Svarcēlāja Koha izcīna ceturto vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs (papild.) • IR.lv

Svarcēlāja Koha izcīna ceturto vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs (papild.)

23
Rebeka Koha. Foto: Reuters/LETA

Par olimpisko čempioni tika kronēta Taivānas atlēte Sjui Šučiņa

Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha, kura startē svara kategorijā līdz 53 kilogramiem, svētdien izcīnīja ceturto vietu Riodežaneiro olimpisko spēļu sacensībās, ziņo LETA.

Raušanā Koha pacēla 90 kilogramus, bet grūšanā viņai padevās 107 kilogramus smags stienis, kas summā deva 197 kilogramus, par kilogramu atpaliekot no sava personiskā rekorda, bet par diviem no bronzas medaļas.

Par olimpisko čempioni tika kronēta Taivānas atlēte Sjui Šučiņa, kura summā cēla 212 kilogramus (100+112), sudraba medaļu izcīnīja filipīniete Fidilina Diaza, kura pacēla 200 kilogramus (88+112), bet bronzas medaļu izcīnīja Jinhī Juna no Dienvidkorejas, kura pacēla 199 kilogramus (88+111).

Pirms četriem gadiem Londonā Šučiņa samierinājās ar sudrabu, bet pērn Hjūstonā tika kronēta par pasaules čempioni, kamēr Diaza ieguva bronzu. Savukārt Juna 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs ieguva sudrabu.

18 gadus vecā Koha bija jaunākā no visām fināla dalībniecēm, turklāt pirmo divu vietu ieguvējas ir septiņus gadus vecākas par latvieti, kamēr Juna ir vēl piecus gadus vecāka.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs, Koha par sasniegumu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs varētu saņemt naudas balvu līdz 30 734 eiro apmērā. Viņas treneri un apkalpojošais personāls varētu saņemt 15 367 eiro naudas balvu.

Atbilstoši noteiktajai procedūrai sporta federācijai Izglītības un zinātnes ministrijā jāiesniedz pieteikums par naudas balvas piešķiršanu par sportista sasniegumu. Novembrī šis pieteikums kopā ar citu federāciju pieteikumiem tiks virzīts izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē, un padomes priekšlikumi par naudas balvu piešķišanu tiks iesniegti izskatīšanai Ministru kabinetā. Lēmumu par balvu piešķiršanu pieņems Ministru kabinets.

(papildināta ar pēdējām 2 rindkopām)

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu