Krievija Grieķijas, Kipras un Ungārijas pārtikai varētu atcelt embargo • IR.lv

Krievija Grieķijas, Kipras un Ungārijas pārtikai varētu atcelt embargo

22
Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs. Foto: AFP/LETA

Martins Šulcs brīdina Cipru, ka vizītes laikā Maskavā nedrīkst novērsties no kopīgā ES kursa pret Krieviju

Krievijas lauksaimniecības ministrs Nikolajs Fjodorovs pieļāvis, ka varētu tikt atcelti ierobežojumi Grieķijas, Kipras un Ungārijas pārtikas produkcijai, vēsta vācu „Deutsche Welle”.

Viņš gan arī atzīmēja, ka trešdien, 8.aprīlī, gaidāmajās Krievijas un Grieķijas valstu vadītāju tikšanās par šo diezin vai varētu tikt pieņemti kādi lēmumi.

„Varētu būt izteikti ierosinājumi par kādu valstu izslēgšanu no šā [sankciju] saraksta,” teica ministrs, atzīmējot, ka šis jautājums tiek apspriests, ņemot vērā Grieķijas, Ungārijas un Kipras iniciatīvas.

Pēc Krievijas ministra teiktā, Grieķijas premjerministra Alekša Cipra vizītes laikā Maskavā 8.aprīlī ir maza iespējamība, ka tiks pieņemti attiecīgie lēmumi. „Taču to apspriešana, ļoti iespējams, notiks,” teica Fjodorovs.

Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Martins Šulcs brīdinājis Cipru par to, ka viņš vizītes laikā Maskavā nedrīkst novērsties no kopīgā ES politiskā kursa pret Krieviju.

Intervijā avīzei „Münchner Merkur” Šulcs skaidro, ka Grieķijas valdība var paļauties uz ES solidaritāti. „Taču mēs arī varam prasīt atbildes solidaritāti un to, lai šī solidaritāte neciestu no vienpusējas pašdarbības,” teica Šulcs. Par to viņš ne vienu reizi vien esot brīdinājis Cipru. „Uz to viņam arī jāorientējas savas Maskavas vizītes un pārrunu laikā. Eiropas Savienība to no viņa kā ES dalībvalsts vadītāja sagaida.”

Līdzīgus apsvērumus izteicis arī EP Ārlietu komitejas vadītājs Elmārs Broks. Intervijā avīzei „Die Welt” viņš teica, ka Krievijas finansiālas palīdzības Grieķijai apspriešana Maskavā ar Putinu nozīmēs milzu kaitējumu ES ārpolitikai un drošībai. „No ekonomikas viedokļa, Grieķijas iziešana no eirozonas nebūtu liela katastrtofa,” teica Broks. „Tomēr paskatoties uz reģiona karti, ir skaidrs, ka šādā situācijā Turcijas kā NATO partnervalsts stāvoklis kļūs nedrošs.”

Jau ziņots, ka Ciprs šodien ieradīsies Maskavā, kur viņam paredzēta tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Runa būs par ekonomiskajiem sakariem, Grieķijai nepieciešamo finansiālo atbalstu un stāvokli, kā arī par Krievijas attiecībām ar Eiropas Savienību. Grieķijai esot „milzīga interese” atjaunot savas lauksaimniecības produkcijas piegādes Krievijai, teica Eiropas Parlamenta kreiso partiju frakcijas līdere Gabija Cimmere.

Kā zināms, šīs trīs valstis ES ir atklāti paudušas atbalstu ekonomiskai sadarbībai ar Krieviju par spīti tās agresijai Ukrainā un noteiktajām sankcijām pret Krieviju.

 

Komentāri (22)

klusais 08.04.2015. 08.44

Krievijai izskatās patīk spēlēties ar Eiropas vienotību :) Interesanti kā reaģēs Eiropa … Manuprāt Eiropai ir pietiekami resursi atbildēt sāpīgi , bet vai pietiks drosmes un uzņēmības .

+4
0
Atbildēt

6

    Kurmītis > klusais 08.04.2015. 09.18

    Patīk gan. Tā ir tāda spēlīte, ko var spēlēt arī divatā. Ja jau Eiropai tik dikti patīk jaukties Krievijas iekšējās lietās, organizēt maidanus un finansēt valsts apvērsumus, rīkot kara spēles Krievijas pierobežā un reanimēt Aukstā kara laiku politiku un attiecības, tad arī Krievija TAGAD to darīs. Pašlaik Eiropai ir vēl kādas priekšrocības, jo viņi ir tie, kas sāka šo ļembastu un krievi pēc saņemtā negaidītā un nodevīgā belziena ar smilšu maisu pa pakausi ir uz ceļiem un tikai nupatās sāk atjēgties. Taču pēc pāris gadiņiem būs jau pavisam cita saruna. Krievi piecelsies un izvilks SAVU smilšu maisu. Pārapbruņos armiju. Atjaunos savus GRU, KGB, SVR un citus aģentu tīklus. Mobilizēs ekonomiku. Pārkārtos, lai tā būtu no Rietumiem neatkarīga. Un arī sāks savas spēlītes gan Tuvajos austrumos, gan Tālajos, gan Āzijā un Latīņamerikā …

    Un tad sāksies tradicionālā gadsimtos atstrādātā rietumnieku īdēšana un vaimanāšana … un tirgošanās … Un zini, ko pārdos pirmo? Visādus letiņu, estiņu un pārējo ukrīšu tipa prostitūtas un kvekšķīšus … Tā jau ir bijis, Tā būs. … : )

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Kurmītis > klusais 08.04.2015. 10.13

    >> klusais

    Nē, mīlīt. Tur jau tā lieta, ka ne. Problēma SSSR-ijā sākās tad, kad viņi PĀRTRAUCA Auksto karu un pretstāvēšanu Rietumiem. Naivi noticēja jezuītu mantinieku saldajām runām par mieru un līdzāspastāvēšanu bez kara, par Rietumu „vērtībām”, par to, ka Rietumi arī atbruņosies līdzko to izdarīs PSRS, ka arī izformēs savu Nato bloku. Tas viss izrādījās salti un ciniski meli. Labi vismaz, ka vienreizēji. Jo pēc šī uzmetiena krievi vairs Rietumiem neticēs. Vismaz kādus pāris gadsimtus noteikti … Un karš – jebkurš karš – tā ir krievu nācijas stihija. Vide, kurā viņi jūtas pietiekami komfortabli, jo ir karojuši visu savu vēsturi. Un uzvarējuši visus savus ienaidniekus. Vienīgās reizes, kad viņi cieta kādus zaudējumus (izņemot mongoļus) ir tad, kad karošana no kara lauka pārceļas uz diplomātu kabinetiem. Vot tur gan liekuļi un meļi viņus pārsvarā ir apspēlējuši.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Normunds > klusais 08.04.2015. 11.41

    Ungārijā steidzami jāatver piena ražošanas uzņēmums.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 08.04.2015. 11.40

    Kurmītis

    Bidlas nekad nav mācējušas karot. Tikai ar citu rokām, kā tas bija WWI un WWII un tad, neskatoties uz vareniem sabiedrotiem, Staļins sameta kurtuvē 40 miljonus savu beztiesīgo dzimtcilvēku pret 9 miljoniem vāciešu. Pederasti un marodieri nekad nav bijuši karotāji.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 08.04.2015. 09.29

    Kurmīts – vienreiz jau aizspēlējās :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Ebenemezers-3 > klusais 08.04.2015. 09.45

    kurmim širmis galiigi aizbraucis , tiešaam tik stulbs , vai izliekaas , nu troļiem savs uzdevums jaapilda,

    +5
    0
    Atbildēt

    0

LoveLove 08.04.2015. 11.55

Lai jau Ciprs kopā ar Kremli pablefo, pirmais mēģinot savam vēlētājam parādīt sevi kā Zevu, kas var spēlēties ar uguni, bet otrie mēģinot saviem vēlētājiem likt noticēt, ka naudas Krievijas budžetā pietiek visam, arī Grieķijas glābšanai. Tomēr šaubos, vai Ciprs šovakar dosies mājās ar dolāriem pilnu čemodānu.

+3
0
Atbildēt

0

Viedoklis_lv 08.04.2015. 12.51

putina režīma apmaksātie troļļi nekad neatzīst publiski patiesību, jo vienkārši viņiem par to nemaksā. Tieši otrādi viņiem maksā par melu izplatīšanu. Tāpēc ir lieki tērēt laiku un resursus viņu pārliecināšanai – jo viņi jau nav ne par ko jāpārliecina. Viņi zina ka melo – ja tā nebūtu – tad viņi nesaņemtu algu.

putina režīma melu līnijas uzstādījums, ka ukraiņi izgāja ielās, jo tos motivēja ASV dienesti nevis korupcija visos līmeņos sākot ar prezidentu, kas veda nāciju pretī putina režīma diktātam un tālākai valsts izlaupīšanai. Nē, ukraiņi esot dzīti ielās pateicoties ASV slepeno dienestu akcijām. Tāpat kā latvieši esot dzīti ārā pateicoties ASV slepeno dienestu darbībai nevis realizējot savu gribu pēc brīvas valsts prom no PSRS represīvā režīma.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu