Medijs: „Saskaņa” nolēmusi neatbalstīt Bērziņu prezidenta vēlēšanās • IR.lv

Medijs: „Saskaņa” nolēmusi neatbalstīt Bērziņu prezidenta vēlēšanās

27
Valsts prezidents Andris Bērziņš. Foto: Ieva Čīka, LETA

Kā iemesls neoficiāli tiek minēta nevēlēšanās stiprināt ZZS pozīcijas

Opozīcijā esošā partija “Saskaņa” (S) pieņēmusi lēmumu neatbalstīt Valsts prezidenta Andra Bērziņa atkārtotu kandidēšanu uz šo amatu, sestdien vēstīja raidījums “TV3 ziņas”.

“Saskaņa” nolēmusi Bērziņu neatbalstīt, jo nevēlas stiprināt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pozīcijas, kā arī nav aizmirsts Bērziņa lēmums neuzticēt valdības veidošanu partijas līderim Nilam Ušakovam, liecin raidījuma rīcībā esoša neoficiāla informācija.

“Saskaņa” lūkojas citu kandidātu virzienā, tai skaitā uz bijušo ārlietu ministru, Latvijas vēstnieku NATO Māri Riekstiņu, norāda TV3.

“Pēdējās dienās Bērziņa kungs, visticamāk, ir sācis makšķerēt “Saskaņas” atbalstu,” raidījumam teica deputāts Ainars Latkovskis (V), kas liecina, ka Bērziņš sācis neoficiālu priekšvēlēšanu kampaņu. Savukārt Andrejs Elksniņš (S) norādīja, ka esot redzams – Bērziņš uzsācis kampaņu par iespējamo savas kandidatūras izvirzīšanu. Līdz šim atbalstu Bērziņa atkārtotai kandidēšanai paudusi tikai ZZS, tāpat viņš var cerēt uz partijas “No sirds Latvijai” atbalstu. Savukārt partijā “Vienotība” pastāv dažādi viedokļi, piemēram, bijušie Valmieras pašvaldības pārstāvji un bijušais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis atbalsta Bērziņa pārvēlēšanu.

Lai Bērziņš iegūtu 51 Saeimas deputāta atbalstu pirmajā balsošanas kārtā, būtu nepieciešams “Saskaņas” atbalsts.

Bērziņš savu lēmumu par to, vai atkārtoti kandidēs uz Valsts prezidenta amatu, varētu paziņot divu nedēļu laikā. Viņa pirmais pilnvaru termiņš Valsts prezidenta amatā beidzas šovasar.

 

Komentāri (27)

Mantrausis 05.04.2015. 12.34

Izbrīna nereti dzirdētais arguments: “Prezidents jāciena tāpēc, ka Prezidents!” Ja paskatās izvēles kārtību, Saeimas faktisku nekonsultēšanos ar vēlētājiem un nespēju domāt loģiski, piedodiet, cieņu jānopelna, nevis jāiegūst ar varu! :( Drūmākais ir tas, ka partijas viena otru kritizē, bet pašas rīkojas 1:1.

+14
0
Atbildēt

0

eltae 05.04.2015. 11.16

“Tirgus ekonomikā” visu nosaka nauda, Lembergam būs plašāk jāatver maks, un tas ir viņa pienākums, padzenot Dombrovski, lai ZZS pirms vēlēšanām, tiktu valdībā Bērziņs apsolīto izpildija pat spīdoši, aktieri varētu pamācīties, kā jānospēlē loma.

+13
-1
Atbildēt

3

    v_rostins > eltae 05.04.2015. 11.27

    eltae

    Kāds murgs!!! Pamatīgi apķīlātais Lembergs ir trūkumcietējs, salīdzinot ar TECII, LM, Citadeles un desmitiem citu afēru figurantiem.

    Kurš tad Dombrovski padzina? Iegāja pie Prezidenta piepūties kā gailis, iznāca kuces bērns nomīzies un nobimbājies. Nevar vadošos amatos atrasties organismi, kurus nospiež kompromatu nasta.

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    andrejs > eltae 05.04.2015. 22.28

    Kurš tad Dombrovski padzina? Iegāja pie Prezidenta piepūties kā gailis, iznāca kuces bērns nomīzies un nobimbājies. Nevar vadošos amatos atrasties organismi, kurus nospiež kompromatu nasta.

    ————————–

    patiesībā Bērziņš ir maita, ka atklāti nepasaka, kā viņam izdevās panākt Dombīša atkāpšanos. Ja tauta uzzinātu patiesību, varbūt pat fanātiskākajiem V faniem neceltos roka balsot par Voldiņu EP vēlēšanās.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    v_rostins > eltae 06.04.2015. 12.34

    andrejs

    ka atklāti nepasaka, kā viņam izdevās panākt Dombīša atkāpšanos.

    ___________

    Pateica frāzi vai vairākas. Tas kuces bērns laikam bija iedomājies, ka tikai čekai zināmas viņa, čekas anālās vagīnas, dzīves ēnas puses.

    Kas attiecas uz V(patiesi ZRP(v)) faniem, tieši kā nelietīgu mērgli viņi to arī ievēlēja, lai Briselē tas nodarītu Latvijai maksimālu skādi.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

nomale 05.04.2015. 09.31

Ja citās valstīs prezidenta vēlēšanas ir svinīgs pasākums, tad Latvijā Lembergs ar Brigmani to ir pārvērtuši par farsu. Tāpat no cepures beigās tiks izvilkts Bērziņš, kuru tikai ZZS atzīs par savējo. Pārējie jau laikus no šī kandidāta ir atkratījušies (bet zem deķa ievēlēs tāpat). Kaktiņa kantora “aptaujām” pat saeimā vairs neuzticas.

+12
-2
Atbildēt

6

    v_rostins > 05.04.2015. 14.53

    nomale

    “Zootradīcija”, ka zooprezis, Putina kuce, vēl nav nobeigta cietumā, bet nelieši no viņa, čekas savākstās varzas, ieņem nozīmīgākos amatus valstī.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 05.04.2015. 13.10

    Nevis pārvērtuši,bet turpina citu iesākto zootradīciju.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > 05.04.2015. 22.24

    Kur tad Šķēle ar lielākajiem kretīniem un Šlesers ar šofera dēliem palika,tās nav tradīcijas?

    ——————–

    Vai tad Tu nezini, ka lielākais ļaunums ir Lembergs? :)))

    Pat draudzīgs atgādinājums par zooprezi “liberāļos” izraisa acīmredzamu nepatiku…

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    v_rostins > 06.04.2015. 12.50

    andrejs

    Pat draudzīgs atgādinājums par zooprezi “liberāļos” izraisa acīmredzamu nepatiku…

    ____________

    Pidariem: dzēris, centrum, brauns, pikaso utt. ir saudzējošs apzīmējums “liberasts”.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 05.04.2015. 18.14

    Kur tad Šķēle ar lielākajiem kretīniem un Šlesers ar šofera dēliem palika,tās nav tradīcijas?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    nomale > 05.04.2015. 14.33

    CITU iesākto zootradīciju??? Zootradīcijas ir Puzes mežu tradīciju loģisks turpinājums un autors šīm tradīcijām ir Aivars Lembergs personīgi!

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu