Uzņēmums atmaksājis naudu par Zemessardzei piegādātajām nekvalitatīvajām lāpstiņām • IR.lv

Uzņēmums atmaksājis naudu par Zemessardzei piegādātajām nekvalitatīvajām lāpstiņām

38
Zemessardzes mācības Jēkabpilī 2015. gada aprīlī. Foto: Valda Kalnina, EPA/ LELA

Gada laikā NBS veic kopumā ap 450 mazus un ap 350 lielus iepirkumus, kļūdas gadās.

Uzņēmums ir atmaksājis naudu par šogad Zemessardzei piegādātajām nekvalitatīvajām lāpstiņām un valstij līdz ar to zaudējumi nav nodarīti, šorīt LNT pastāstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

Graube atzīmēja, ka gada laikā NBS veic kopumā ap 450 mazus un ap 350 lielus iepirkumus, līdz ar to kļūdas, protams, gadās, tomēr viņš uzskata, ka kopumā atbildīgās amatpersonas ar iepirkumiem tiek galā labi.

Zemessardzes vajadzībām tika iepirktas sapieru lāpstiņas, kas izrādījās pagalam neizturīgas – jau pirmajās mācībās teju puse no tām saplīsusi. Aizsardzības ministrija par nekvalitatīvā inventāra iegādi sāka dienesta izmeklēšanu.

Aprīļa vidū notikušas Zemessardzes mācības, kurās dalībniekiem dots uzdevums ierakties aizsardzības pozīcijās. Šim nolūkam bijis paredzēts izmantot sapieru lāpstiņas, bet beigās darbu nācies paveikt ar rokām, jo izdalītās lāpstiņas saplīsušas piecu minūšu laikā.

Neizturīgās lāpstiņas zemessargu vajadzībām iegādājies Valsts aizsardzības un militāro objektu iepirkumu centrs, veicot centralizētu iepirkumu. Atbilstoši normatīvo aktu nosacījumiem konkursā izvēlēts lētākais piedāvājums – Ķīnā ražotas lāpstiņas par 3,10 eiro gabalā, kuras piegādāja SIA “Zommers”.

Jūnijā Aizsardzības ministrijā noslēdzās dienesta izmeklēšana par Zemessardzes nekvalitatīvo lāpstiņu iepirkumu un vainīgajiem tika solīti disciplinārsodi.

 

Komentāri (38)

dzeris49 11.10.2016. 12.43

Tas, ka jāizvēlas lētākais piedāvājums, nerēķinoties ar kvalitāti, tas jau, principā ir absurds un milzīga iespēja krāpšanai.

No sērijas – “gribējam, kā labāk, bet sanāca, kā vienmēr” ( neaizmirstamais jau mirušā bijuša Krievijas premjera Černomirdina teicieens, kas kļuvis par klasiku).

No otras puses – kur tad iepirkumi notiek bez “otkatiem” vai cita veida šmaukšanās, kurās uz valsts rēķina iedzīvojās abas puses, nu, varbūt, kādās mazās pašvaldībāss un mazās iestādēs.

+2
0
Atbildēt

0

kimsk 11.10.2016. 11.07

Made iekš Ķīnas:) Es kā muļķis nupat nopirku ķīniešu ražotu smartfonu un tagad nesaprotu – vienkārši izmest atkritumos vai izmantot kā papīru presi, tikai sakarā ar pāreju uz datorizētiem dokumentiem papīru ir pavisam maz:)

0
0
Atbildēt

2

    traductrice > kimsk 11.10.2016. 12.44

    iphonus, ja nemaldos, arī ražo Ķīnā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    valdemir > kimsk 11.10.2016. 12.14

    Nesen lasīju interviju ar meiteni, kura dzīvo Ķīnā. Viņa saka, ka ķīniešu preces nav ne labākas, ne sliktākas par pārējiem “made in”, tikai mūsu spekulanti mūs apgādā ar brāķiem no izgāztuvēm, jo tos tur var dabūt par velti un vēl piemaksā. Tā kā pēc smartfona jābrauc pakaļ pašam.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

klusais 11.10.2016. 11.02

Un kadu tad lāpstiņu grib nopirkt par 3.10 EUR gabalā ?

+1
-1
Atbildēt

2

    klusais > klusais 12.10.2016. 07.49

    atrium – intereses pēc iemetu aci cik rūpnīcā maksāja parasts tūristu komplekts , kas sastāv no saliekamas lāpstiņas , kur papildus var iestiprināt zāģa asmeni un nosacīti cirvi + maciņš , ko piestiprināt pie somas . Es pats pirms gada tādus gribēju iepirkt , bet atteicos , jo mani nedaudz cena atsita – 5.00 USD gabalā . Tad vienkārši parēķini – kurss – 1.10 , transports kādi orientējoši 5-7% , ievedmuita ar ap 5% + PVN plus kādas 60 dienas izgatavošanai 40 + dienas standartā jūras transports . Tad jautājums ko var gribēt nopirkt par 3.10 EUR , ja parastam tūrismam domāts produkts pašizmaksā šeit maksā gandrīz divreiz dārgāk. Es te nerunāju pat par peļņu … Un nav tādu lapstiņu par 1 USD , aizmirsti tādas blēņas, lētākais ko esmu manījis ir bijis tuvu 3 USD . Labas lietas attiecīgi arī maksā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    atrium > klusais 11.10.2016. 12.00

    Kāpēc ne, ja piegādātājs par šīm, droši, nebija maksājis pat 1 eiro gabalā? Kā jau rakstīju, Latvijas armija ir pilna rublovsku, bergmaņu, turjajo, ādamsonu, dāboltiņu un lasmaņu, tā kā viereizīgās sapieru lāpstiņas ir pupu mizas.

    Reiz par 10 latiem nopirku titāna tērauda lāpstu, īpaši vieglu un neparasti izturīgu. Tās bija saražotas, lai vēl astoņdesmitajos pāri robežai, kā dzelzs lāpstas, dabūtu pāri veselu vagonu vērtīgo, stratēģisko materiālu.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu