Krievijā februārī samazinās degvīna cena • IR.lv

Krievijā februārī samazinās degvīna cena

15
Degvīna pudeles kioskā Maskavā. Foto: AFP/LETA

Par minimālo algu var iegādāties 32 pudeles degvīna

No 1.februāra Krievijā tirdzniecībā samazināta minimālā cena degvīna puslitra pudelei – cena samazināta no 220 rubļiem līdz 185 rubļiem ( ap 2,4 eiro), vēsta mediji. Šis ir bezprecedenta gadījums Krievijā, kopš 2009.gadā noteikta vienota mazumtirdzniecības cena alkoholiskajiem dzērieniem – cenas visu laiku ir tikai paaugstinājušās.

Krievijas varas iestādes šādu politiku skaidro ar to, ka vēlas samazināt iedzīvotāju nelegālā alkohola patēriņu. Tomēr eksperti šo soli vērtē dažādi – vieni uzskata, ka tas nesamazinās pašdarinātā un nelegālā spirtotā lietošanu, bet cenas samazināšana ir tikai prezidenta rīkojuma izpilde. Citi domā, ka minimālās cenas samazināšana palielinās Krievijas iedzīvotāju mirstību.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagājušā gada beigās, uzstājoties Valsts domē, paziņoja, ka „nelegālais šņabis, visādi surogāti, līdzīgi spirtoti dzērieni rodas tāpēc, ka legālajai produkcijai ir paaugstināta cena”. Ierēdņi šos prezidenta izteikumus uztvēra kā signālu darboties, tāpēc pirmoreiz pēdējo sešu gadu laikā tika nolemts samazināt puslitra šņabja pudeles cenu, ziņo Dw.de.

Akcīzes nodoklis spirtotajiem dzērieniem paliek tas pats – 500 rubļu par spirta litru.

Mediji ziņo, ka beigu beigās viss balstīsies uz Krievijas iedzīvotāja dzīves līmeni – kopš šā gada 1.janvāra Krievijā minimālās algas lielums noteikts 5965 rubļi (ap 77 eiro). Par to var iegādāties 32 pudeles degvīna, kas maksā 185 rubļus.

 

Komentāri (15)

Egils 02.02.2015. 10.13

Nesen bija izpētīts, ka Krievijā varas mainās tad, kad aug šņabja cena. Pūķins, acīmredzot, zina šo sakarību…

+6
0
Atbildēt

0

andrejs_gr 02.02.2015. 09.59

Spilgta pazīme, kas liecina par Krievijas varas pilnīgu morālo degradāciju. Putins un viņa noziedzīgā apkārtne, kas sāk raizēties par krīzes un kara izraisītu tautas neapierinātību, tādā veidā cenšas saglabāt savu varu pēc iespējas ilgāk. Nodzērušies, bezsmadzeņu lumpeni – varas saglabāšanas priekšnosacījums. Tie neprotestēs, liekus jautājumus neuzdos – galvnais, lai viņiem būtu pieejama “dienas deva”.

+4
0
Atbildēt

0

LoveLove 02.02.2015. 10.14

Saskaņā ar medicīnas žurnālā „The Lancet” publicēto pētījumu viens no galvenajiem augstās mirstības iemesliem Krievijā ir pārmērīga alkoholisko dzērienu lietošana – ceturtā daļa Krievijas vīriešu nenodzīvo līdz 55 gadu vecumam. Šādos apstākļos samazināt cenu degvīnam ir barbariski un amorāli.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu