"Emmy" balvu ceremonijā triumfē "Troņu spēle" • IR.lv

“Emmy” balvu ceremonijā triumfē “Troņu spēle”

27
"Troņu spēles" komanda pēc balvas saņemšanas. Foto: EPA/LETA

“Troņu spēle” regulāri izpelnījusies nopēlumu par vardarbības un seksa ainām

“Emmy” balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā triumfēja seriāls “Game of Thrones” (“Troņu spēle”), kas uzvarēja 12 nominācijās no 24, šādi sasniedzot absolūto rekordu ceremonijas vēsturē, ziņo LETA/BBC.

Pēc Džordža Mārtina romānu sērijas “Dziesma par ledu un uguni” uzņemtajam seriālam tikusi arī galvenā balva “Labākais dramatiskais seriāls”. Turklāt “Troņu spēle” saņēmusi arī balvas par labāko otrā plāna aktieri, labāko režiju un labāko scenāriju.

Seriāls galvenajai balvai ticis nominēts arī iepriekšējās sezonās, taču iepriekšējos divos gados atbilstoši Amerikas Televīzijas akadēmijas versijai par labāko tika atzīts seriāls “Breaking Bad” (“Pārkāpt robežu”).

“Paldies televīzijas kanālam HBO, kurš tic pūķiem,” pateicības runā teica seriāla līdzautors Deivids Beniofs. “Troņu spēle” regulāri izpelnījusies nopēlumu par vardarbības un seksa ainām.

Labākā dramatiskā aktiera balvu beidzot saņēma seriāla “Mad Men” (“Trakie vīrieši”) galvenās lomas tēlotājs Džons Hamms, kurš apbalvojam bija nominēts astoto reizi. “Man tas šķiet neticami un neiespējami, ka beidzot šeit stāvu,” atzina Hamms.

Taču viņš norādīja, ka neturot ļaunu prātu par iepriekšējām neveiksmēm, jo viņa vietā balva piešķirta ļoti talantīgiem aktieriem. “Man prieks, ka tagad esmu līdzās šiem cilvēkiem,” viņš norādīja.

Amerikāņu aktrise Viola Deivisa kļuva par pirmo melnādaino sievieti, kura ieguvusi “Emmy” balvu kā labākā dramatiskā aktrise par lomu seriālā “How to Get Away with Murder”. “Vienīgā lieta, kas sievietes ar tumšu ādas krāsu atšķir no jebkura cita cilvēka, ir iespējas,” viņa teica.

Tikmēr ASV interneta tirdzniecības giganta “Amazon” seriāls “Transparent” par transseksuālu sievieti ieguvis piecas “Emmy” balvas. Galvenās lomas atveidotājs Džefrijs Tambors tika atzīts par labāko komēdijseriāla aktieri.

Politiskā seriāla “Veep” aktrise Džūlija Luisa-Dreifusa ceturto reizi pēc kārtas saņēma apbalvojumu kategorijā “Labākā komēdijseriāla aktrise”. Pateicības runā viņa pajokoja par ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu. “Kļūst arvien grūtāk un grūtāk veidot satīru par politiku,” viņa teica.

2015.gada “Emmy” balvu ieguvēji svarīgākajās kategorijās:

Labākais dramatiskais seriāls – “Game of Thrones”; Labākais komēdijseriāls – “Veep”;

Labākais dramatiskais aktieris – Džons Hamms, “Mad Men”;

Labākā dramatiskā aktrise – Viola Deivisa, “How to Get Away With Murder”;

Labākais komēdijseriāla aktieris – Džefrijs Tambors, “Transparent”;

Labākā komēdijseriāla aktrise – Džūlija Luisa-Dreifusa, “Veep”;

Labākais dramatiskais otrā plāna aktieris – Pīters Dinklidžs, “Game of Thrones”;

Labākā dramatiskā otrā plāna aktrise – Uzo Aduba, “Orange is The New Black”;

Labākais otrā plāna aktieris komēdijseriālā – Tonijs Heils, “Veep”;

Labākā otrā plāna aktrise komēdijseriālā – Elisone Dženija, “Mom”;

Labākais aktieris miniseriālā vai televīzijas filmā – Ričards Dženkinss, “Olive Kitteridge”;

Labākā aktrise miniseriālā vai televīzijas filmā – Frānsisa Makdormanda, “Olive Kitteridge”;

Labākais miniseriāls – “Olive Kitteridge”;

Labākā televīzijas filma – “Bessie”.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu