Trešdien LU Akadēmiskajā bibliotēkā notiks literārs vakars "Doņeckas lidosta" • IR.lv

Trešdien LU Akadēmiskajā bibliotēkā notiks literārs vakars “Doņeckas lidosta”

35
Skats no izpostītās Doņeckas lidostas

Pasākumā dzeju lasīs virsnieks un dzejnieks Vladimirs Timčuks no Ļvovas

Trešdien, 21.janvārī plkst.17.30 Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā bibliotēkā par godu Ukrainas Vienotības dienai notiks literārs vakars “Doņeckas lidosta”, raksta aģentūra LETA. Pasākumā dzeju lasīs virsnieks un dzejnieks Vladimirs Timčuks no Ļvovas. 

Timčuks dzimis 1979.gada 11.janvārī Ukrainā, Aizkarpatu apgabalā, Rahovā. Viņš beidzis Žitomiras Radioelektronikas institūtu, kur ieguvis armijas inženiera specialitāti, kā arī zinātņu kandidāta grādu tehniskajās zinātnēs. Timčuks absolvējis arī Tarasa Ševčenko Kijevas Nacionālās universitātes Filoloģijas fakultāti. Viņš aktīvi darbojas vairākās sabiedriskajās organizācijās un dziesmu, deju kolektīvos: Svētā Borisa un Gļeba Kijevas jaunatnes pareizticīgo brālībā, Starptautiskajā jauno zinātnieku un zinātnes darbinieku organizācijā, Ukrainas virsnieku apvienībā, biedrībā ” V.Stusa memoriāls”, Ukrainas dziesmu kapelā “Bojan” u.c. Timčuks ir vairāku grāmatu autors – 2009.gadā klajā nācis izdevums “Vesennije vodovoroti”, bet 2014.gadā – “Slovodiem”, “Guculskoje vosstanije” un “Doneckij aeroport”. Viņš ir arī vairāku māksliniecisko akciju producents. Timčuks bijis konkursa uzvarētājs prozas kategorijā par Ukrainas Brīvprātīgo Armiju, ko 2014.gadā rīkoja izdevniecība “Literaturna agencija “Discursus””. 

Literāro vakars “Doņeckas lidosta” atbalsta Latvijas Ukraiņu kongress un Ukrainas vēstniecība Latvijā. Ukrainas Vienotības dienā tiek atzīmēta 1919.gada 22.janvārī notikusī Rietumukrainas apvienošanās ar Ukrainas Tautas Republiku.

Vairāk informācijas bibliotēkas mājas lapā

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu