FOTO: "Charlie Hebdo" jaunākais numurs visā Francijā izpārdots dažu stundu laikā (papild.) • IR.lv

FOTO: “Charlie Hebdo” jaunākais numurs visā Francijā izpārdots dažu stundu laikā (papild.)

19
Sieviete Marseļā priecājas, ka dabūjusi "Charlie Hebdo" jaunāko numuru. Foto: AFP/LETA

Lielā pieprasījuma dēļ „Charlie Hebdo” tirāža palielināta trīskārtīgi – žurnāls izdots 3 miljonos eksemplāros, bet papildtirāža būs vēl 2 miljoni

Franču satīras žurnāla “Charlie Hebdo” jaunākais numurs – pirmais pēc asiņainā uzbrukuma – trešdien visā Francijā pilnībā izpārdots dažu stundu laikā, ziņo mediji.

Ņemot vērā milzīgo pieprasījumu, žurnāls laidīs pārdošanā vēl divus miljonus numura eksemplāru, paziņojis “Charlie Hebdo” izplatītājs uzņēmums MLP.

“Tas bija neticami. Kad atvēru, mani gaidīja 60 līdz 70 cilvēku gara rinda,” norādīja kāda Parīzes avīžu kioska darbiniece. “Es nekad neesmu pieredzējusi neko tamlīdzīgu. Visi mani 450 [“Charlie Hebdo” jaunākā numura] eksemplāri tika izpārdoti 15 minūšu laikā,” viņa piebilda.

Jau ziņots, ka franču satīras žurnāla “Charlie Hebdo” jaunākajā numurā atkal redzamas pravieša Muhameda karikatūras.

Attēlā uz žurnāla vāka zem uzraksta “Viss ir piedots” būs redzams raudošs vīrietis ar turbānu galvā, rokās turot plakātu “Es esmu Šarlī”, vēsta “Liberation”.

“22 gadu laikā nav bijis neviena “Charlie Hebdo” numura, kurā nebūtu pāvesta, Jēzus, priesteru, rabīnu, imamu vai Muhameda karikatūru,” norādīja žurnāla jurists Rišārs Malka. “Būtu pārsteigums, ja to nebūtu,” viņš piebilda.

Nākamā numura tirāža būs trīs miljoni eksemplāri parasto 60 000 vietā. Tas tiks tulkots 16 valodās, vēsta LETA/DPA.

Pirmais žurnāla numurs pēc teroristu uzbrukuma „Charlie Hebdo” redakcijai 7.janvārī tapis Francijas kreisās avīzes „Liberation” redakcijā Parīzē. Par to, ka žurnāls iznāks atkal, tā komentētājs Patriks Pellū paziņoja jau nākamajā dienā pēc terora akta.

Bruņoti islāmisti – brāļi Šerifs un Saīds Kuaši – trešdien Parīzē iebruka žurnāla “Charlie Hebdo” redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši “Allāhs ir dižens” un “Mēs esam atriebuši pravieti”. Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Brāļi Kuaši tika nogalināti piektdien policijas operācijas gaitā.

(papildināta no sākuma un ar foto)

Komentāri (19)

aivarsk 13.01.2015. 09.46

Šī karikatūra gan ir atbilstoša un trāpīga, jo skaidri parāda to “solidaritāti” un tās krokodīlasaras, kuras visiem rāda dažādi imami un “mēranie” musulmaņi.

+10
0
Atbildēt

2

    Aldis-2 > aivarsk 15.01.2015. 00.58

    Savukārt “Le Figaro” raksta, ka vairāk nekā 200 skolās bija incidenti, kas saistīti ar piemiņas brīžiem (un tie ir tikai paziņotie gadījumi, cik vēl netika paziņots…). Daļa skolēnu slavināja terorismu, citi mēģināja izjaukt klusuma brīžus, daži pat uzbrukuši vārda brīvības atbalstītajiem, utt. Vismaz 40 gadījumos bija nepieciešama policijas iejaukšanās, uzsākti vairāki kriminālprocesi.

    Daži skolēni esot izteikušies: «Ils auraient dû tuer tous les journalistes de Charlie Hebdo» (Vajadzēja nogalināt visus žurnālistus), citi solīja: «continuer à buter du Charlie Hebdo» (turpināt nogalināt).

    Multikultūrālisma atbalstītāji var justies apmierināti ar savas ideoloģijas sekām…

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > aivarsk 15.01.2015. 00.07

    O jā, Francija tagad bauda “integrācijas un multikultūrālisma augļus”.

    “Le Monde” raksta, ka Francijas skolās atbalsts žurnālam “Charlie” nebūt nav viennozīmīgs. Daudzi musulmaņu skolēni saka:

    “Charlie Hebdo l’a bien cherché” (Žurnāls “Charlie” pats to ir meklējis/pelnījis)

    “C’est bien fait pour eux, ils n’avaient qu’à ne pas insulter le Prophète” (Tas ir labi viņiem nodarīts, nevajadzēja apvainot Pravieti)

    “Il ne fallait pas insulter, on va répliquer!” (Nevajadzēja apvainot, mēs atbildēsim)

    “On n’est pas Charlie!” (Mēs neesam Šarliji! – Pretnostātījums frančiem, kas solidārizējoties ar žurnālu, raksta: “Je suis Charlie” – Esmu Šarlijs)

    Utt.

    Multikultūrālisms visā savā krāšņumā.

    Un daži žurnālisti jau spriež: “Et on fait quoi maintenant? L’islam de France doit-il se réformer?” (Un ko lai darām tagad? Vai nevajadzētu reformēt Francijas islāmu?)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

LoveLove 13.01.2015. 10.35

Pēc milzīgā sabiedrības atbalsta vārda brīvībai šī ir vienīgā iespējamā atbilde fanātiskajiem teroristiem un preses cenzūras atbalstītājiem. Preses izdevējiem vērts ieklausīties Le Monde karikatūrista Plantu aicinājumā izrādīt drosmi un publicēt vairāk karikatūru, nevis izmantot fotoattēlus, kas neapgrūtina. Un interesēties par karikatūristiem tad, kad viņi ir dzīvi.

+8
-1
Atbildēt

4

    uldis_sene > LoveLove 14.01.2015. 12.35

    Vārda brīvība!? – Nesmīdiniet. Kaut kā dīvaini sanāk – charlie kontekstā visi baigie cīnītāji par vārda brīvību, taču, kad jārunā par to, kā baltie kolonizējuši tumšādaino kontinentus vai arī, kā ukraraiņu nacisti slepkavo bērnus un sievietes – tad vārda brīvību vairs nevajag. LV cenšas aizliegt Krievu masu medijus, kuros vismaz ir kaut kāda daļa patiesības, bet neviens pat neiepīkstas par vārda brīvības ierobežošanu, bet gan ir baigākā sajūsmā par to. Apbrīnojama dubultmorāle.

    http://youtu.be/aGn-lV9vjWo

    Tas, kas jāpiedzīvo šim puisītim, ir tikai dēļ kaut kādas Ukrainas teritoriālās nedalāmības principa. Tikai šo nez kādēļ nevēlas pie mums atspoguļot.

    http://youtu.be/z4427N0oIIc

    šo, par Obamas finasētāju un draugu – geju aktīvistu, kuru apcietināja par pedofīliju – arī noklusē. Vārda brīvība. Jāsmejas pilnā kaklā.

    Par parīzes notikumiem, kuros ir laža lažas galā, vispār nemaz nesākšu, jo tas ir zem jebkuras kritikas robežas. Mafija nerro aunu un aitu baru, kā tupākos no tupākajiem. un visi, kā muļķīši priecājas par sevis izmantošanu.

    http://youtu.be/Y5yDDMj0Xwk

    http://youtu.be/yJEvlKKm6og

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    uldis_sene > LoveLove 14.01.2015. 16.14

    Oho, kādi spēcīgi pretargumenti. kas, tu neskaties mūsu TV ziņu izlaidumus, vai!? – Laikam vēl neesi pamanījis, cik agresīvi katru dienu no valdības un oficiālo masu mediju tiek pausts, ka jāklapē to bodīti ar atļaušanos paust savu viedokli par labu Krievijas un Rietumeiropas skeptiķu paustajiem viedokļiem, ciet. Tas ir totāls genocīds pret vārda brīvību kā tādu. Varbūt tev laiks atvērt acis un paskatīties uz realitāti, nevis saldi sapņot savā saldo melu pasaulītē.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > LoveLove 14.01.2015. 19.45

    sēne, tev liekas,ka mums būtu Krievijai jāpalīdz izplatīt šādus melus?

    https://www.youtube.com/watch?v=wZZlmRiTb9Y

    Krievijas TV; Baltijas valstu iekļaušana PSRS notika ievērojot visas juridiskās procedūras (no 19.35. min)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > LoveLove 14.01.2015. 13.22

    sēne,tev kāds ir aizliedzis izplatīt krievu propagandu?Tev kāds aizliedzis ukraiņus saukāt par nacistiem?Vai tu jau sapotējies pret trakumsērgu?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

grin 14.01.2015. 15.12

Es protams neatbalstu cilvēku šaušanu. Bet starp citu nav tā ka Francijā un Eiropā absolūta “vārda brīvība” un viss atļauts. Piemēram apmēram gadu atpakaļ aizliedza Franču komēdijas teātri kas taisījās jokot par ebreju tēmu. Tas teātris nemaz pirmizrādi neieraudzīja. http://www.theguardian.com/world/2014/jan/06/french-comic-dieudonne-threatens-court-action-ban-antisemitism

+5
-1
Atbildēt

1

    uldis_sene > grin 14.01.2015. 16.18

    Žīdu propagandai un nelietībām visi vārti plaši vaļā. Tā taču izredzētā tauta! To aiztikt nedrīkst nekādā gadījumā, jo tad pastāv iesppēja, ka cilvēki reiz pamodīsies un lērums astoņkāja tausteklīšu pazaudēs savu finansējumu. To nevar pieļaut.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu