Tunisijas galvaspilsētā teroristu uzbrukumā nogalināti 22 cilvēki (papild.) • IR.lv

Tunisijas galvaspilsētā teroristu uzbrukumā nogalināti 22 cilvēki (papild.)

25
Tunisijas specvienība pie muzeja. Foto: EPA/LETA

Dzīvības zaudējuši tūristi no Dienvidāfrikas, Francijas, Polijas un Itālijas

Teroristu uzbrukumā slavenajā Bardo muzejā Tunisijas galvaspilsētā Tunisā trešdien nogalināti 22 cilvēki, kuru vidū ir 20 ārvalstu tūristi, pavēstīja Tunisijas Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Muhameds Ali Arui. Drošības spēku operācijas rezultātā nogalināti divi uzbrucēji.

Bojāgājušo vidū ir 20 ārvalstu tūristi, viens tunisiešu žurnālists un policists. Ziņu aģentūras vēsta par vēl 50 ievainotajiem.

“Pavisam ir nogalināti 22 cilvēki, arī 20 Dienvidāfrikas, Francijas, Polijas un Itālijas tūristi,” sacīja Arui.

Uzbrukuma gaitā divi ar Kalašņikova automātiem bruņojušies militārās formās tērpušies uzbrucēji atklāja uguni uz tūristiem, kad tie kāpa ārā no autobusa, un dzinās viņiem pakaļ uz muzeju. Kā paziņoja as Sids, bijis līdz pieciem uzbrucējiem, no kuriem divi bijuši tieši iesaistīti uzbrukumā un tika nogalināti. Viņiem varēja palīdzēt vēl divi līdz trīs kaujinieki.

Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni uzbrukumā apsūdzējusi džihādistu grupējumu “Islāma valsts”, lai gan līdz šim neviens atbildību par uzbrukumu nav uzņēmies.

Šis Tunisijā ir asiņainākais terorakts kopš 2010.-2011.gada “arābu pavasara” nemieros tika gāzts valstī ilgus gadus valdījušais diktators Zins el Abidins ben Ali.

Tunisijā ir nopietna džihādistu klātbūtne, tomēr sadursmes līdz šim pamatā notikušas Alžīrijas pierobežas kalnos, valsts rietumdaļā.

Kaut arī Tunisijā ir tikai 11 miljoni iedzīvotāju, ārvalstu džihādistu rindās Sīrijas pilsoņkarā visvairāk ir tieši Tunisijas pilsoņu. As Sids, kurš pie varas nāca pagājušajā mēnesī, paziņojis, ka cīņa ar terorismu ir viņa valdības viena no galvenajām prioritātēm

(papildināta visa ziņa)

 

Komentāri (25)

v_rostins 18.03.2015. 23.13

Ja uz katru šādu uzbrukumu sekotu adekvāta atbilde Maskavas iedzīvotājiem, tos drīz vien pārtrauktu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu