Francijas lielākais satīriskais nedēļas izdevums saņēmis nāves draudus • IR.lv

Francijas lielākais satīriskais nedēļas izdevums saņēmis nāves draudus

28
Jaunais žurnāla "Charlie Hebdo" numurs tipogrāfijā. Foto: EPA/LETA

Žurnālistiem draudēts viņus sacirst gabalos ar cirvi

Francijas lielākais satīriskais nedēļas izdevums “Le Canard Enchaine” atklājis, ka dienu pēc uzbrukuma žurnāla “Charlie Hebdo” redakcijai saņēmis nāves draudus, ziņo LETA/AFP.

“Le Canard Enchaine” savā jaunākajā numurā, kas nonāks pārdošanā trešdien, atklāj, ka 8.janvārī saņēmis e-pastu ar draudiem, ka tagad pienākusi viņu kārta un izdevuma žurnālisti tiks sacirsti gabalos ar cirvi.

“Ņemot vērā kontekstu, novērošana tika pastiprināta” un policija sākusi izmeklēšanu, atklāj izdevums.

“Le Canard Enchaine” ir Francijas populārākais satīriskais nedēļas laikraksts, kura tirāža sasniedz gandrīz pusmiljonu eksemplāru.

Jau ziņots, ka bruņoti islāmisti – brāļi Šerifs un Saīds Kuaši – pagājušajā trešdienā Parīzē iebruka žurnāla “Charlie Hebdo” redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši “Allāhs ir dižens” un “Mēs esam atriebuši pravieti”. Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Žurnāls “Charlie Hebdo” trešdien iznāk atkal ar pravieša Muhameda karikatūru uz vāka. Šoreiz žurnālam ir milzīga tirāža – trīs miljoni eksemplāru, un tas izdots sešās valodās, tai skaitā arābu, angļu un turku valodā.

Savukārt pagājušajā ceturtdienā Monrūžā, uz dienvidiem no Parīzes, Amedijs Kulibali, kurš esot pazinis brāļus Kuaši, nošāva policisti, bet piektdien Parīzē iebruka košera veikalā, nogalinot četrus cilvēkus.

Kulibali un brāļi Kuaši piektdien policijas operāciju gaitā tika likvidēti.

 

 

Komentāri (28)

uldis_sene 14.01.2015. 12.51

Jautājums, kas tos draudus radījis un izplatījis. Finanšu mafijai nepieciešams iegansts, lai visu pasauli pārvērstu par policeisku diktatūru, kurā var bez problēmām taisīt savu neierobežoto varu un milzu naudu.

Vārda brīvība!? – Nesmīdiniet. Kaut kā dīvaini sanāk – charlie kontekstā visi baigie cīnītāji par vārda brīvību, taču, kad jārunā par to, kā baltie kolonizējuši tumšādaino kontinentus vai arī, kā ukraraiņu nacisti slepkavo bērnus un sievietes – tad vārda brīvību vairs nevajag. LV cenšas aizliegt Krievu masu medijus, kuros vismaz ir kaut kāda daļa patiesības, bet neviens pat neiepīkstas par vārda brīvības ierobežošanu, bet gan ir baigākā sajūsmā par to. Apbrīnojama dubultmorāle.

youtu.be/aGn-lV9vjWo

Tas, kas jāpiedzīvo šim puisītim, ir tikai dēļ kaut kādas Ukrainas teritoriālās nedalāmības principa. Tikai šo nez kādēļ nevēlas pie mums atspoguļot.

youtu.be/z4427N0oIIc

šo, par Obamas finasētāju un draugu – geju aktīvistu, kuru apcietināja par pedofīliju – arī noklusē. Vārda brīvība. Jāsmejas pilnā kaklā.

Par parīzes notikumiem, kuros ir laža lažas galā, vispār nemaz nesākšu, jo tas ir zem jebkuras kritikas robežas. Mafija nerro aunu un aitu baru, kā tupākos no tupākajiem. un visi, kā muļķīši priecājas par sevis izmantošanu.

youtu.be/Y5yDDMj0Xwk

youtu.be/yJEvlKKm6og

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu