LŽA "Izcilības balvai" izvirzīti četri žurnāla “Ir” raksti • IR.lv

LŽA “Izcilības balvai” izvirzīti četri žurnāla “Ir” raksti

32
Žurnāla "Ir" logo.

Balvas labākajiem pagājušā gada žurnālistikas darbiem pasniegs 12.jūnijā

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) ikgadējai “Izcilības balvai” 2014.gada labāko rakstu skaitā uz balvām pretendē četras žurnāla “Ir” publikācijas un to autori.

Balvas kategorijā “Pētniecība/Analītika” balvai izvirzītas divas žurnāla publikācijas – žurnālistes Indras Sprances pētījums par maksātnespējas administratoru shēmām “Shēma pie Ķīšezera“, kā arī Sprances un Gunitas Nagles kopdarbs, pētot pērn uzliesmojušo “epidēmiju” ar tā sauktajām legālajām narkotikām – “Pilnīgi legāla nāve“. Šis pētījums atmaskoja Saeimas deputāta dēla saikni ar šo kaitīgo rūpalu.

Savukārt kategorijā “Intervija” nominēta Paula Raudsepa saruna ar pērn no finanšu ministra amata aizejošo Andri Vilku – “Valdis tika uzmests“.

Kategorijā “Apraksts/Portrets” LŽA žūrija nominējusi Gunitas Nagles aprakstu par paralizēto BMX olimpisko braucēju Gustavu Pētersīli – “Riteņbraucējs, kurš skatās uz priekšu“.

LŽA žūrija piecās kategorijās izvirzīja vairākus kandidātus un šogad pasniegs arī speciālbalvu.

Kandidātus LŽA balvai līdz 28.februārim varēja izvirzīt jebkurš medijs, tā vadība vai žurnālisti. Balvai varēja pieteikt arī darbus, kuru autori nav asociācijas biedri. Pretendenta darbam jābūt sabiedriski nozīmīgam un aktuālam, tam jābūt tādam, kas radījis sabiedrībā rezonansi, ietekmējis procesus, tā veidotājs ievērojis labas žurnālistikas praksi, kā arī darbs atbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 12.jūnijā.

 

Komentāri (32)

Optiskais Tēmeklis 08.06.2015. 17.33

“Pilnīgi legāla nāve”. Šis pētījums atmaskoja Saeimas deputāta dēla saikni ar šo kaitīgo rūpalu.

Vai tas nebija sakarā ar Kārļi Krēsliņu un viņa dēlu, kur beigās visas apsūdzības nomira dabiskā nāvē?

+2
0
Atbildēt

1

    v_rostins > Optiskais Tēmeklis 09.06.2015. 01.29

    Optiskais Tēmeklis

    “Apsūdzības”, kādas apsūdzības, kamēr Pederastu partija savu sponsoru interesēs visādi pretojās spaisa kriminalizēšanai?

    0
    0
    Atbildēt

    0

v_rostins 09.06.2015. 01.27

Sprancei profils gauži šaurs. Neviena pētījuma par TECII 2. kārtu, PV, Citadeli, vai LM, kur maksātnespējas administrators, Velmerts, uzmetis valsti uz vairākiem simtiem miljonu. Arī gudrona dīķi un Stradiņa slimnīca madāmu neinteresē, ja jau valsti apdraud naciķi.

+1
0
Atbildēt

0

mūsu alus 08.06.2015. 21.51

To LŽA gan vajag nomainīt – nu šausmīgi atgādina valsts otrās pusvalodas dažu vārdu iesākumu лже…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu