NBS komandieris: Baltijas reģionā neliels militārs saspringums diemžēl jāpieņem kā sava veida ikdiena • IR.lv

NBS komandieris: Baltijas reģionā neliels militārs saspringums diemžēl jāpieņem kā sava veida ikdiena

23
NBS komandieris Raimonds Graube. Foto: Edijs Pālēns, LETA

Graube negribot situāciju pārspīlēt, taču Krievijas militārās aktivitātes bijušas ievērojamas.

Pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos Baltijas reģionā neliels militārs saspringums diemžēl ir jāpieņem kā sava veida ikdiena, šorīt LNT izteicās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube. Tā viņš komentēja pagājušās nedēļas izskaņā notikušo NBS personāla apziņošanu, kas tika veikta, jo vairākas dienas Baltijas valstu robežu tuvumā bija vērojama paaugstināta Krievijas bruņoto spēku aktivitāte, atstāsta LETA.

Graube stāstīja, ka pirms brīvdienām NBS apzināja visus karavīrus, lai noskaidrotu, vai viņi ir gatavi noteiktajās stundās ierasties dienesta vietās. Graube negribot situāciju pārspīlēt, taču Krievijas militārās aktivitātes bijušas ievērojamas. Pieredze rāda, ka militārās darbības sākas tieši pēc militārajām mācībām, piebilda NBS komandieris.

Krievija ir neprognozējama un tā ir lietojusi militāru spēku savu politisko ambīciju apmierināšanai, tāpēc diemžēl neliels militārs saspringums ir jāpieņem kā sava veida ikdiena, ar nožēlu konstatēja Graube.

NBS komandieris atzīmēja, ka nākamgad Latvijas drošības palielināšanai mūsu valstī ieradīsies ap 1000 citu NATO valstu karavīri, kas iecerēts kā nopietns atturēšanas mehānisms un noteikti nav vērtējami kā uzbrukuma spēki.

Gatavojoties šo karavīru uzņemšanai, NBS galvenajā mītnes vietā Kadagā pašlaik esot “liels būvlaukums”. Divas jaunas kazarmas iecerēts pabeigt nākamā gada rudenī, bet līdz tam daļai karavīru nāksies padzīvot teltīs. Graube atzīmēja, ka apstākļi būs vienādi gan vietējiem, gan atbraukušajiem karavīriem.

Graube atzīmēja, ka visas mācības nenotiks vien Ādažos, bet arī pie Alūksnes, Daugavpils un Skrundas.

 

Komentāri (23)

ierados 12.10.2016. 07.09

Katliņā ar dīķa ūdeni ielaida vardīti un uzlika uz oglēm. Vardīte mierīgi peldēja, jo karstuma pieaugums bija vardītes ikdiena. Ar ko tas beidzās vardītei, visi zin.

+1
0
Atbildēt

0

atrium 11.10.2016. 09.50

Pēc rublovskiem, bergmaņiem, turlaiem, ādamsoniem, dāboliņiem, lasmaņiem pāris krievu tanku Riebiņos nekādu īpašu saspringumu vairs nevarētu radīt. Bijušais virsnieks Rublovskis ir SC poc, ko Tomsons kā ekspertu regulāri aicina uz radio.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu