Policija: Minhenes šāvējs slaktiņam gatavojās gadu • IR.lv

Policija: Minhenes šāvējs slaktiņam gatavojās gadu

27
Cilvēki liek ziedus pie Minhenes tirdzniecības centra. Foto: AFP/LETA

Vācijas un Irānas dubultpilsonis Dāvids Ali Somboli upurus izvēlējies nejauši

Uzbrucējs, kurš iepirkšanas centrā Minhenē nošāva deviņus cilvēkus, slaktiņu plānojis veselu gadu, taču upurus izvēlējies nejauši, svētdien paziņoja Vācijas policija.

“Viņš gatavojās gadu,” preses konferencē Minhenē teica Bavārijas federālās zemes kriminālpolicijas priekšnieks Roberts Heimbergers.

Prokuratūras pārstāvis Tomass Šteinkrauss – Kohs šajā pašā preses konferencē sacīja, ka uzbrucējs, kurš ir identificēts kā 18 gadus vecais Vācijas un Irānas dubultpilsonis Dāvids Ali Somboli, upurus izvēlējies nejauši. “Upurus viņš neizvēlējās apzināti,” sacīja Šteinkrauss – Kohs.

Viņš arī teica, ka šāvējs divus mēnešus ārstējies psihiatriskajā klīnikā, bet pēc tam psihiatra palīdzību saņēmis ambulatori. Uzbrucējam sagādājušas problēmas kontaktēšanās ar citiem cilvēkiem, vēsta LETA/AFP/DPA.

Heimbergers preses konferencē arī pastāstīja, ka Somboli bija devies uz skolu Bādenes – Virtembergas federālās zemes Vinnendenes pilsētā, kur pirms septiņiem gadiem tika nošauti 12 cilvēki, un fotografējis nozieguma vietu. 17 gadus vecais Tims Krečmers 2009.gada 11.martā Vinnendenē ar tēvam piederošu pistoli nošāva 12 cilvēkus Albertvilles reālskolā, bēgot nošāva vēl trīs cilvēkus un vēlāk pats nošāvās.

Heimbergers arī teica, ka Somboli spēlējis videospēles, kurās spēlētājam iedomāti jānogalina cilvēki, tai skaitā spēli “Counter-Strike: Source”. Viņš arī savā datorā ielādējis norvēģu masu slepkavas Andresa Bēringa – Breivīka manifestu.

Pēc visa spriežot, pusautomātisko pistoli “Glock 17”, kuru viņš izmantoja slaktiņā, Somboli nelegāli iegādājies internetā, piebilda Heimbergers.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā 18 gadus vecais Vācijas un Irānas dubultpilsonis Dāvids Ali Somboli Minhenes iepirkšanas centrā “Olympia” nošāva deviņus un ievainoja 35 cilvēkus, bet pēc tam izdarīja pašnāvību. Seši no deviņiem nogalinātajiem nebija etniskie vācieši, un seši upuri bija nepilngadīgi – trīs no viņiem bija 14, divi – 15, bet viens – 17 gadus vecs. Vācijas policija paziņojusi, ka nav informācijas par šāvēja saistību ar islāmistu ekstrēmistiem, taču viņš bijis psihiski nestabils, apsēsts ar grāmatām un rakstiem par maniakiem un masu slepkavībām, un, acīmredzot, iedvesmojies no norvēģu masu slepkavas Andersa Bēringa-Breivīka.

 

Komentāri (27)

J.Biotops 24.07.2016. 19.21

Tagad man par rubuli gabalā jānotic, ka neapmācīts smurgulis ar psihiskām problēmām nemanāmi nopērk dārgu Glocku un kaudzi patronu, šauj kā profesionālis, pārskrienot maina pozīcijas. Bez kādām satraukuma pazīmēm.

Iepriekš trenējies diez vai ir, Minhenes apkārtnē to nepamanītam izdarīt pagrūti, bet treniņš vajadzīgs pamatīgs un – vai tiešām bez trenera? No videospēlēm to iemācīties var ne vairāk, kā peldēšanu.

Pamēģiniet pats no vienas aptveres sašaut kaut 5 cilvēkus, ja vien par mērķi nav nekustīgs blīvs pūlis – nemācītam nekas neiznāks.

Cik pilnu magazīnu viņam bija, cik reizes pārlādēja, cik – izšāva? Nu kinovaronis gatavais.

No kurienes radās ziņas par trim aizbēgušajiem? Nu neticu, ka visiem klātesošajiem viena vietā rādījās četri.

Vēl viena tēma neskaidrām pārdomām – cik reizes varonis paspētu izšaut Jeruzalemē, pat ne pie Raudu mūra, bet pie kāda nomales veikala?

+10
-5
Atbildēt

9

    fretka > J.Biotops 25.07.2016. 08.33

    Policija noskaidrojusi, ka Minhenes slepkava izšāvis 57 lodes

    http://www.sueddeutsche.de/panorama/amoklauf-in-muenchen-ein-taeter-kugeln-1.3093354-2

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > J.Biotops 25.07.2016. 00.16

    ———–

    Drīz jums, IR-šu pļāpas, sajuks šitā rēķināšana un nenozīmīgo tehnisko detaļu noskaidrošana.

    At least 80 killed in suicide bombings at Kabul demonstration

    https://www.youtube.com/watch?v=LokqmkFoybg

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    fretka > J.Biotops 25.07.2016. 09.50

    Restaurēts teātra ierocis 9 mm Glock 17. Tā raksta Sueddeutsche Zeitung

    http://www.sueddeutsche.de/panorama/eil-amokschuetze-von-muenchen-besorgte-sich-waffe-im-darknet-1.3092518

    Bet par sprāgstvielām – varbūt tagad tās patvēruma meklētājiem izsniedz kopā ar ikmēneša pabalstu? :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 25.07.2016. 09.08

    Vācijā koncertā bez biļetes neielaists bēglis (necilvēki tādi!) izmisumā uzspridzinās pie ieejas, ar sīkiem dzelžiem uzpildītās bumbas sprādziens smagi ievaino 12 cilvēkus, policija filozofē – vai tikai nav bijusi pašnāvība. Bez nolūka ar to pildījumu trāpīt vēl kādam.

    Cik līķu būtu, ja muhamedānis, vienpatis pašnāvnieks, ticis iekšā…

    Ne terora, ne islama, allahūu akbarr!

    Sprāgstvielu iegāde Vācijā iespējama ne bez allaha palīdzības

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 24.07.2016. 23.08

    J.Biotops. Esot jau pratināts 16 gadu vecs līdzzinātājs:)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 25.07.2016. 09.57

    fretka – paldies. Glock 9X19 standarta aptvere 17, tādas vajadzētu 4, bet ir arī lielākas līdz pat 33. Labs gan teātra ierocis. Senāk Latvijā skaitījās diezgan ekskluzīva mantiņa.

    9 nošauti, 20 ievainoti – tātad vairāk kā puse šāvienu trāpīgi. Supermens!

    Patronas arī jāizsniedz, tāpat kā lieli tuteņi – pašaizsardzībai.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 25.07.2016. 09.40

    Ino – bērniņš esot pat aizturēts. Interesanti, ko tie neofašisti tālāk darīs – viņam taču ne tikai cilvēktiesības, bet arī bērna tiesības.

    fretka – 57 šāvieni… hmmm. Paliek interesanti, kura modeļa Gloku zēns nopircis, kādas ietilpības magazīna. Viegli gan tajā humānajā Eiropā…’

    Ar pilnu iet jaudu vaļā precizējumi – it kā „allahū akbarr” nemaz neesot bļāvis, ja tomēr ir bļāvis, tad tas neko nepierāda, un vispār puisis gatavojies pieņemt kristietību, datums neapstrīdami norāda uz sekošanu Breivīkam…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    fretka > J.Biotops 24.07.2016. 19.25

    Biotop, pilnīgi piekrītu. Bet Minhenes policijas priekšnieks laikam nakts melnumā par daudz izmuldējis :)

    http://www.irlv.lv/2016/7/23/minhenes-tirdzniecibas-centra-sasauti-15-cilveki/viedokli#viedoklis_545308

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    DD1 > J.Biotops 24.07.2016. 21.33

    > J.Biotops

    “No kurienes radās ziņas par trim aizbēgušajiem?”

    Man arī ir sajūta, ka sabiedrība tiek nežēlīgi maldināta. Itālijā TV nepārtraukti atkārto, ka šāvējs cietis no “bullismo”,- nabadziņam pāri darījuši vienaudži. Neiespējami to klausīties, domāju, ka arī itāļiem tas griežas ausīs. Piemēram, šodien beidzot sāk rādīt patiesus sižetus, kur “bēgļiem” nodrošināti ideāli dzīves apstākļi, tai skaitā zāles regulāra appļaušana pie jaunas mājas, katram velosipēds (nav gan auto), bet viņi žēlojas, ka Wi-Fi nav pietiekami labs, kamēr itāļu māmiņa stāsta, ka nevar vairs ar bērnu iziet rotaļu laukumā,- liekēži visu apsēduši.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 24.07.2016. 22.21

…Ar mačeti bruņojies vīrietis svētdien (tas ir šodien) Vācijas dienvidrietumu pilsētā Reitlingenā pie kebabu ēstuves uzbrucis cilvēkiem. Viņš nogalināja sievieti, bet ievainoja vēl divus cilvēkus, vēsta aģentūra..

“…Policija, kura vīrieti arestēja, atklājusi, ka uzbrucējs ir 21 gadu vecs bēglis no Sīrijas. Viņa rīcības motīvs patlaban nav zināms, taču policija uzsver, ka nav pamata notikušo dēvēt par teroraktu…”

http://www.delfi.lv/news/arzemes/virietis-vacija-ar-maceti-uzbruk-garamgajejiem-viens-nogalinatais.d?id=47710693

Kāds sviests. Ir noticis noziegums, slepkavība. Jāpiebilst, ka kārtējā, kura ir saistīta ar muslimu ” nelegālajiem migrantiem” :). Bēglis, kuram aiz pateicības pret vāciešiem Vācijā būtu jādzīvo klusāk par peli, ar mačeti nogalina cilvēku, bet vācieši pēc notikušā spriedelē un sver, vai slepkavība ir terorakts, jeb ir notikusi tikai sadzīviska saķeršanās :) Kādus secinājumus pēc slepkavības, par Vāciju un vāciešiem izdarīs pārējie bēgļi, ja šāda varas iestāžu reakcija?…

+7
-4
Atbildēt

3

    edge_indran > rinķī apkārt 25.07.2016. 00.11

    ———–

    Rietumkrātiņa ikdiena. Kā tādās reizēs izsakās – pirmie 10 gadi mūs grūti, pēc tam – pieradīs…..

    Manufactured Clash of Civilzations: Migrants in Sweden viciously attack CBS Camera Team

    https://www.youtube.com/watch?v=CewmGWlDC1o

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Raicha > rinķī apkārt 25.07.2016. 01.37

    Hm, interesanti, ko es nepareizu pateicu? Nebija stāvoklī uzbrukumā ar mačeti nogalinātā sieviete? Bija cits iemesls, kā naida izgāšana?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Raicha > rinķī apkārt 24.07.2016. 22.56

    Nogalina sievieti stāvoklī… Laikam nebija pienācīgi burkā ietinusies.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

Merilī 25.07.2016. 00.24

90:10, ka par Reitlingenas sīrieti “Ir” curiki nerakstīs, tāpat kā nerakstīja par Francijas Alpu marokāni. Par tik sīkām vienībām vadošo norāžu devēji nevar sacerēt pat ne noderīgiem idiotiem ticamas leģendas, tāpēc ērtāk noklusēt.

+5
-3
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu