Arodbiedrības LABA vadītājs tiek turēts aizdomās lietā par kukuļošanu • IR.lv

Arodbiedrības LABA vadītājs tiek turēts aizdomās lietā par kukuļošanu

21
Arodbiedrības LABA vadītājs Raimonds Gailis. Foto: Ieva Lūka, lETA

Kukuļošana notikusi Rīgas domes Satiksmes departamentā

Partijai “Saskaņa” pietuvinātās Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) līderim Raimondam Gailim, kurš pērnajā rudenī arī kandidēja Saeimas vēlēšanās no “Saskaņas” saraksta, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis aizdomās turētā statusu 2013.gada februārī sāktajā kriminālprocesā saistībā ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā, vēsta telekompānijas TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Šo faktu raidījumam apstiprināja pats Gailis, taču viņš uzsvēra, ka lietā vairs netiek turēts aizdomās par kukuļņemšanu, bet gan “par citiem sīkumiem”. “Es sapratu, ka KNAB vajadzīgs šo lietu uzturēt un formāli [aizdomas] ir par pārkāpumiem grāmatvedībā,” skaidroja Gailis.

Šai pašā lietā aizdomās turētā statuss joprojām ir arī Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājam Vitālijam Reinbaham, kurš departamentā dažādos amatos strādā vairākus gadus. Kad viņš vadīja pasažieru pārvaldi, kādai privātfirmai paveicās atpirkt pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” vecos autobusus un uzreiz tos iznomāt Reinbaha māsīcas vīra – Rēzeknes mēra – vadītajai pašvaldībai, vēsta “Nekā personīga”.

Pirms diviem gadiem departamentā kratīšanu veica KNAB. Bija radušās aizdomas, ka kāds par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu kā kukuli prasījis regulāri maksāt naudu “Saskaņai” draudzīgajai arodbiedrībai LABA. Šajā lietā arī Reinbahs un Gailis kļuva par aizdomās turētajiem. Kriminālprocesā izmeklēšana joprojām turpinās.

Reinbahs raidījumam uzsvēra, ka visi ierobežojumi, kas viņam krimināllietā savulaik bija piemēroti, ir tikuši atcelti. “Protams, šis te [aizdomās turētā] statuss manā izpratnē ne par ko neliecina. Nebija ne tiesas, nekas,” raidījumam sacīja Reinbahs.

2013.gada maijā Rīgas domes Satiksmes departamentā KNAB veica kratīšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā. Kā aģentūru LETA informēja toreizējā biroja pārstāve Inta Šaboha, izmeklētājiem bija radušās aizdomas, ka kāda SD amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā kā kukuli ir pieprasījusi veikt regulārus maksājumus kādai arodbiedrībai.

Kopumā lietā tolaik bija divi aizdomās turētie – amatpersona par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā pēc Krimināllikuma (KL) 320.panta 3.daļas un privātpersona par šīs kukuļa pieprasīšanas atbalstīšanu. Abām aizdomās turētajām personām bija piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Amatpersonai kā drošības līdzeklis bija piemērots ierobežojums pildīt noteiktus pienākumus.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecināja, ka aizdomās par kukuļa pieprasīšanu tiek turēts bijušais LABA vadītājs, toreizējais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs Reinbahs.

 

Komentāri (21)

Ebenemezers-3 09.03.2015. 08.33

kremlim pietuvinaataa bleežu partija

arodbiedriiba -komoonisma skola , taa bija rakstiits bierdra kartees

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu