.10.2016. 16.09

    Andrej, tiešām nesaisti Lembergu ar tranzīta biznesu??

    Par tām pārējām lietām – ostu, dzelzsceļu, šķiet, Tev būs taisnība :(

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Skumjais Bruņinieks 12.10.2016. 10.20

Krūmiņš ir no tās pašas raudzes, kas Lembergs, Šķēle, Šlesers un pārējie. Tikai pilnīgi pie šprices un lielās valsts izzagšanas nepielaists.

No tās pašas čekistu “savicku” šlakas, kas jau no paša brīvvalsts sākuma, kā maitasputni ķīvējās gan ar Ventspils grupējumu, gan ar Valmieras grupējumu par lielāko kumosu.

Viens labums mums tagad vismaz ir, kad blēži savā starpā strīdās pie valsts siles malas – mēs uzzinām daudz interesantu lietu…

Mums jāatcerās, ka Krūmiņš nav nekāds eņģelis un viņa stāstītajā sajaukta ir patiesība par Lemberga un Šķēles lielo ietekmi ar patiesībām, puspatiesībām un meliem par sevi un savām štellēm.

Nav Krūmiņš nekāds devīgais “Latvijas lāpītājs”, kā grib viņš intervijā sevi parādīt. Smērē partijām naudu, lai, pirmkārt, gūtu sev ietekmi un labumu. Dod uz visām pusēm, lai tik ieriebtu smagos noziegumos apsūdzētajam un nostumtu to no valsts galvenā saimnieka pjedestāla. Tās partijas(piemēram Repše), kas pieņēma ziedojumus, bet Jūļa norādījumus nepildīja, automātiski kļuva par sliktajām.

Krūmiņš bezšaubām ir kruts, bagāts, lecīgs, augstprātīgs ar diezgan lielu ietekmiki valstī un tas apstāklis, ka viņu Lembergs ar Šķēli reketēja, kā mazu, nevarīgu bērnu, liek mums saprast,

CIK LIELA IETEKME BIJA UN IR ĻOTI SMAGOS NOZIEGUMOS APSŪDZĒTAJAM

CIK LIELA VARA IR UN BIJA LEMBERGAM UN ŠĶĒLEM

KĀDAS FANTASTISKAS NAUDAS SUMMAS GROZĀS AP ŠIEM VALSTS IZZADZĒJIEM

Augstprātība un partnera nicināšana ir redzama faktā, kad “bārda” caur saviem sulaiņien(ne personīgi) liek Jūlim maksāt meslus. Un nepiekrīt uz parāda(Krūmiņš jau bija gatavs noliekties četrāpus un pēcāj maksāt), bet principiāli tūlīt uz priekšu.

Principā te jau ir redzama galveno valsts saimnieku attieksme pret pārējiem, kas uzdrošinās strēbt vairāk no valsts siles bez atļaujas un nodevas maksāšanas. Fakts, ka atsakās no 2 milj. nākotnē, liecina, ka galvenie sarijušies ir jau gana un vairāk tas ir principa jautājums un zīme pārējiem mazajiem strēbējiem – joki mazi, ja nebūs otkata, dzīves Latvijā arī nebūs.

Un tas pats jau tagad turpinās, nedomājiet, ka šī Lemberga un Šķēles iedibinātā tradīcija ir zudusi.

Visi uzņēmēji to sen ir sapratuši. Sen jau teicu, ka dzīves nebūs valstī tam uzņēmējam – sponsoram, kas nodomās bāzt naudu partijā, kas ir nolēmusi mainīt valsts nozagšanas sistēmu un, kas nodomājusi izmest mēslainē valsts galvenos, likumīgo zagļus ar smagos(perdon, ļoti smagos) noziegumos apsūdzēto, uz brīdi tautas padzīto, tad “valsts vīra” lācīša atdzīvināto, kam 200 apsūdzības sējumos galvenie liecinieki nu ir sen jau baltās čībiņās

AIVARU LEMBERGU priekšgalā.

Par savu lecību valsts galvenā pahana priekšā Krūmiņš dabūs pēc pilnas programmas. Runājot par Lemberga un Šķēles zaglīgumu un visvarenību, Krūmiņš cenšās dabūt cilvēku simpātijas savā pusē, bet ir skaidri redzams, ka slimnīcas gultā sēž tāds pats blēdis, tikai mazāka kalibra, kura milzīgajam ego lielie zēni liek virsū mīksto.

+6
-4
Atbildēt

2

    jurisml_inbox_lv > Skumjais Bruņinieks 12.10.2016. 17.44

    mazums mums miiliit čekistu ziņotaaju partijaas , saeimaa , eiroparlamentaa un vells zin kaados veel valsts tiesiibsargu orgaanos , mums miiliit taapat kaa DDRa stazi ziņotaajos bijis katrs trešais , taa kaa nezini kuraa pusee tev atrodas stukačoks , nekreņķeejies tavi plikadiidas no tuutiņdreijeru partijas taapat saņem meslus no likumiigajiem zagļiem , jo kaa redzi neko labu valsts labaa taapat nav izdariijuši , vienmeer gan piemetušies , protams par naudu , valdiibas gaašanaa , lai tev veseliiba.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Skumjais Bruņinieks 12.10.2016. 14.03

    tu laikam visu rakstu neizlasīji:

    “savukārt 2011.gadā un 2004.gadā viņš divas reizes ziedojis vairākus tūkstošus eiro Zatlera reformu partijai un partijai “Latvijas ceļš””

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu