Iestrēdzis Streļčenoka novērtēšanas komisijas darbs • IR.lv

Iestrēdzis Streļčenoka novērtēšanas komisijas darbs

28
Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Kaspars Krafts, F64

Streļčenoks nav iesniedzis savu pašvērtējumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumos noteiktajai kārtībai

Patlaban ir iestrēdzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka novērtēšanas komisijas darbs.

Komisiju vada Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets, un, ņemot vērā, ka Streļčenoks nav iesniedzis savu pašvērtējumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumos noteiktajai kārtībai, viņa izvērtēšanas darbs pagaidām nav pavirzījies uz priekšu. Šā iemesla dēļ arī komisija pagaidām nav sanākusi kopā, aģentūrai LETA ar preses pārstāvja starpniecību atzina Mežviets.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša apgalvoja, ka KNAB priekšnieks ir iesniedzis Ministru prezidentei sava darba pašvērtējuma protokolu atbilstoši MK noteikumos noteiktajam, ka darba izpildes plānošana un novērtēšana tiek veikta valsts informācijas sistēmā “Novērtēšanas elektroniskās veidlapas informācijas sistēma”.

Šīs sistēmas pārzine ir Valsts kanceleja. Sistēmā tiek aizpildīta darba izpildes novērtēšanas veidlapa un, ja nepieciešams, izdrukāts darba izpildes novērtēšanas protokols. Ja darba izpildi nav iespējams novērtēt sistēmā, tad tiek aizpildīts un, ja nepieciešams, izdrukāts protokols. Par veidlapas iesniegšanas veidu un kārtību Ministru prezidente tika informēta jau martā, skaidroja Dūša.

Jau ziņots, ka Streļčenoks 9.aprīlī iesniedzis Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) sava darba pašvērtējuma anketu. Iepriekš iesniegšanas termiņš bija pagarināts.

Straujuma 12.martā izdeva rīkojumu par KNAB priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisijas izveidi. Par nepieciešamību veidot šādu komisiju viņa paziņoja šogad 5.janvārī pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru. Skaidrojot šādu lēmumu, viņa uzsvēra, ka KNAB iesaistīšanās vairākos tiesvedības procesos nav uzskatāma par labas pārvaldības praksi, turklāt ir pagājis jau vairāk nekā gads kopš iepriekšējā novērtējuma veikšanas.

Rīkojumā Straujuma noteikusi, ka komisijai, veicot Streļčenoka kompetenču novērtēšanu, jāņem vērā paplašinātajai (360 grādu) novērtēšanai deleģēto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrības, “Delnas”, nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes pārstāvju viedokļi.

Par komisijas vadītāju iecelts Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets.

Komisijā darbosies aizsardzības ministra padomnieks informācijas tehnoloģiju un starptautiskās drošības jautājumos Jānis Kažociņš, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Maizītis, Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurors Ingemārs Masaļskis un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Trofimovs.

 

Komentāri (28)

v_rostins 08.05.2015. 15.34

Streļčenoku neaiztiks un tad arī neviens no ZRP(v) kremļjaģām, kleptokrātiem un pederastiem, kam pilni antresoli skeletu, necietīs. Kā teica senie latīņi: “manus manum lavat”.

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu