Kūtris: NSL prezidenta vēlēšanās varētu būt brīvais balsojums • IR.lv

Kūtris: NSL prezidenta vēlēšanās varētu būt brīvais balsojums

31
Gunārs Kūtris. Foto: Ieva Lūka, LETA

Tas notiks tad, ja NSL uz prezidenta vēlēšanām oficiāli nepieteiks Kūtra kandidatūru

Ja partijas „No sirds Latvijai” (NSL) iespējamais Valsts prezidenta amata kandidāts Gunārs Kūtris netiks oficiāli pieteikts prezidenta vēlēšanām, NSL Saeimas frakcijai prezidenta vēlēšanās varētu būt brīvais balsojums. To LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pieļāva pats Kūtris.

Viņš teica, ka iepriekš partijas kopsapulcē lemts virzīt viņa kandidatūru prezidenta vēlēšanām. Savukārt nākamnedēļ frakcijai vēl jāizdara „juridiskais fakts” – deputātiem jāiesniedz pieteikums kandidāta virzīšanai uz balsojumu.

Kūtris gan atzina, ka NSL vēl raugās uz citām partijām, kurus kandidātus tās virza. NSL plāno par šo jautājumu lemt pirmdien frakcijas sēdē.

Tomēr, ja frakcija Kūtra kandidatūru nepieteiks balsojumam, tad, visticamāk, NSL vienosies par brīvo balsojumu.

Pastāv ļoti liela iespēja, ka par Valsts prezidentu varētu ievēlēt kandidātu, kurš līdz šim nav publiski izskanējis, teica Kūtris. Viņam ļoti nepatīkot, ka politiķi atklāti runājot vienu, bet pēc tam klusībā “uzmetot”.

Kūtris gan teica, ka labprāt kļūtu par Valsts prezidentu, taču apzinās, jāņem vērā politiskā situācija. Politiķis arī pārliecināts, ka prezidents tiks ievēlēts ar opozīcijas balsīm, jo prezidents nepārstāv vienu partiju, bet gan visu Latviju.

Kā zināms, viens no NSL Saeimas deputātiem Ringolds Balodis savu balsi esot apsolījis Eiropas Savienības tiesas tiesnesim Egilam Levitam, kuru nolēmusi virzīt Nacionālā apvienība. Levita kandidatūru Valsts prezidenta amatam nolēmuši virzīt vairāku frakciju deputāti.

Savukārt ZZS nolēma virzīt aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. Atbalstu Vējonim pauda arī koalīcijas vadošā partija “Vienotība”, taču vēlāk paziņoja, ka frakcijas deputātiem pirmajā balsošanas kārtā būs brīva izvēle starp Vējonu un Levitu.

Latvijas Reģionu apvienība nolēmusi šim amatam pieteikt partijas līderi Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru. Opozīcijā esošā “Saskaņa” prezidenta amatam izvirzīja deputātu Sergeju Dolgopolovu.

 

Komentāri (31)

traductrice 16.05.2015. 12.59

cik balsu šis “brīvais balsojums” dos Dolgopolovam?

+1
0
Atbildēt

0

Bet 15.05.2015. 09.52

Vai par Daudzi no lemberga partijas būs tas brīvais balsojums?

+1
-1
Atbildēt

1

    haralds > Bet 15.05.2015. 12.44

    ceru, ka ne! pēc Janvāra deboša viņam jautāja, vai Saeima nav mazliet vainīga pie tā, ka Saeimas ēkai izbonzēja logus. atbildēja, ka “ja nu vienīgi ar to, ka Saeimai ir logi.”.

    karroče, neatšķir jēdzienus “”saeima” kā institūcija un “”Saima” nozīmē “Saeimas ēka”!”!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu