Rīgā norit Jāzepa Vītola jauno vokālistu konkurss • IR.lv

Rīgā norit Jāzepa Vītola jauno vokālistu konkurss

36
NULL

Starptautiskā konkursa žūrijas priekšsēdētāja ir operdziedātāja Maija Kovaļevska

Rīgā sācies Jāzepa Vītola 4.starptautiskais vokālistu konkurss, kas pulcē jaunos vokālistus no desmit valstīm, raksta aģentūra LETA. Pēc 11 gadiem atjaunotais konkurss notiek no 14. līdz 19.jūnijam. 

Konkursa pirmā un otrā kārta norisināsies no 15.jūnija līdz 17.jūnijam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē, un šos priekšnesumus dienas garumā ikviens interesents var apmeklēt par simbolisku ieejas maksu – trīs eiro, bet biļetes uz konkursa finālu Latvijas Nacionālajā operā 19.jūnijā nopērkamas operas un www.bilesuparadize.lv

Šogad konkursam pieteicās tā pastāvēšanas vēsturē lielākais interesentu skaits – tika saņemti 66 pieteikumi, no kuriem žūrija atlasīja 26 jaunos akadēmiskās mūzikas solistus – 11 soprānus, četrus mecosoprānus, piecus baritonus, četrus tenorus un divus basus. 26 jaunie dziedātāji būs no Latvijas, Lietuvas, Armēnijas, Polijas, Dienvidkorejas, Vācijas, Baltkrievijas, Krievijas, Norvēģijas un Ukrainas. 

Starptautiskā konkursa žūrijas priekšsēdētāja ir slavenā operdziedātāja Maija Kovaļevska, kura pati ir iepriekšējā Vītola konkursa laureāte. 

Vienlaikus ar konkursu Rīgā notiks arī Eiropas Vokālo pedagogu asociācijas kongress “Eurovox 2015”, pulcējot vokālos pedagogus no visas Eiropas. Konkursu rīko Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija sadarbībā ar Latvijas Nacionālo operu, kurā notiks konkursa fināls. 

Vairāk informācijas Mūzikas akadēmijas mājas lapā

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu