Sprādziena vietā Jaunciema kapos atrasti sprādzienbīstamu priekšmetu fragmenti (papild.) • IR.lv

Sprādziena vietā Jaunciema kapos atrasti sprādzienbīstamu priekšmetu fragmenti (papild.)

26
Kapos nogāzts krusts. foto: Ieva Kundziņa, LETA

Jaunciema kapos eksplodējot spridzeklim, gājis bojā vīrietis

Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība beigusi savu operāciju Jaunciema kapos Rīgā, kas tika sākta pēc tam, kad kapos, eksplodējot spridzeklim, gāja bojā 60 gadus vecs vīrietis.

Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība notikuma vietā atrada nenosakāmas izcelsmes metāla šķembas un citu sprādzienbīstamu priekšmetu fragmentus. Plkst.14.26 operācija beigta, ziņo LETA.

To, vai sprādzienbīstamais priekšmets bija Otrā pasaules kara mantojums, policija skaidros ekspertīzē, teica Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Policija noskaidrojusi, ka bojāgājušais uz kapiem bija atnācis kopā ar savu dzīvesbiedri, kura sprādzienā necieta.

Jau ziņots, ka Rīgā, Jaunciema kapos, šodien, eksplodējot sprādzienbīstamam priekšmetam, bojā gājis 60 gadus vecs vīrietis, aģentūra LETA noskaidroja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Nacionālajos bruņotajos spēkos informē, ka sprādziens noticis, kopjot kapu. Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība devusies uz notikuma vietu.

Kā stāstīja NMPD pārstāve Inga Vītola, saņemot izsaukumu, uz notikuma vietu izbraukušas divas mediķu brigādes, jo sākotnēji ziņots, ka cietuši vairāki cilvēki. Tomēr, ierodoties pirmajai brigādei, konstatēts, ka negadījumā iesaistīts tikai viens cilvēks. Vīrietis miris pirms mediķu ierašanās.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA teica, ka arī policija strādā notikuma vietā un skaidro notikušā apstākļus.

Par notikušo sākts kriminālprocess.

Kapos ieradušies arī Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvaldes speciālisti, aģentūru LETA informēja departamenta pārstāve Iveta Mazūre. Piesaistīti arī sapieri. Pašlaik teritorija ir norobežota un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu