Mēneša laikā "Rīdzinieka karti" par 775 eiro neviens nav iegādājies • IR.lv

Mēneša laikā “Rīdzinieka karti” par 775 eiro neviens nav iegādājies

23
Foto: Edijs Pālens, LETA

Turklāt Rīgā deklarēto iedzīvotāju skaits arī nav palielinājies

Pirmā mēneša laikā, kopš par 775 eiro “Rīdzinieka karti” var nopirkt arī tie, kas nav deklarējušies galvaspilsētā, neviens šo iespēju nav izmantojis, ceturtdien vēstīja LNT raidījums “900 sekundes”. Turklāt, lai gan kartes īpašniekiem ieviestas jaunas atlaides, Rīgā deklarēto iedzīvotāju skaits nav palielinājies.

Laika e-talons ir vienīgā biļete Rīgas sabiedriskajā transportā, kas ir lētāka tieši “Rīdzinieka kartes” īpašniekiem. Jūlija sākumā ieviestās laika biļetes mēneša laikā izmantotas jau vairākus simtus tūkstošu reižu. “Rīgas satiksme” skaidro, ka runa ir tieši par “Rīdzinieka kartes” īpašniekiem, kuri laika biļeti iecienījuši, visticamāk, piešķirtās atlaides dēļ.

“Viena mēneša laikā ir iegādātas vairāk nekā 200 000 stundas biļetes darba dienām, un pirmajā mēnesī ir iegādātas vairāk nekā 100 000 biļetes brīvdienām, kas ir liela aktivitāte, jo vasarā cilvēki sabiedrisko transportu izmanto nedaudz mazāk,” stāstīja “Rīgas satiksmes” Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Barteševiča-Feldmane.

Jūlijā, kad ieviesti laika e-taloni, pieaudzis arī pieprasījums pēc “Rīdzinieka kartēm”. Aizvadītajā mēnesī izņemti aptuveni 8000 karšu. Salīdzinot ar jūliju gadu iepriekš, tas ir divas reizes vairāk.

Kopā jau vairāk nekā 362 000 iedzīvotāju ir “Rīdzinieka kartes” īpašnieki. To bez maksas var saņemt tikai Rīgā deklarētie iedzīvotāji. Taču, lai arī pieprasījums pēc kartes ir pieaudzis, deklarēto iedzīvotāju skaita kāpumu galvaspilsētā tas nav veicinājis.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāvis skaidro, ka aizvadītais mēnesis Rīgas domes ieceri veicināt deklarēto rīdzinieku skaitu ar “Rīdzinieka kartēm” nav attaisnojis.

“Aizvadītajā mēnesī nav nekādas būtiskas izmaiņas, deklarēšanās skaits ir apmēram tāds pats kā vidēji gadā. Ir, kuri izdeklarējas, un ir, kuri piedeklarējas, bet reāla pieauguma nav,” informēja PMLP Personas datu apstrādes departamenta direktors Uldis Apsītis.

 

Komentāri (23)

lno 04.08.2016. 10.17

Klauns, kurš tēlo Eiropas mēroga politiķi, nerūpējas par pilsētas infrastruktūru, bet ražo visādas nevajadzīgas programmas,kuras apgrūtina pilsētnieku dzīvi, toties ar otkatiem baro domes parazītus un tiem pietuvinātos…

+6
0
Atbildēt

0

andrejs_gr 04.08.2016. 10.00

Vēl gribētos uzzināt cik nodokļu maksātāju naudas ir izšķērdēts par šo izgāzušos projektu?

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu