FOTO: Vējonis kļūst par Valsts prezidentu (papild.) • IR.lv

FOTO: Vējonis kļūst par Valsts prezidentu (papild.)

147
Raimonds Vējonis kopā ar "Saskaņas" līderi Nilu Ušakovu un SC frakcijas deputātu Andreju Elksniņu - palīgi balsu savākšanā ieradušies. Foto: Edijs Pālens, LETA

Par ZZS kandidātu Raimondu Vējoni pēdējā vēlēšanu kārtā nobalso 55 deputāti

Piektajā vēlēšanu kārtā, kas izrādījās pēdējā, Raimonds Vējonis kā vienīgais balsošanas zīmēs iekļautais kandidāts saņēma 55 balsis, pret viņu balsoja 42 deputāti. Ņemot vērā to, ka NA frakcija savas balsis viņam nesolīja, visticamāk, kandidātu atbalstīja opozīcijas deputāti, taču slēgtais balsojums to liedz uzzināt. Skaidru apņemšanos balsot par Vējoni deva ZZS frakcija, kurā ir 21 deputāts, un tikpat balsis solīja Vienotība. Tātad vēl 13 balsis Vējonim ir nākušas no citām frakcijām, lai gan neviens politiskais spēks viņam publiski nav apliecinājis atbalstu. 

Vēlēšanu pēdējā kārtā piedalījās 99 Saeimas deputāti (Dainis Liepiņš no Reģionu apvienības nevar piedalīties Saeimas sēdēs), no vēlēšanu kastes tika izņemtas 98 vēlēšanu zīmes, bet viena no tām bija jāatzīst par nederīgu, liecina balsu skaitīšanas protokols

Pēc ievēlēšanas Vējoni ar baltu vai tumšsārtu rožu pušķiem sveica Saeimas priekšsēdētāja, valdības vadītāja, citi kolēģi un viņš nelielā uzrunā pateicās par atbalstu un solīja strādāt valsts attīstībai. “Vēlreiz varu apliecināt, ka es pēc vislabākās sirdsapziņas arī Valsts prezidenta amatā turpināšu to darbu, ko esmu veicis, stiprinot Latvijas drošību, veicinot reģionu un visas valsts attīstību, ceļot mūsu tautas labklājību,” Vējonis uzreiz pēc rezultātu paziņošanas sacīja no Saeimas tribīnes.

Viņš arī pateicās pārējiem kandidātiem par saturīgo sacensību, jo “manuprāt, šī bija pirmā šāda prakse Latvijas vēsturē, ka mēs ļoti saturīgās debatēs tikāmies dažādos formātos, lai sniegtu savu redzējumu par valsts attīstību,” teica Vējonis. Viņš pateicās arī ģimenei par atbalstu.

“Man šajā brīdī nāk prāta tas, ko Jānis Čakste teica 1919.gadā, kad Latvija svinēja savu pirmo gada jubileju – mēs varam lepoties ar to, ko esam padarījuši, un mums ir pamats ar gandarījumu skatīties Latvijas valsts nākotnē. Apliecinu, ka es strādāšu tā, lai mēs visi kopā – tauta, politiskās partijas, Saeima un valdība būtu kā komanda, lai tie lēmumi, ko kopīgi pieņemsim, būtu vērsti uz mūsu valsts attīstību,” Vējonis noslēdza savu īso uzrunu.

Pirmo preses konferenci pēc ievēlēšanas Vējonis sāka ar atziņu, ka pēdējā gada laikā “situācija ir būtiski, neatgriezeniski mainījusies” un tāpēc viņa galvenā prioritāte amatā būs ārējā un iekšējā drošība, bruņoto spēku spēcināšana, NATO klātbūtnes pastiprināšana Baltijas reģionā. Viņaprāt, drošība ļaus turpināt ekonomisko attīstību un līdz ar to sniegs sociālo drošību, jo labi apmaksātas darba vietas nozīmē, ka cilvēki neaizplūdīs no Latvijas.

Jaunievēlētais prezidents apliecināja, ka ir gatavs arī nepopulāru lēmumu pieņemšanai, jo Latvijā ir “sasāpējušas problēmas izglītībā, veselībā – ne vienmēr politiķi ir gatavi uzņemties atbildību” un tāpēc Vējonis gatavs cieši sadarboties ar Saeimu un valdību, lai nepieļautu situāciju, kad ilgstoši ielaistās problēmas vairs nav iespējams vērst par labu.

Vējonis solīja apturēt savu darbību Latvijas Zaļajā partijā, kuru šobrīd vada, taču “tas nenozīmē, ka es nepaudīšu zaļas idejas” – viņaprāt, Latvija ir visas iespējas izmantot savu potenciālu un kļūt par zaļāko valsti pasaulē.

Komentējot faktu, ka ievēlēts ar opozīcijas balsīm, Vējonis atzina – “nebija labi, ka koalīcija nespēja vienoties par vienu kandidātu”, taču uzsvēra, ka svarīgākais ir sasniegtais rezultāts un tas, ka Latvija starptautiski sūta skaidrus signālus, ka spēj pieņemt lēmumus. “Tas, ka opozīcijā ir cilvēki, kuri atbalsta manu kursu, nav nekas nosodāms – manuprāt, Valsts prezidentam jābūt visu Saeimā pārstāvēto partiju un visas tautas prezidentam.”

Vēlāk tiešraides intervijā LTV “Panorāmā” uz jautājumu, kas ir apsolīts opozīcijai par atbalstu un kāda ir viņa ievēlēšanas cena, Vējonis atbildēja: “Cenas nav nekādas, jo tirgošanās nav bijusi.”

Vējonis preses konferencē arī atvairīja jautājumu par konfliktu ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kurš pērn salīdzināja NATO spēkus ar okupantiem  – šī tēma esot jau izrunāta, visas ZZS dalīborganizācijas pērn vienojušās, ka NATO ir Latvijas drošības garants un te “nekas nav mainījies”.

Par iespēju nākotnē nominēt Saskaņas politiķi premjera amatam Vējonis atzina, ka Saeimai ir jānāk ar koalīcijas piedāvājumu, kas var iegūt vairākuma atbalstu. Viņš arī uzsvēra, ka atbalsta Latvijā pēdējā laikā piemirsto modeli, ka partiju līderiem ir jābūt premjera kandidātiem. “Ja Saeima ir gatava piedāvāt modeli, kurā ir arī Saskaņa, es to vērtēšu,” tajā skaita ņemot verā arī drošības aspektus.

Vējonis apliecināja, ka izmantos līdz zvērestam atlikušo laiku, lai nokomplektētu spēcīgu komandu – pagaidām tās dalībnieki vēl neesot apdomāti, bet viņš nekad neesot vairījies no spēcīgiem cilvēkiem savā tuvumā un pie šī principa arī palikšot. Tajā skaitā gatavs piedāvāt arī Konstitucionālo tiesību komisijas vadītāja amatu savam vēlēšanu konkurentam Egilam Levitam. Savukārt par nākamo aizsardzības ministra kandidātu pagaidām nav bijis diskusiju – koalīcijā būs jāvienojas, vai šis amats paliek ZZS un kas to varētu ieņemt, teica Vējonis.

Uz jautājumu, vai jaunais prezidents būtu gatavs atbalstīt Amnestijas likumu, kas kļuva par vienu no politiskajām intrigām prezidenta Zatlera pilnvaru laikā un liecināja par politiķu plānu “izbīdīt” likuma grozījumus, kas atsvabinātu no tiesvedībām Aivaru Lembergu, Vējonis nesniedza skaidru atbildi. Viņš sacīja, ka pats nekādā gadījumā ar šādu iniciatīvu nenāks, bet ja tāda būs pieņemta Saeimā, tad būs jāvērtē iespējas to izsludināt vai nē – “nemāku atbildēt, jo tad būtu jārunā par konkrētām normām. Ja Saeima 100% būtu paudusi atbalstu, Valsts prezidentam diezin vai būtu pamats to noraidīt.”

Jautāts par ārpolitikas prioritātēm, Vējonis uzsvēra, ka ārpolitikas kurss ir valdības un Saeimas ziņā un prezidents to tikai reprezentē starptautiski, tāpēc viņš veidos ciešu sadarbību ar ārlietu ministru un Saeimas priekšsēdetāju, lai Latvijas balss uz āru būtu vienota. Vējonis uzsvēra, ka atbalsta konstruktīvu attiecību veidošanu ar Krieviju, bet šāds dialogs nav iespējams, kamēr Krievija turpina atbalstīt un iesaistīties militārās darbībās Ukrainā. Taču Latvija ir gaatava konstruktīvām sarunām, ja “notiek Minskas vienošanās pilnīga izpilde, ja šaušana un cilvēku bojāeja Ukrainā apstājas un attiecības starp Krieviju un Ukrainu uzlabojas.”

Smaidu jaunievēlētajam prezidentam izsauca jautājums, kura dziesma viņam šķiet vairāk atbilstoša no divām, kas pēc viņa ievēlēšanas tagad gūst popularitāti sociālajos tīklos – “Hospitāļu ielas” kompozīcija ar tekstu “Raimi, tu nekad vairs nebūsi laimīgs” vai repa skaņdarbs “Raimi, sarauj, cīnies, iekačā”. Vējonis sacīja, ka nav dziesmas dzirdējis, taču pēc dabas esot cilvēks, kas ir “vienmēr nospraudis mērķus un cīnījies par to sasniegšanu pats saviem spēkiem”. 

Kā notika vēlēšanas?
Prezidenta vēlēšanas trešdien turpinājās visu dienu, notika pavisam piecas aizklātas balsošanas kārtas, kurās no četriem kandidātiem pakāpeniski tika atsijāts uzvarētājs. Vējonis bija līderis visās kārtās, taču pirmajos četros balsojumos viņam trūka vairākuma, kas saskaņā ar Satversmi ir jāgūst prezidenta ievēlēšanai – 51 deputāta atbalsts.

Pirmajā kārtā aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) saņēma 34 balsis, aiz viņa ar 24 balsīm sekoja Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits (izvirza NA), “Saskaņas” frakcijas deputāts Sergejs Dolgopolovs ar 23 balsīm un Reģionu apvienības deputāts Mārtiņš Bondars ar 7 balsīm. Šajā kārtā no vēlēšanu kastes tika izņemtas visas 99 balsošanas zīmes, no tām derīgas bija 93, bet par nederīgām atzītas sešas. Pret visiem četriem kandidātiem balsoja 5 deputāti.

Vēlēšanas ir aizklātas, taču saskaņā ar frakciju paustajiem paziņojumiem Vējoni atbalsta ZZS (21 balss) un daļa no Vienotības frakcijas – tajā ir 23 deputāti, taču šīs partijas balsis sadalās starp Vējoni un Levitu. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Levitu vēlēšanās solīja atbalstīt Andrejs Judins, Lolita Čigāne, Ilze Viņķele, Aleksejs Loskutovs, Atis Lejiņš, Veiko Spolītis, Ojārs Ēriks Kalniņš, Ints Dālderis un Inese Lībiņa-Egnere. Pēc šodien notikušās “Vienotības” frakcijas sēdes politiskā spēka līdere Solvita Āboltiņa norādīja, ka viņa neesot skaitījusi, kā isti sadalās atbalsts “Vienotības” frakcijā.

Savukārt NA (17 balsis), “Saskaņas” frakcija (24 balsis) un Reģionu apvienība (7 derīgas balsis, jo Dainis Liepiņš nevar piedalīties Seimas sēdēs) balso par saviem kandidātiem, bet Ingunas Sudrabas vadītā frakcija “No sirds Latvijai” (7 balsis) paziņojusi, ka neatbalstīs nevienu no izvirzītajiem.

Otrajā vēlēšanu kārtā, atkārtoti balsojot par visiem četriem kandidātiem, balsu sadalījums būtiski nemainījās. Visvairāk balsu atkal saņēma Vējonis (34), Levits saņēma par vienu balsi vairāk (25), tāpat kā Dolgopolovs (24), bet Bondars joprojām guva 7 deputātu atbalstu. Seši deputāti bija nobalsojuši pret visiem, bet trīs vēlēšanu zīmes bijušas nederīgas.

Līdz ar to trešajā balsojumā no kandidātu saraksta tika izslēgts vismazāko atbalstu saņēmušais Bondars, taču tas īpaši neietekmēja pārējo balsu sadalījumu. Visvairāk balsu saņēma Vējonis – 35, sekoja Levits ar 26 balsīm, bet Dolgopolovs saņēma 23 balsis. 12 deputāti nobalsojuši pret visiem kandidātiem.

Ceturtajā kārtā cīņu turpināja abi valdošās koalīcijas frakciju kandidāti. Par Vējoni negaidīti nobalsoja 46 deputāti, pret bija 52, bet par otru kandidātu – Levitu balsoja joprojām 26 deputāti (pret 72). Pret abiem kandidātiem balsoja 26 deputāti. Prezidents netika ievēlēts un atlika nākamajā kārtā vēlēšanu zīmēs iekļaut tikai Vējoņa kandidatūru.

Pieci deputāti no NA lūdza pārtraukumu Saeimas ārkārtas sēdē. Šajā pārtraukumā NA nolēma, ka tomēr nebalsos par Vējoni piektajā kārtā – frakcija paliek pie Levita kandidatūras, cerot uz jaunām vēlēšanām, kurās viņš gatavs kandidēt atkārtoti. “Levits ir gatavs turpināt cīnīties, celt prezidenta latiņu iespējami augstu,” lēmumu pamatoja Raivis Dzintars (NA). Koalīcijas partneri traktēja to kā solījuma pārkāpšanu, jo iepriekš ticis runāts par iespēju koalīcijai vienoti atbalstīt Vējoni, ja viņš paliks vienīgais kandidāts. “Jautājums, kādā veidā strādāt kopā, jā vārds nemītīgi tiek dots un nemitīgi lauzts,” par nepieņemamu koalīcijas partneru rīcību izteicās Solvita Āboltiņa (V). 

Vienotības politiķi, kas iepriekš atbalstīja Levitu, nolēmuši piektajā kārtā balsot par vienīgo kandidātu Vējoni, izņemot divas deputātes – Lolitu Čigāni un Ilzi Viņķeli – tātad Vējonis var rēķināties ar 21 balsi no Vienotības papildus 21 ZZS frakcijas balsij.

Pēc ceturtās vēlēšanu kārtas, kurā Vējonis negaidīti saņēma 11 papildu balsis, notika arī “Saskaņas” frakcijas sēde, uz kuru bija ieradies Rīgas mērs, partijas līderis Nils Ušakovs. Viņš paskaidroja, ka ierodas Saeimā tikai nozīmīgos brīžos un prezidenta vēlēšanas tāds ir. “Saskaņas” politiķi publiski uzsver, ka viņu frakcijas balsis nav atdotas par Vējoni, lai gan balsojuma rezultāts liek domāt par pretējo.

(papildināta visa ziņa)

Komentāri (147)

nomale 03.06.2015. 12.21

69 PRET Levitu – NOŽĒLOJAMI!

+32
-5
Atbildēt

10

    edge_indran > 03.06.2015. 12.37

    ———

    Miera Vējos – Viss labi būs…

    https://www.youtube.com/watch?v=KchrTwdXzeI

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Normunds > 03.06.2015. 17.29

    Es domāju, ka jābano tie, kas aicina banot citus, tātad uzbrūk vārda brīvībai. Bet tā jau ir naida runa pret demokrātiju. Nomale, Jūs esat boļševiks.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Normunds > 03.06.2015. 12.54

    A tu spečuks kurā jautājumā?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 03.06.2015. 15.47

    Vēl vajadzētu izbanot homoseksuālistu aizstāvjus,ekologus un cīnītājus pret kažokzvēru auzēšanu.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 03.06.2015. 20.52

    Pseidoliberāļiem tas ir raksturīgi!

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > 03.06.2015. 16.16

    tieši tā – ir jābūt “uzraugiem”, kas pastāvīgi uzrauga portālu, jo cik tur mākslas izveidot jaunus profilus?

    tāpat arī par “satura kontroli” – tad ir jādefinē kas ir un kas nav pieļaujams – ko uzskatāmi Ēriks demonstrē – kas un kā noteiks kas portālā ir un kas nav pieļaujams “saturs”?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > 03.06.2015. 15.41

    uldis_rats. Cik daudz līdzekļu nepieciešamas, lai izbanotu rostinu un atceltu iespēju likt komentāros bildītes un video?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    nomale > 03.06.2015. 16.58

    uldis_rats. Pastāvīgai uzraudzībai jābūt jebkurā gadījumā, jo tad jau es varu piemēram uz rītdienu šeit izsludinās “džihadu”. Nedomāju, ka ir kaut kāda īpaša problēma atšķirt viedokli no prastas ķengāšanās! IR zaudē sakarīgus komentētājus, jo šādā telpā uzturēties ir vienkārši nepatīkami. Ja neko nedarīs lietas labā, drīz paliks tikai edža ar saviem viģikiem, rostins ar anālajām konsultācijām un ēriks ar savu “runā, runā, mana pakaļa klausās”.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    nomale > 03.06.2015. 12.41

    O! IR štata spameris edža ir klāt!

    IR droši vien uzskata, ka katram sevi cienošam portālam jābūt vismaz pa vienam anālā seksa speciālistam un viedokļu plūsmas saskaldītājam!

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > 03.06.2015. 14.10

    nomale, nesaprotu kāpēc domā, ka IR ir edžas atbalstītāji? Šis ir vienkārši (iespējams finanšu vai gribas trūkuma dēļ) pārlieku neuzraudzīts portāls un visādi edžas stila publiskās telpas mēslotāji te var plunčāties un gānīties “cik tik lien”. Ļoti apšaubu, ka tādas aktivitātes ir IR apzināti ieviestas un atbalstītas.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 03.06.2015. 11.57

Tas, ka LRA izvirza Bondaru, un solas ne par vienu citu nebalsot, tāpat, kā NSL, tas par šīm partijām arī izsaka visu.

Sasmīdināji Āboltiņas kārtējie meli, ka viņa neseko un viņai vienalga, kā kurš no viņas frakcijas balsos – seko, un kā vēl seko!

Tas, ka sirdsapziņa, tomēr, it kā, pamodusies vēl deviņiem V deputātiem, priecē, ja tikai tas nav tikai PR ar nolūku reabilitēt sevi un V.

Un, ja pēc pirmās kārtas Levitam tikai 23 balsis, skaidrs, ka būs tas pats Vējonis, Sesks, vai vēl kāds no Lemberga kandidātiem, un vēlētāju vairākuma gribai mūsu “parlaments”, kārtējo reizi, slaidi uzspļaus.

+21
-3
Atbildēt

13

    v_rostins > dzeris49 03.06.2015. 14.45

    Normunds

    Vietējie čekisti vietējos komuņagas uzraudzīja.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 03.06.2015. 17.58

    Normunds

    Beidz kasīties. Atkārtoju, ka čeku rīkoja PSKP CK. Neviens komuņaga Latvijā čeku nekomandēja.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 03.06.2015. 13.12

    Normunds

    Čeka pildīja tikai PSKP CK rīkojumus, pat tāds organisms, kā Vošs, nekādus rīkojumus tai nedeva, nemaz nerunājot par tādām sīkām “soškām”, kā Lembergs.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 03.06.2015. 12.59

    Normunds

    Pārāk lielu svaru piešķir no visām pusēm apķīlātā un krimināli vajātā Lemberga spējām un pārāk mazu čekas spējām uzkāpt uz rīkles ikvienam tās ar visām parpalām nopirktam un sakompromitētam izdzimtenim. Nemaz neizslēdzu, ka Lemberga un čekas vēlmes šai reizē sakrīt.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Normunds > dzeris49 03.06.2015. 17.50

    Kas kuru komandēja, Staļins čeku vai čeka Staļinu? Vietējo komunistu ņemt pie dziesmas varēja izlemt tikai augstākstāvoša vadība, dodot čekai uzdevumu

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 03.06.2015. 15.36

    Sevišķi Berklavs deva norādījumus vietējiem čekistiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > dzeris49 03.06.2015. 14.31

    “Ja tikai tiešām dara, nevis tikai saka, ka darīs.”

    ===

    Tas gan, tāpēc jau Āboltiņa stresoja, lai tik visi nobalsotu, kā paziņojuši, citādi jūk visa matemātika…

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Normunds > dzeris49 03.06.2015. 13.20

    Vietējie komunisti deva gan rīkojumus vietējiem čekistiem. Vietējais komuņaga bija galvenais cilvēks savā teritorijā – bija rukovodjaščaja roļ partiji.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Normunds > dzeris49 03.06.2015. 12.52

    Beigās par Vējoni nobalsos arī Saskaņa, jo saeimā ir tikai divas partijas – Lemberga partija un pārējie. Katrā partijā ir Lemberga cilvēki, varbūt tikai NSL un LRA nav. Ja Vējoni neievēlēs, tad tas nozīmē, ka Vējonis nav Lemberga kandidāts.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 03.06.2015. 12.44

    Ja tikai tiešām dara, nevis tikai saka, ka darīs.

    Nav nekāda garantija, ka viņi visi tā arī nobalsos, kā saka.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > dzeris49 03.06.2015. 12.38

    “Tas, ka sirdsapziņa, tomēr, it kā, pamodusies vēl deviņiem V deputātiem, priecē, ja tikai tas nav tikai PR ar nolūku reabilitēt sevi un V. ”

    ===

    Nedomāju, ka motivācijai ir kāda diža nozīme. Ja cilvis dara labu tāpēc, lai citi par viņu labi domātu, šams tik un tā dara labu.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Normunds > dzeris49 03.06.2015. 13.06

    Nevajag aizmirst, ka Lembergs ieņēma augstu amatu partijā, kuras uzdevumus pildīja čeka.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 03.06.2015. 13.01

    It kā beigās plānots, tomēr, Daudze, un tas ir daudz sliktāks variants par Vējoni un, varbūt, pat par Bērziņu.

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

dzeris49 03.06.2015. 10.36

Un ko Āboltiņa ar Lembergu teiks?

Daudzi V biedri, īstenībā, atbalsta Levita kandidatūru, jo galīgākie idioti un valsts ienaidnieki, tomēr, nav, bet, ir iebiedēti.

Pie kam, dzīvības briesmas nevienam nedraud, atklāta un godīga pozīcija varētu izraisīt vienīgi nelielas neērtības, ne vairāk,tik tālu degradējusies kādreiz cerīgā partija JL, un patreizējie V biedri, ko nu jau, gandrīz vai, saukt par Āboltiņas un Lemberga pārīša izdresētajiem krancīšiem, analoģiski kā ZZS par tikai Lemberga izdresētajiem krancīšiem.

Cerības, ka šoreiz slēptais balsojums varētu Levitam palīdzēt, arī minimālas, kuram tad vajag riskēt, a ja nu pieķer, tas taču tik ērti – dzīvot Saeimā, saņemot labu algu, privilēģijas, vēlāk, labu pensiju, ne par ko neatbildot un pašam ne par ko nelemjot, var taču vienmēr pateikt – ko tad es, partijas disciplīna, taisni tā man atbildēja viens bijušais deputāts no Aizputes, kad es, privātā sarunā, viņam pajautāju par dažiem viņa balsojumiem, un vēl piebilda – domā, mēs tur varam darīt, kā gribam?

+18
-4
Atbildēt

8

    Ivars Puče > dzeris49 03.06.2015. 20.02

    Ko tad nu teiks, kad viss sen sarunāts ;)

    http://www.irir.lv/blogi/politika/prezidents

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 03.06.2015. 20.44

    Nomale, tas negadās bieži, bet šoreiz Tev 100% piekrītu!

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > dzeris49 03.06.2015. 13.39

    Iebiedēti?

    Vienotība vienkārši ir tāds ideju kokteilis, ka tur ne par ko nevar vienoties. Tas arī viss.

    Un daļa Vienotības atbalsta Vējoni, lai mazāk šūpotu valdību. Bet … izskatās, ka valdību nošūpos jebkurā gadījumā – gan ievēlot Vējoni, gan ievēlot Levitu, gan neievēlot nevienu no šiem.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 03.06.2015. 12.48

    Neviens jau viņus, tos “iebiedētos nabadziņus”, arī neattaisno, drīzāk, viņi izsauc nožēlu ar to, ka vēlas baudīt visas deputāta privilēģijas, bet, izvairās no jebkuras atbildības.

    Normunds – un kurš tad Latvijā pret to cīnīsies, ja paši deputāti gatavi spēlēt to cirku, pārdoties un klusēt?

    Jurkāns jau pateica – visi zina, ka beigās būs Daudze, viss tas ir teātris muļķīšiem, un par šo variantu, īstenībā, runā jau sen, tāpēc diezgan ticami.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    Normunds > dzeris49 03.06.2015. 13.03

    Politiskā sistēma tīšām tā ir veidota, lai lēmēji būtu partiju vadība un viņu sponsori. Partijās nav iekšēja demokrātija un virzīti tiek tie, kuri gatavi solīt mūžīgu uzticību vadībai. Neatkarīgi cilvēki ātri tiek izēsti. Tāpēc jādibina partija, kurā nav partijas disciplīnas un deputāti nav atbildīgi partijas vadības priekšā.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 03.06.2015. 13.51

    Ne tikai iebiedēti, notiek jau arī liels politiskais tirgus – mēs balsosim par to, tāpēc mums pienākass tāds amats, visa tā “iebiedēšana” jau arī, reizēm, ir tikai draudi neiegūt vai zaudēt kādu amatu, utt., katrā ziņā, visam tam ar Latvijas valsts interesēm nav nekas kopējs, varbūt, ar partiju interesēm, visdrīzāk, ar partiju “spices” un sponsoru interesēm, un viss tas tirgus neizsauc neko citu, kā tikai pretīgumu.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    Normunds > dzeris49 03.06.2015. 12.47

    domā, mēs tur varam darīt, kā gribam?

    ==========

    Ja tā tiešām notiek,tad tā jau ir nelikumīga varas sagrābšana.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    nomale > dzeris49 03.06.2015. 12.27

    Nejūtu nekādu atšķirību starp: galīgs idiots, valsts ienaidnieks un godīgs, bet iebiedēts. Deputātam jāstāv pāri tam visam vai arī jāaiziet! Deputāta amats nav gluži tas pats kas šoferis kur pie amata jāturas par jebkuru cenu. VISI deputāti ir līdzatbildīgi par valsts izzagšanu, neatkarīgi no tā ko katrs savā klusajā, tumšajā stūrītī domā!

    +22
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu