Rosina plašus priekšvēlēšanu reklāmas izvietošanas ierobežojumus • IR.lv

Rosina plašus priekšvēlēšanu reklāmas izvietošanas ierobežojumus

10
Foto: Edijs Palens, LETA

Visiem politiskajiem spēkiem cer panākt vienlīdzīgus noteikumus

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sagatavojusi grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz noteikt visā valstī vienotus ierobežojumus priekšvēlēšanu reklāmai, vēsta LETA.

Grozījumi noteic, ka priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanai publiskās lietošanas ārtelpās (izkārtnes, stendi, afišas, tāfeles, plakāti, reklāma skatlogos) aizliegts izmantot valsts un pašvaldību iestāžu ēkas, baznīcas un lūgšanu namus, ārstniecības iestāžu ēkas, izglītības iestāžu ēkas, kā arī autoostas, stacijas, pasažieru ostas. Tāpat nedrīkstēs izmantot sabiedrisko transportu, vietējās un valsts nozīmes arhitektūras, pilsētbūvniecības un mākslas pieminekļus.

Priekšvēlēšanu reklāmas būs aizliegts izvietot arī tuvāk par 50 metriem no šiem objektiem.

Ieviešot šādu regulējumu, visā valstī būs vienoti, valsts noteikti ierobežojumi priekšvēlēšanu aģitācijai, līdz ar to arī visi politiskie spēki būs līdzīgā situācijā.

Pašvaldībām ar saistošajiem noteikumiem būs tiesības noteikt tikai ierobežojumus reklāmas izmēram, veidam, gaismas un skaņas efektiem atbilstoši videi, ēku un būvju arhitektūrai, taču nebūs tiesīgas noteikt vietas, kurās aizliegta atsevišķu preču, preču grupu vai pakalpojumu reklāmas izplatīšana.

Grozījumi likumā iesniegti izskatīšanai 9.marta Ministru kabineta komitejas sēdē.

 

Komentāri (10)

Kris 06.03.2015. 13.29

Mani interesē, ja, “Priekšvēlēšanu reklāmas būs aizliegts izvietot arī tuvāk par 50 metriem no šiem objektiem.” un “Grozījumi noteic, ka priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanai …. nedrīkstēs izmantot sabiedrisko transportu” , tās reklāmas, kas tiks izvietotas uz reklāmu stabiem ceļmalā muks projām no garām braucošajiem autobusiem? Vai arī reklāmas netiks izvietotas 50 m rādiusā no sabiedriskā transporta maršruta? ..

Nu man jau patīk, uz nerviem šausmīgi krīt tās reklāmas.

+4
0
Atbildēt

0

Absints 06.03.2015. 17.09

Tās ir muļķības. Ilūzija likuma pieņēmējiem, ka tas kaut ko ierobežos. Nu, piemēram, reklāmas uz sabiedriskā transporta. Un kas notiks, ka trolejbuss būs izkrāsots Krievijas karoga krāsās? Vienkārši tehniski tādas krāsas remonta laikā bija pieejams…Vai, ka būs uzdrukāta ,piemēram, reklāma par ābolu izvēli ar zaļiem ķekšiem, protams, bez Vienotības piesaukšanas. Protams, tad būs ekspertīze un skaidrošanās.,.. un, varbūt, pat soda piespriešana, kā Taukmūļiem par pozitīvismu – kas notika pēc tam, kad ievēlētā Saeima jau bija nostrādājusi. Un vai piespriestais miljons latu ir atmaksāts?

Atkārtoju to iepriekš un atkārtoju vēlreiz – nu nedrīkst Valsts pieņemt likumus, kuru izpildi pati nespēj nodrošināt. Likumi jau skaisti, pareizi, puritāniski- bet neizpildāmi..

Iepriekš jau piesaucu piemēru ar Uspeskihu, kurš ir Lietuvas politiķis. Uz vienām vēlēšanām viņš sev piederošajā konservu rūpnīcā uz tur ražotajām gurķu konservu burkām uz etiķetēm drukāja savu ģīmi- lai patērētāji zinātu ražotāju. Vai tā bija politiska reklāma vai nebija?

+2
0
Atbildēt

0

Mantrausis 08.03.2015. 08.14

Esmu ierobežojumu pretinieks un neredzu tiem citu jēgu, kā muļķīga ierēdņu atskaite par “padarīto”… Tā kā pašvaldību un Saeimas vēlēšanas notiek reti, tas ir brīdis, kad vietējā mērogā parādās itin liela nauda. Lai tad arī silda ekonomiku – viena alga, vai tā no ASV, Zviedrijas, Kuriļu salām vai Bahreinas… Grigules spožais piemērs rāda, ka nekas nemainās. Tad vismaz var nopelnīt! Nevis ierobežot! Mazāk mēģinās ar likumu palīdzību nozagt vietējiem… Par pārējo var parūpēties dažas drošības iestādes, bet galva, ja arī to valsts nav atņēmusi, katram sava!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu