Truksnim, Jorenam un Krūmiņam aizdomās turēto statuss KNAB sāktā kriminālprocesā • IR.lv

Truksnim, Jorenam un Krūmiņam aizdomās turēto statuss KNAB sāktā kriminālprocesā

17
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Foto: Zane Bitere, LETA

Truksnim aizliegts izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām, bet viņš var turpināt ieņemt amatu Jūrmalas domē.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Jūrmalas mēram Gatim Truksnim (ZZS) piemērojis aizdomās turētā statusu kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, aģentūru LETA informējis viņa aizstāvis Jānis Rozenbergs.

Truksnis šorīt ir atbrīvots, bet viņam procesa virzītājs piemērojis drošības līdzekli – aizliegumu izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām, sacīja advokāts. Viņam nav aizlieguma ieņemt amatu Jūrmalas domē.

Šorīt atbrīvots arī savulaik ar partiju “No sirds Latvijai” (NSL) saistītais Jorens Raitums. Viņa advokāts Pāvels Rebenoks aģentūrai LETA pastāstījis, ka Raitumam lietā ir aizdomās turētā statuss un piemēroti līdzīgi drošības līdzekļa nosacījumi kā Truksnim.

Rebenoks piebilda, ka aizstāvjiem pieejamais informācijas apjoms patlaban esot ļoti minimāls – esot zināms, ka aizdomās turētajiem tiek pārmesta iespējama partiju nelikumīga finansēšana lielā apmērā, taču neesot precizēts, kā tieši tā izpaudusies.

Tāpat šorīt atbrīvots uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Kā aģentūrai LETA sacījis uzņēmēja aizstāvis Egons Rusanovs, Krūmiņš ir atbrīvots un viņam piemērots aizdomā turētā statuss divos kriminālprocesos. Jautāts, kas ir otrs kriminālprocess, kas sākts pret Krūmiņu, advokāts to atteicās izpaust.

Rusanovs skaidroja, ka vienā kriminālprocesā uzņēmējam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām, bet otrā kriminālprocesā viņam drošības līdzeklis nav piemērots.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas.

Pagaidām nav zināms, kas ir ceturtais lietā aizturētais.

Tāpat no amata atstādināta Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa. Orniņa aģentūrai LETA apliecināja, ka KNAB viņai inkriminē neizpaužamu ziņu izpaušanu un “piedāvājuma pieņemšanu” no Krūmiņa. Viņa gan apgalvoja, ka konkrētais process nav saistīts ar kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kurā aizturēts Krūmiņš un Truksnis.

 

Komentāri (17)

dzeris49 06.10.2016. 11.19

Ir jau versija, ka tā Krūmiņa aizturēšana ir pasūtījums tās grāmatas dēļ, ko Krūmiņš rakstot, un kur viņš stāstot par Andreja un Aivara organizētā noziedzīgā grupējuma darbību, Latvijai arī ticama versija, šinī valstī īsti ticēt gan nevar nevienam.

+5
-1
Atbildēt

5

    andrejs > dzeris49 06.10.2016. 14.11

    ja pareizi saprotu, tad Krūmiņš Lemberga lietā jau ir nopratināts, tā ka nekāda baidīšana, par ko jūsu te fantazējat, nesanāktu un rezultātus nedotu.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 06.10.2016. 15.33

    Nu re, cik labi:) Tagad V un NA bez svārstīšanās varēs nobalsot par Stelčenoku – gan ZZS un NSL noziedznieki notverti, gan pazudušie dokumenti atrasti. Valstī viss kārtībā:)

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > dzeris49 06.10.2016. 23.00

    Plika pašreklāma, Jariks sācis laist Jutu, – konkurss vaļā, valsts noslēpums bija tikai pačurāt aizgājis, šovs vajadzīgs politizēts, Lielvārdes bibliotēka publikai slikti izskatās, Draveniecei Ziemsvētku dāvaans jāpērk. Kārtējā burbuļa pazīmes šodien jau skanēja. Jābrīnās?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    kimsk > dzeris49 06.10.2016. 14.31

    Jauki, ka Jūlim vismaz nepiemetās infarkts, plaušu tūska vai anafilaktiskais šoks, – svētais Puzes dižmoceklis šādās lietās ir roku iesitis, Jūlis nebūtu ne pirmais, ne pēdējais.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    nomale > dzeris49 06.10.2016. 12.49

    Ļoti iespējams, ka Krūmiņu vienkārši gribēja pabaidīt, bet nu šis vecis neizskatās pēc tāda, kas tā vienkārši sabīsies un atkāpsies, un tie baidītāji iespējams ir smagi pārēķinājušies. Vispār turpinājums varētu būt diezgan interesants! Jau tas vien, kas pa šīm pāris dienām ir pacelts jau ir milzīgs plus mūsu valsts labā.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

zanE. 06.10.2016. 21.52

….Krūmiņa advokāts: – “Viņš izaicināja likteni, jokojot minēja, ka gribētu tur nokļūt. Tas viņam būtu interesanti jaunās grāmatas sakarā”…./video http://skaties.lv/zinas/latvija/krumins-knab-mekle-utis-un-nenodarbojas-ar-nopietnam-lietam/

….tad jau…Krūmiņš būs nopircis to atrakciju…abām pusēm izdevīgi – Krūmiņam jaunās grāmatas reklāmas kampaņa, KNĀBim – muskuļu demonstrēšana pirms Streļčenoka pārvēlēšanas…gala rezultātā – kārtējā zolītes spēle…

+3
-1
Atbildēt

1

    Anonīms > zanE. 07.10.2016. 09.59

    gala rezultātā, zane, kārtējais varnešu šovs, par kuru mums jāmaksā un ļoti bargi jāmaksā

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

klusais 06.10.2016. 19.33

Jūlis šodien atkal elementā :) Skumji ar viņu nav . Varēja patiesi pasmieties .

+1
-1
Atbildēt

5

    kimsk > klusais 07.10.2016. 12.13

    No pašreizējiem droši vien neviens – visi, kas nepiedalījās šaubīgos darījumos, laikam gan ir jau “bijušie”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kimsk > klusais 06.10.2016. 21.08

    Stāsts par to, ka viņu divas dienas turējuši pliku un nedevuši ēst, man izklausās bik tā kā par traku:) Toties tā pasūtīšana dillēs ir īsti Jūļa stilā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    kimsk > klusais 07.10.2016. 11.02

    Mani maķentiņ uzjautrināja Jurkāna teiktais, ka Augusts Brigmanis kratoties vaļā no Jūļa, sakot, ka viņu nepazīstot, kaut gan vēl 30. jūlijā visi trīs (Jurkāns, Augustiņš un Jūlis) kopā spēlējuši kārtis. Traki uzjautrinošs rakstiņš “Pietiek”, kur vecais blēdis ar reputāciju kā sasvīdušai zaldāta zeķei Andris Šķēle apgalvo, ka savulaik neesot pieņēmis Jūļa ziedojumu sakarā ar “šaubīgo Jūļa reputāciju”. Žēl, ka maz laika, varētu izlasīt visus šos paudumus pamatīgāk un izsmieties no sirds:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 07.10.2016. 11.35

    kimsk – man pat grūti iedomāties kurš no Latvijas nozīmīgajiem privātā biznesa cilvēkiem , kas biznesu sāka 90-tajos nebūtu saistīts ar šaubīgiem ( maigi teikts ) darījumiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 07.10.2016. 08.30

    kimsk – vēl jau bija par kāršu spēlēšanu ar Truksni :) tas ar bij labs gabals . Un par skolas laiku draudzeni :) Es kaut kā mācijos savulaik kopā ar Aiju , bet tādu skolas biedru , kurš 20 gadus vecāks nekādi neatceros . Arī teksts par manu draudzeni ( mīļāko ) samerā interesants , jo cik nu es atceros , tad Aija čupojās ar viņa sievu savulaik. Katrā gadījumā Kinemotogrāfijas institūta ( jeb saukta GITIZ ) izglītība ir ar lielu radošu pienesumu :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu