Štrombergs kļūst par ASV BMX čempionāta kopvērtējuma uzvarētāju • IR.lv

Štrombergs kļūst par ASV BMX čempionāta kopvērtējuma uzvarētāju

22
Māris Štrombergs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Štrombergs kļuvis par pirmo BMX profesionāļu braucēju, kurš savas karjeras laikā ticis pie visiem prestižākajiem tituliem

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs no Latvijas sestdien noslēdzošajās ASV čempionāta sacensībās tika pie panākuma, kas vienlaicīgi viņam ļāva pirmoreiz karjerā kļūt par šī seriāla čempionu, ziņo LETA.

Sezonas noslēdzošajās sacensībās sportisti cīnījās par palielinātu punktu skaitu. Pirms tām latvietis kopvērtējumā ieņēma otro vietu, atpaliekot vienīgi no Londonas olimpisko spēļu vicečempiona un esošā pasaules čempiona Sema Vilobija no Austrālijas.

Sestdienas braucienos ļoti izšķiroši notikumi sekoja pusfinālā, kad Štrombergs ar savā braucienā ieņemtu otro vietu nodrošināja vietu finālā, bet Vilobijs šajā pašā braucienā piedzīvoja neveiksmi un palika pēdējais, astotais.

Līdz ar to kopvērtējuma uzvaras labad latvietim finālā pietika ar izcīnītu ceturto vietu, taču viņš savu uzdevumu izpildīja ar uzviju, esot pirmais.

Štrombergs līdz ar to kļuvis par pirmo BMX profesionāļu braucēju vēsturē, kurš savas karjeras laikā ticis pie visiem prestižākajiem tituliem.

Kā ziņots, pirms tam piektdien sezonas noslēdzošajās čempionāta ierindas sacensībās Štrombergs nesasniedza finālu. Kopumā viņš šīs sezonas posmos guva sešus panākumus.

Pērn Štrombergs ASV čempionātā ierindojās piektajā vietā. Tieši ASV čempionāts līdz šim bija vienīgās sacensības viņa karjerā, kurās latvietis nebija spējis kļūt par čempionu.

Štrombergs, kurš turpina pārstāvēt “Free Agent”/”Rockstar” komandu, šogad koncentrējās uz startiem ASV čempionāta posmos un Pasaules kausa izcīņā. Tāpat divkārtējais olimpiskais un divkārtējais pasaules čempions šovasar trešo reizi kļuva par Eiropas čempionu, bet pasaules meistarsacīkstēs piedzīvoja tehnisku neveiksmi pusfinālā.

Latvietis iepriekšējo reizi pasaules čempionātā triumfēja 2010.gadā, taču kopumā viņam ir divi čempiona tituli – vēl vienu viņš ieguva 2008.gadā.

Jūnijā sākās 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas ilgs divus gadus. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelnīs UCI ranga punktus, kas tālāk veidos arī nāciju rangu. Tieši nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu 2016.gada olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu