Ekonomikas ministre: Jaunā LG vadības komanda «nav slikta» • IR.lv

Ekonomikas ministre: Jaunā LG vadības komanda «nav slikta»

30
Dana Reizniece-Ozola. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

LG konkurentus gāzes tirgū Reizniece-Ozola cer rast Lietuvā

Akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” (LG) padome ietekmīgā energouzņēmuma valdē iecēlusi nozares profesionāļus, un izveidotā komanda “nav slikta”. Šādu viedokli šorīt intervijā Latvijas Radio 1 pauda ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība).

Viņa norādīja – ņemot vērā gaidāmo gāzes tirgus liberalizāciju, valstij LG vadībā nepieciešams konstruktīvs partneris. Jaunais LG valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis ir pieredzējis cilvēks – bijis ekonomikas ministrs, Ministru prezidents, un viņam enerģētikas jautājumi nav sveši, vērtē Reizniece-Ozola.

Ekonomikas ministre domā, ka Kalvītis noteikti būs spēcīgs akcionāru interešu aizstāvis, tāpat kā jaunā valdes locekle Zane Kotāne, kura ir pieredzējusi enerģētikas jomā. ”Nav slikta komanda. Redzēs, kā ar to izdosies sastrādāties,” teica ministre, norādot, ka to varēs redzēt visai drīz – kad Ekonomikas ministrija uz Saeimu virzīs jauno likumdošanas paketi gāzes tirgus atvēršanai.

Ministre atzina, ka līdz šim lēmumi gāzes tirgus liberalizācijai nākuši ļoti grūti. Turklāt jāņem vērā, ka nepietiek tikai ar tirgus atvēršanu – ir jānodrošina arī reāla konkurence jeb alternatīvas gāzes piegādes. Par to ministre jaunnedēļ iecerējusi runāt vizītē Lietuvā, kur plānots Klaipēdas termināla apmeklējums.

Jau vēstīts, ka LG padome piektdien ietekmīgā energouzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā iecēlusi bijušo Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti. Viņš šajā amatā nomainīs ilggadējo LG valdes priekšsēdētāju Adrianu Dāvi. Kalvītis par lielāko izaicinājumu sauc gaidāmo dabasgāzes tirgus liberalizāciju un cer, ka gāzes biznesā vismaz Latvijas un Baltijas teritorijā politiskie faktori nedominēs pār ekonomiskajiem.

Komentāri (30)

Lauris Grâvelis 18.08.2015. 09.12

Nu, ja, gan jau Lembis caur savu sekretāri Reiznieci-Ozolu varēs rast kopēju valodu ar Kalvīti par palikšanu Krievijas ekonomikas ietekmes zonā.

+12
-2
Atbildēt

0

Charlie Hebdo 18.08.2015. 09.02

Prezidents, valdības vadītāja un ekonomikas ministre arī “nav slikti”

+9
-4
Atbildēt

2

    Charlie Hebdo > Charlie Hebdo 18.08.2015. 10.37

    Bet

    Par LIAA direktoru pie Latvijas gazpromizatoriem, Kampara un Dombrovska, ar to Šlesera ieliktnīti viņi atjaunoja darba līgumu.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Bet > Charlie Hebdo 18.08.2015. 10.06

    un vīrs LIAA direktors- arvien labāk!

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

traductrice 18.08.2015. 11.50

dažkārt pēdiņas sacītajam pieliek ļoti īpašu zemtekstu:)

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu