Šogad 4.maija svinīgā bruņoto spēku parāde notiks Jelgavā • IR.lv

Šogad 4.maija svinīgā bruņoto spēku parāde notiks Jelgavā

31
Svētku parādē. Foto: Evija Trifanova, LETA

2014.gadā bruņotie spēki Brīvības svētkus svinēja Valmierā

Jau par tradīciju kļuvušie Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītie Nacionālo bruņoto spēku dienas pasākumi šogad 4.maijā noritēs Jelgavā, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā.

Bruņoto spēku dienā Jelgavas centrā iedzīvotāji varēs noskatīties militāro parādi, bet pļavā pretim Jelgavas pilij – iepazīties arī ar regulāro spēku un Zemessardzes vienību apbruņojumu, kā arī vērot dažādus paraugdemonstrējumus.

Militārajā parādē soļos Latvijas un ASV bruņoto spēku karavīri, kā arī zemessargi un Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu pārstāvji. Parādi noslēgs šo vienību tehnikas demonstrējums.

Lai iepazīstinātu ar bruņotajiem spēkiem arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā, 2012.gadā aizsardzības nozare aizsāka jaunu tradīciju – valsts Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, kādā no Latvijas novadiem organizēt Nacionālo bruņoto spēku dienu.

Bruņoto spēku dienas pasākumi kopš 2013.gada norit ar devīzi “4.maijs – Brīvības svētki”, kas ir jauns SIA “TV3 Latvija” sākts sabiedrības informēšanas projekts, kuram ir pievienojusies arī Aizsardzības ministrija.

Pirmā šāda diena notika 2012.gadā Rēzeknē, bet gadu vēlāk – Kuldīgā. 2014.gadā bruņotie spēki Brīvības svētkus svinēja Valmierā.

Savukārt pilsētu, kurā bruņoto spēku diena notiks 2016.gadā, sabiedrība varēs uzzināt militārās parādes laikā, kuru tiešraidē translēs Latvijas reģionu televīzija “Re:TV”.

 

Komentāri (31)

Entropio 06.04.2015. 12.35

O,ja mums taada armija,kaa bildee,tad gan…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu