Briti apsver iespēju ar darba atļaujām kontrolēt imigrāciju no ES • IR.lv

Briti apsver iespēju ar darba atļaujām kontrolēt imigrāciju no ES

27
Foto: LETA-AFP

Valsts vēlas pamest ES, bet palikt kopējā tirgū un paturēt ”ekonomikai vērtīgos” iebraucējus

Lielbritānijas iekšlietu ministre Ambera Rada svētdien atklāja, ka izskata iespēju ar darba atļauju palīdzību kontrolēt imigrāciju no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, vēsta aģentūras LETA/REUTERS. «Mēs skatīsimies, kā varam panākt labāko ekonomikai, samazinot [imigrantu] skaitu, bet aizsargājot cilvēkus, kuri patiešām ir vērtīgi ekonomikai,» uzsvēra ministre.

Pēc 23.jūnija referenduma, kurā briti nobalsoja par izstāšanos no ES, Lielbritānijas valdība meklē iespējas pildīt vēlētāju cerības par imigrācijas ierobežošanu un atvērto robežu likvidēšanu, vienlaikus ņemot vērā vairāku ekonomikas nozaru atkarību no imigrantu darbaspēka.

«Darba atļaujām noteikti ir vērtība,» Rada norādīja britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC, atklājot, ka viņas vadītā ministrija izskata vairākas imigrācijas kontroles sistēmas, tomēr nekāds lēmums vēl nav pieņemts. Rada neizslēdza iespēju, ka britiem nākotnē var nākties maksāt par ceļošanas vīzām uz ES valstīm, komentējot laikrakstā «Guardian» vēstīto par Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu, kas var ietekmēt ārpus bloka esošo valstu pilsoņus.

ES noteikumi šobrīd ļauj bloka pilsoņiem dzīvot un strādāt Lielbritānijā. Septembra sākumā Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja noraidīja punktu sistēmu imigrantu atlasē, lai arī izstāšanās kampaņas līderi tādu bija solījuši. Rada, kas ir tuva Mejas sabiedrotā, ir atbalstījusi britu valdības ilgstošo mērķi samazināt ikgadējo ieceļotāju skaitu zem 100 000 cilvēku. Pērn Lielbritānijā uz pastāvīgu dzīvi ieradās 327 000 cilvēku.

Migrācijas jautājums Lielbritānijas izstāšanās sarunās būs viens no sarežģītākajiem, ņemot vērā, ka Londona vēlas ierobežot imigrāciju, nezaudējot piekļuvi ES vienotajam tirgum.

Komentāri (27)

Aldis-2 12.09.2016. 17.57

“Le Monde” raksta:

La droite croate remporte les législatives

(Kroatu labējie uzvar parlamenta vēlēšanās)

[un raud, ka kreisie nav izmantojuši izdevību pārņemt varu]

L’Autriche reporte le « troisième tour » de l’élection présidentielle

(Austrija pārceļ prezidenta vēlēšanu “trešo kārtu”)

[atbalsts Brīvības partijas kandidātam ir tik liels, ka nākas pārcelt 2.oktōbrī paredzētās vēlēšanas uz … decembri. Oficiālais iegansts? Aplokšņu līme esot slikta, atlīmējas aploksnes, kas domātas balsošanai pa pastu. 6 gadus mēdza turēties, bet nu pēkšņi iemēgušies atlīmēties… Līdz 2010.gadam šādas balsošanas pa pastu vispār nebija. Kas būtu vienkāršāks, kâ atgriezties pie vecās pārbaudītās vēlēšanu kārtības? Nevar, tad nevarēs blēdīties.]

“Le Figaro” raksta:

En Catalogne, les sécessionnistes montrent leur force

(Katalonijā neatkarības atbalstītāji rāda savu spēku)

“Le Point” raksta:

Russie : 120 millions d’euros découverts chez un chef de la lutte anticorruption

(Krievija: pie pretkorupcijas cīnītāju vadītāja ir atklāti 120 miljoni eiru)

“Valeurs actuelles” raksta:

Donald Trump, “yes, he can !”

(Tramps, “jā, viņš var”)

Le portrait que consacre André Bercoff au candidat républicain, “Donald Trump, les raisons de la colère”, donne au public français les clés de compréhension d’une personnalité entière et pleinement ancrée dans le “rêve américain”.

>>> Portrets, ko velta Berkofs republikāņu kandidātam [rakstā] “Tramps, dusmu iemesli”, dod franču publikai atslēgas, lai izprastu personību, kas pilnībā un pilnīgi noenkurota “amerikāņu sapnī”.

Autriche : le gouvernement demande le report de l’élection présidentielle

(Austrija: valdība lūdz pārcelt prezidenta vēlēšanas)

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu