“Norvik banka” Tukumā slēgs reģionālo klientu apkalpošanas nodaļu • IR.lv

“Norvik banka” Tukumā slēgs reģionālo klientu apkalpošanas nodaļu

37
"Norvik bankas" zīmols. Foto: Lita Krone, LETA
Eduards Ozoliņš

Nodaļas slēgšanas iemesls esot klientu skaits un citu Latvijas komercbanku veiksmīgāka darbība Tukumā

“Norvik bankas” reģionālais klientu apkalpošanas centrs Tukumā strādā pēdējās dienas, jo ar 7.novembri tiek slēgta bankas norēķinu grupa Raudas ielā 4, portālam Ir.lv apstiprināja bankas komunikācijas daļas vadītājs Osvalds Zebris.

Uz Ir.lv jautājumu, kāpēc informācija par bankas filiāles alēgšanu nav publiski pieejama, O.Zebris to apstiprināja un norādīja, ka visi klienti esot informēti ar mobilā telefona īsziņu starpniecību.

„Paziņojumu par slēgšanu pie klientu apkalpošanas centra un tā telpās bijām novietojuši pirms mēneša. Vēl pirms tam mēs mutiski informējām visus klientu apkalpošanas centra apmeklētājus par centra slēgšanu. Ņemot vērā, ka ne visi klienti mēneša laikā apmeklē klientu apkalpošanas centru, mēs nolēmām vēl papildus nosūtīt visiem klientiem SMS īsziņas,” informē bankas pārstāvis.

Bankas klientiem Tukumā tā individuāli sola piedāvāt īpaši izdevīgus sadarbības nosacījumus. Viens no tiem, kas minēts Ir.lv iesūtītajā paziņojumā, ir šāds: “…visiem mūsu klientiem piedāvājām īpašu akciju – maksājumu veikšanu Tukuma lielākajai namu pārvaldei „Tukuma nami” bez maksas”.

Banka skaidro, ka nodaļas slēgšanas iemesls esot klientu skaits un citu Latvijas komercbanku darbība pilsētā. “”Norvik bankai” kā kredītiestādei ar Latvijā vislielāko klientu apkalpošanas centru skaitu Latvijā (kopā – 75), nākas ļoti rūpīgi vērtēt katra klientu apkalpošanas centra darbības efektivitāti un potenciālu. Mēs labprāt savu pārstāvniecību skaitu divkāršotu, taču diemžēl realitāte ir tāda, ka daudzviet Latvijā cilvēku koncentrācija un aktivitāte ir pārāk maza,” teikts Ir.lv atsūtītajā bankas preses relīzē.

Kā norāda Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) Komunikācijas daļas vadītāja Marija Makareviča, viņas rīcībā esošā informācija liecina, ka “Norvik banka” ir savlaicīgi informējusi klientus par norēķinu grupas slēgšanu Tukumā, vēl pirms mēneša izvietojot paziņojumu filiāles telpās un mutiski informējot klientus par izmaiņām.

Makareviča atzīmē, ka, optimizējot filiāļu skaitu atbilstoši saviem biznesa mērķiem un aktīvāk novirzot klientus uz elektronisko norēķinu veikšanu un alternatīvo kanālu izmantošanu, bankas regulāri pārskata filiāļu skaitu un atrašanās vietu saskaņā ar tās biznesa apjomiem. Šāda tendence esot vērojama arī citviet Eiropā un pasaulē.

Saskaņā ar bankas sniegto informāciju, tuvākās filiāles Tukumam atrodas Talsos un Jūrmalā.

A/s „Norvik banka” lielākais akcionārs ir Krievijas „Vjatka Bank” lielākais īpašnieks Grigorijs Guselņikovs, kurš to iegādājās aizvadītā gada nogalē. Savukārt tikai pirms pāris nedēļām „Norvik banka” kļuva par „Vjatka Bank” lielāko akcionāru.

Jau ziņots, ka šovasar „Norvik banka” apsvēra iespēju vērsties tiesā ar prasību pret Latvijas valsti, uzskatot, ka apstiprinot tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) vēja enerģijas ražotājam „Winergy”, aizskartas „Norvik bankas” intereses.

 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu