Jauno "Krievijas dzelzceļa" vadītāju Belozerovu virzījuši oligarhi • IR.lv

Jauno “Krievijas dzelzceļa” vadītāju Belozerovu virzījuši oligarhi

33
Oļegs Belozerovs. Foto: ruspolitics.com

Laikraksts: uzņēmēji Arkādijs un Boriss Rotenbergi ieinteresēti dzelzeļa biznesā

Līdzšinējā Krievijas transporta ministra vietnieka Oļega Belozerova iecelšanu uzņēmuma “Krievijas dzelzceļš” (RŽD) vadītāja amatā sekmējuši oligarhi brāļi Arkādijs un Boriss Rotenbergi, vēsta laikraksts “Vedomosti”, atsaucoties uz valdībai tuvu informācijas avotu, ziņo aģentūras LETA-GRANI.RU

Atbilstīgi viņa teiktajam, uzņēmēji ir ieinteresēti iesaistīties dzelzceļa biznesā. Kā apgalvo laikraksta avots, Belozerovam ir labas attiecības ar brāļiem, viņš ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomniekam transporta jomā Igoram Ļevitinam.

“Belozerovs noteikti nav harismātiķis, kāds bija [līdzšinējais RŽD vadītājs Vladimirs] Jakuņins. Nozare gaidīja harismātisku, nevis tehnisku cilvēku, nav fakts, ka viņš tiks galā,” sacījis viens no tirgus dalībniekiem.

Savukārt viens no monopoluzņēmuma līdzstrādniekiem paziņojis, ka Belozerova atnākšana nozīmē pārmaiņas. Viņš noteikti mainīšot vairākus viceprezidentus, iespējams, arī meitas firmu vadību, piemēram, Federālā Kravu pārvadājumu uzņēmumā (FGK).

Iepriekš Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņoja, ka Jakuņins pāriet uz darbu Federācijas padomē. Medvedevs paziņoja, ka par uzņēmuma jauno vadītāju kļūs līdzšinējais transporta ministra pirmais vietnieks Belozerovs.

Jau vēstīts, ka līdzšinējais “Krievijas Dzelzceļa” vadītājs Vladimirs Jakuņins iesniedza atlūgumu, lai kļūtu par parlamenta augšpalātas locekli no Kaļiņingradas apgabala.

Komentāri (33)

lno 21.08.2015. 17.42

+2
0
Atbildēt

0

klusais 21.08.2015. 20.16

Informācijai , džeks cik saprotu ir dzimis Latvijā :)

0
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > klusais 22.08.2015. 10.00

    klusais

    Piedzimšana Latvijā neuzliek pienākumu un nepiešķir privilēģijas. Nelegālā imigranta mazdēls paliek nelegālais imigrants, ar visām no tā izejošām sekām.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

latvijas_valsts 21.08.2015. 15.37

Ja viņu virzītu latviešu ierēdņi, tad gan es būtu izbrīnīts.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu