VIDEO: Pabriks par Eiropas robežas un krasta apsardzes aģentūras izveidošanu • IR.lv

VIDEO: Pabriks par Eiropas robežas un krasta apsardzes aģentūras izveidošanu

21
Foto: Sintija Zandersone, LETA

Eiropas robežas un krasta apsardzes aģentūras izveidošana padarīs ES drošāku

Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (V) skaidro, ka ar Eiropas robežas un krasta apsardzes aģentūras izveidošanu plānots labāk apsargāt un administrēt ES ārējo robežu, veiksmīgāk īstenot nelegālo imigrantu atgriešanu uz izcelsmes valstīm, cīnīties ar pārrobežu noziedzību. Tāpat aģentūra nodrošinās Šengenas zonas tālāko pastāvēšanu.

6.jūlijā Eiropas Parlaments ar 483 balsīm par, 181 pret un 48 atturoties lēma par šādas aģentūras radīšanu, lai labāk apsargātu un administrētu ES ārējo robežu.

Pabriks bija Eiropas Parlamenta galvenais ziņotājs par šo priekšlikumu.

 

Komentāri (21)

DD1 17.07.2016. 18.27

Sen jau bija laiks, citādi katru dienu pie Lībijas (!) krastiem Itālijas robežsargi un izglābtos neved atpakaļ uz Lībiju, bet gan uz Itāliju-ES. Pie visa tā itāļi ir sašutuši, ka citas ES valstis nav sajūsmā maksāt par šiem glābšanas darbiem un izmitināt nelegālos imigrantus.

+1
0
Atbildēt

0

moonlight 08.07.2016. 13.36

Augsta drošība iespējama tikai, ja Brisele pilnībā pārņems ES ārējās robežas kontroli Latvijā tai skaitā ostās un lidostās. Pat visaugstākais žogs, kurā pat tikai 0,5 m 1h/dienā būs starptautiskās teroristu bandas, НКВД-РПЦ, rīcībā, neko nedos.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu