Jaunietis nežēlīgi nogalina pusaudzi un ņirgājas par savu upuri • IR.lv

Jaunietis nežēlīgi nogalina pusaudzi un ņirgājas par savu upuri

53
Foto: Tomass Urbelionis, F64/BFL

Abi jaunieši bijuši pazīstami, dažas reizes tikušies un komunicējuši interneta sociālajos tīklos

Valsts policija aizturējusi kādu 17 gadus vecu puisi aizdomās par 15 gadus vecas meitenes noslepkavošanu Mārupes novada Skultē, trešdien paziņoja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

12.jūlijā policija saņēma informāciju, ka Skultē atrasts daļēji paslēpts vietējās iedzīvotājas līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Līķis atrasts pamestā bedrē un bija apbērts ar būvgružiem, ziņo LETA. Neprecizējot detaļas, Sozinovs norāda, ka meitenes dzimumorgānu apvidū konstatētas acīmredzamas ņirgāšanās pazīmes. Tāpat uz meitenes ķermeņa konstatētas žņaugšanas un sišanas pēdas.

Meitene bija pazudusi naktī uz 11.jūliju, lai arī vecāki uzreiz policijā nebija vērsušies. Šajā pirmdienā Rēzeknes novadā aizdomās par meitenes slepkavību aizturēts 17 gadus vecs puisis, kurš agrāk tiesāts par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu. Tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu.

Slepkavības motīvus policija cenšas noskaidrot, jo aizturētais izvirza vairākas versijas, kādēļ izdarījis šādu noziegumu. Tāpat policija ekspertīzē skaidros, vai bērns bija dzīvs vai miris, kad notikusi ņirgāšanās. Ekspertīzē arī skaidros, vai meitene bijusi izvarota.

Policija noskaidrojusi, ka abi jaunieši bijuši pazīstami, dažas reizes tikušies un komunicējuši interneta sociālajos tīklos. Iespējams, ka iepriekšējā vakarā pirms slepkavības abi bija lietojuši alkoholu. Policija noskaidrojusi, ka abi bija devušies uz pamestu teritoriju, lai it kā vērotu lidmašīnas.

Ņemot vērā, ka meitene jau iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā par klaiņošanu, par viņas pazušanu uzreiz netika ziņots. Arī vēlāk meitene neatgriezās mājās, bet viņas mobilais tālrunis bija izslēgts.

Vai jaunieši lietojuši arī vēl kādas apreibinošas vielas, policija skaidros ekspertīzē.

Par slepkavību pastiprinošos apstākļos var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu no desmit līdz divdesmit gadiem.

 

Komentāri (53)

DikembeSakamoto 15.07.2015. 19.18

Par slepkavību pastiprinošos apstākļos var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu no desmit līdz divdesmit gadiem.
=============
Nepilngadīgam slepkavam nevar piespriest vairāk par 10 gadiem.

+5
0
Atbildēt

0

v_rostins 16.07.2015. 00.06

lno

Gimene, tas nav obligāti laulība un otrādi. Laulība, tas gan tikai starp vīrieti un sievieti. Ne pidaru starpā, ne ar dzīvniekiem, ne ar mirušo vecomāti, ne ar koku, akmeni, tumbočku vai zīmējumu.

0
-1
Atbildēt

0

lno 15.07.2015. 14.51

ANO tiek pieņemta rezolūcija “Par ģimenes aizsardzību”, Latvijas pārstāvis balso pret…

+12
-14
Atbildēt

27

    v_rostins > lno 15.07.2015. 23.54

    nomale

    Par laimi nacionālpajoļiem vēl rokas par īsām!

    ————-

    Ja līdz tavai rīklei, staļiniskais izdzimteni un pederast, neaizsniegs, gan atnāks Labējais sektors, bet ukraiņi kopš laika gala ir bijuši īpaši nežēlīgi pret cilvēces pabirām.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    lno > lno 15.07.2015. 22.00

    kristaps_freimanis. Jā, ģimenēm ir dažādas formas, piem Budjonija jātnieku armija:) Kuru Streipa ģimeni ieteiksi nostiprināt, jo katrs viņa dzīvesbiedrs beigās paliek stulbs?:):):)

    +9
    -13
    Atbildēt

    0

    klusais > lno 15.07.2015. 21.47

    Ko tur tik sarežģīti taisnoties. ĀM vajadzēja vienkārši uzrakstīt , ka Latvija to neatbalstīja , jo Latvijas ĀM ir lepns par to ,ka ir gejs … un viss :)

    +10
    -14
    Atbildēt

    0

    nomale > lno 15.07.2015. 23.15

    Andrejs. …ja pareizi saprotu, tad Latvijas Ārlietu ministrija balso par pozīciju, kas ir pretrunā ar Latvijas Republikas Satversmi…

    ——————————–

    Tu saproti nepareizi! Latvijas Satversmē VĒL nav ierakstīts, ka atsevišķas iedzīvotāju grupas obligāti jādiskriminē. Par laimi nacionālpajoļiem vēl rokas par īsām!

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > lno 16.07.2015. 11.02

    ….Klusais….ak, Dievs!….joprojām turpini tēlot aprobežoto?…tak neesi tāds, kāpēc Tev šī loma jātēlo – pilnīgi nesaprotami…nē, nu labi – vēlies sev atrast “sabiedrotos”, bet…diez vai rostiņam un ln0 ar to izpatiksi…. :)

    …Tu neatbildēji uz pašu svarīgāko jautājumu – kas ir ģimene?….nejauc laulības ar ģimeni, tik dumjš tak Tu neesi…

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > lno 15.07.2015. 20.55

    tās autori atkārtoti mēģināja panākt starptautisku vienpusīga ģimenes koncepta atzīšanu, pilnvērtīgi neņemot vērā dažādu ģimenes formu pastāvēšanu

    ————————————

    ja pareizi saprotu, tad Latvijas Ārlietu ministrija balso par pozīciju, kas ir pretrunā ar Latvijas Republikas Satversmi. Tas jau ir kronis visam…

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    nomale > lno 15.07.2015. 16.08

    Un kas tajā rezolūcijā rakstīts? Zem šāda nosaukuma var kaut akmeņogļu kravu pabāzt:)

    +12
    -14
    Atbildēt

    0

    zanE. > lno 17.07.2015. 09.09

    …lieliski!…neaizmirsti saviem bērniem, kad paliksi viens ar viņiem…tfu, tfu, tfu…pateikt, ka no šī brīža Jūs vairs neesat ģimene…esat kļuvuši par nepilnvērtīgiem…un līdz ar to nevarat cerēt uz likumos noteikto aizsardzību, jo tā domāta tikai izredzētajiem….

    …ņemot vērā Latvijas statistiku – vairāk kā puse – mums ir nepilnvērtīgo….ar to arī apsveicu, lai dzīvo pilnvērtīgie!….

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE > lno 16.07.2015. 21.11

    …Mūsu alus…tātad – vientuļā māte ar bērniem, kurai vīrs miris vai…”radības kronis” devies labākas dzīves meklējumos – vairs nav ģimene, bet ir “Šaraškina kantora”?…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > lno 16.07.2015. 12.53

    …Klusais…jau norādīju – nejauc laulību ar ģimeni!…vēlreiz – kas ir ģimene?…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > lno 15.07.2015. 21.53

    Меркель отказалась называть союз однополой пары браком: “Нужно все-таки видеть разницу” http://www.newsru.com/world/15jul2015/merkel.html

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > lno 15.07.2015. 20.59

    Z-Koreja iesniedza rezolūciju “Par ģimenes aizsardzību”

    —————————

    kur var atrast tekstu?

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > lno 16.07.2015. 12.32

    klusais. P.S. No citas tēmas – kad bija stāsts par Sibīrijas upju tecējuma izmaiņām , bija ļaudis, kas pretiniekus idejai uzskatīja par aprobežotiem … viss ir relatīvi atkarībā no pozicijas :)

    _____________________________________

    Bija jaunais cilvēks – komunisma cēlājs, nacisti ar Mičurina metodēm centās radīt pārcilvēku, tagad jaunie totalitāristi cenšas radīt bezdzimuma cilvēku, un vietējie plānprātiņi kā kādreiz Švauksts vēlas būt “kokolā”:):):)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > lno 15.07.2015. 20.09

    RĪGA, Jūl 15, BNS – Latvija ANO Cilvēktiesību padomē balsoja pret rezolūciju par ģimenes aizsardzību, jo tās autori atkārtoti mēģināja panākt starptautisku vienpusīga ģimenes koncepta atzīšanu, pilnvērtīgi neņemot vērā dažādu ģimenes formu pastāvēšanu, aģentūrai BNS pavēstīja Ārlietu ministrijā (ĀM).

    Latvijas delegācija kopā ar citām ES dalībvalstīm sniegušas priekšlikumus, taču šie labojumi neguva rezolūcijas autoru un padomes vairākuma atbalstu. Padomē ievēlētās ES dalībvalstis, tajā skaitā Latvija, pieņēmusi vienotu lēmumu balsot “pret”.

    “Pievēršoties rezolūcijas saturam, vispirms jānorāda, ka tajā pilnvērtīgi netiek atspoguļots cilvēktiesību universāluma princips. Latvija, tāpat kā pārējās ES dalībvalstis vienmēr ir stingri atbalstījusi šo pamatprincipu, kura pamatā ir atziņa, ka cilvēktiesības ir piemērojamas ikvienam neatkarīgi no atšķirīgām kulturālajām, reliģiskajām, politiskajām vai sociālajām sistēmām un tradīcijām,” skaidro ĀM.

    Cilvēktiesību universāluma princips ir nostiprināts arī ES Pamattiesību hartā, kas ir saistoša ES dalībvalstīm, norāda ministrija.

    “Prezentējot rezolūciju, tās autori atkārtoti mēģināja panākt starptautisku vienpusīga ģimenes koncepta atzīšanu, pilnvērtīgi neņemot vērā dažādu ģimenes formu pastāvēšanu, piemēram, nepilnu ģimeņu, audžuģimeņu, dalīto ģimeņu un citu. Tas savukārt var ietekmēt virknes cilvēktiesību īstenošanu, tajā skaitā sieviešu tiesību uz mantojumu, tiesību uz īpašumu, bērnu tiesību,” pamato ĀM.

    Pēc ĀM uzsvērtā, rezolūcijā ierosinātais tiesiskās aizsardzības līmenis nevis stiprināja, bet atkāpās no ANO universālajiem standartiem šajā jomā. Piemēram, rezolūcija pārlieku akcentē nacionālo tradīciju nozīmi, taču izvairās sniegt risinājumu situācijām, kad tieši šo tradīciju vārdā ir noticis kāda ģimenes locekļa, piemēram, bērna cilvēktiesību aizskārums, un ir nepieciešams adekvāts tiesiskās aizsardzības risinājums.

    3.jūlijā ANO Cilvēktiesību padomē ar 29 balsīm “par”, 14 – “pret” un četrām “atturoties” tika pieņemta Ēģiptes, Krievijas, Saūda Arābijas, Ķīnas un vēl citu valstu virzītā rezolūciju par ģimenes aizsardzību.

    Padomē ievēlētās ES dalībvalstis pieņēma lēmumu par kopīgu pozīciju – balsot “pret” rezolūciju, sekojot analogai praksei iepriekšējos gados. Pirms rezolūcijas pieņemšanas ES nāca klajā ar balsojuma skaidrojumu, kuru nolasīja arī Latvija.

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    Normunds > lno 19.07.2015. 20.21

    zanE apzināti demagoģē, viņa lieliski visu saprot, ka ģimene ir tēvs, māte, bērni, un ir audžuvecāki un audžubērni, audžuģimenes un viesģimenes.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Normunds > lno 19.07.2015. 20.13

    , un kāpēc tām būtu piemērojamāka citāda (mazāka) aizsardzība…

    ===========

    aizsardzība no kā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > lno 15.07.2015. 21.52

    Labi, klusais! Lūdzu, definē, kas ir ģimene…, un droši vien, pie reizes, pastāsti, kāpēc pārējās sociāli un emocionāli ciešās sīkkopienas ar dažādu asinsradniecību vai pat bez tās, par ģimeni nav uzskatāmas, un kāpēc tām būtu piemērojamāka citāda (mazāka) aizsardzība…

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > lno 16.07.2015. 11.44

    zane – kāds sakars ar aprobežoto ? Es patiesi uzskatu ,ka iešana pret tūkstošiem gadu evolucionejošām vērtībām , kas ir pašā pamatā pretrunā ar loģisku evolūcijas modeli , nav normāla un viss. Tapēc tie , kuri šobrīd runā par viendzimuma ģimenēm tikpat elementāri un balstoties uz to pašu loģiku var droši sākt attīstīt domu par to , ka veidojam ģimenes ar saviem mazākajiem brāļiem , teiksim Tu varētu apprecēties ar savu mīļo kaķi , kapēc ne, ja paplašinam tēmu . Veidot kopīgu īpašumu, vest kopīgu saimniecību un ja nedod Dievs nokļūtu slimnīcā, tad kaķis varētu Tevi apciemot, saņemt mantojumu u.t.t. Tas tieši ir par to , ko Tu neuzskati par aprobežoto , jo vispārina tēmu vēl plašāk :)

    P.S. No citas tēmas – kad bija stāsts par Sibīrijas upju tecējuma izmaiņām , bija ļaudis, kas pretiniekus idejai uzskatīja par aprobežotiem … viss ir relatīvi atkarībā no pozicijas :)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    nomale > lno 15.07.2015. 18.19

    Z-Koreja iesniedza rezolūciju “Par ģimenes aizsardzību”, kurā smalki aprakstīts, kā ģimenes jāaizsargā pret ASV imperiālismu – vai manu vai, Latvijas pārstāvis balso pret…

    +12
    -11
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > lno 16.07.2015. 21.31

    zanE, ja velosipēdam pieliksi blakusvāģi, tu nebūsi izgudrojusi motociklu. Cik ilgi Tu esi dzīvojusi neziņā, ka Tevis aprakstīto variantu diezgan ilgus gadus definē, kā nepilnu ģimeni? Daži, atkarībā no situācijas, nepilnās ģimenes iedala vēl vairākos apakštipos.

    http://www.saulesjosta.lv/index.php/attiecibas/2017-nepilna-gimene.html

    Katrā ziņā arī nepilnas ģimenes sākums vienmēr ir bijusi ģimene. Tas, ka cilvēki no ģimenes aiziet, nomirst, pazūd, nekādi pēdējo palikušo neļauj saukt par pilnvērtīgu ģimeni, lai arī kā to viņam gribētos. Var atkal veidot jaunu ģimeni, bet tā nekad nebūs iepriekšējā. Tā būs jau cita ģimene.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > lno 17.07.2015. 00.23

    zane – labi , pievērsīsimies mafijai :) :) :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > lno 18.07.2015. 15.54

    zanE, kā gan Tev patīk mērkaķoties, mainot saprotamu vārdu nozīmi un pašai pēc tam sašust! Nepilns nav nepilnvērtīgs. Vai tad Tu, kad padzeries no jaunas, tikko attaisītas piena pakas, bet neizdzerot visu uzreiz, pārpalikumu izlej ārā, jo nākošreiz paka nebūs pilna? Vai tāpēc piens būs nepilnvērtīgs?

    Manis pieminētā nepilnvērtība tika attiecināta uz pēdējo palikušo, jo tam tiešām vairs nav nekāda sakara ar ģimenes nosaukumu. Ja Tu uzskati savādāk, nevaru palīdzēt. Tukšā pakā piena tiešām vairāk nav.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > lno 16.07.2015. 09.04

    kristaps freimanis – atbilde slēpjas vienkāršā apstāklī jeb atbildē uz jautājumu – vai sistēma var funkcionēt, ja pati sevi iznīcina ? No tā secinām ,ka ģimene tradicionalā izpratnē ir radusies un evolucionējusi , lai spētu turpināt attīstīt cilvēci kā tādu. Ja šajā posmā apzināti parādās kādas citas sīkkopienas , kas principā aptur dabisko vēstures gaitu , tad tās ir vienkārši neloģiskas , jo darbojas pret pašas dabas noteiktiem likumiem ,kas nodrošina sistēmas ilglaicīgu evolūciju. Un tas ir viss. Pretējā gadījumā iesaku sākt domāt par ģimenēm plašākā mērogā – piemeram kapēc nevaretu precēties ar mīļoto suni vai zirgu … ja jau reiz ejam plašumā .

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    lno > lno 15.07.2015. 16.25

    Iespējams, ka nomalēs tā arī notiek:)

    +14
    -12
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > lno 16.07.2015. 20.39

    Gudriniekā atradu itin jauku pusaudža rakstītu definīciju – “Ģimene ir laulāto vecāku un bērnu grupa, kuras locekļus saista laulības vai radniecības attiecības, kopīga sadzīve un savstarpēja atbildība.”

    Protams ir arī citas kopdzīves formas, kurām dažādi ļaudis dažādu iemeslu dēļ cenšas piešķirt ģimenes statusu. Taču, vai tāpēc, ka mafija sevi dēvē par ģimeni, tā patiesi tāda ir, un viņai ir visas ģimenes tiesības un pienākumi?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > lno 16.07.2015. 11.18

    to nomale

    Nenovirzies no tēmas. Vēlreiz prasu – kur var atrast Z-Korejas iesniegtās rezolūcijas “Par ģimenes aizsardzību” tekstu?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > lno 15.07.2015. 21.24

    A resolution entitled ‘Protection of the Family’ tabled by Bangladesh, China, Côte d’Ivoire, Egypt, El Salvador, Mauritania, Morocco, Namibia, Qatar, Russian Federation, Sierra Leone, Tunisia and Uganda was adopted at the Human Rights Council. An amendment tabled by Chile, Uruguay, Ireland and France, which underlined that “different cultural, political and social systems various forms of the family exist”, was not discussed after Russia brought a “no action” motion which was adopted by a 22-20 majority. The resolution calls for the High Commissioner for Human Rights to prepare a report on the status of the family and instructs the Human Rights Council to convene a “panel discussion” at its next session on the subject. This non-inclusive resolution found support by 26 countries, while 14 countries voted against (6 abstained from the vote).

    http://www.astra.org.pl/repronews/280-un-human-rights-council-adopted-resolution-on-protection-of-the-family.html

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu