Piektdien operā Marisa Jansona vadībā uzstāsies Bavārijas Radio simfoniskā orķestris • IR.lv

Piektdien operā Marisa Jansona vadībā uzstāsies Bavārijas Radio simfoniskā orķestris

23
Diriģents Mariss Jansons. Publicitātes foto

Koncerts tiks translēts radio tiešraidē un LTV ierakstā

Piektdien, 7.novembrī, Latvijas Nacionālajā operā (LNO) diriģenta Marisa Jansona vadībā izskanēs Bavārijas Radio simfoniskā orķestra koncerts, kas tiks translēts gan radio tiešraidē, gan televīzijas ierakstā un tādējādi būs dzirdams un skatāms visā Latvijā. 

Šis Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas koncertu ciklā “Dzimuši Rīgā” iekļautais notikums plkst.20 tiks translēts Eiroradio tiešraidē kanālā Latvijas Radio 3 – “Klasika”, savukārt plkst.22.15 koncerts būs skatāms Latvijas Televīzijas 1.kanālā. Koncertu tiešraidē pārraidīs arī vairākas Eiroradio raidorganizācijas – Igaunijas, Bavārijas, Vidusvācijas (MDR) un Rumānijas klasiskās mūzikas raidstacijas -, savukārt koncerta ieraksts vēlāk skanēs vēl astoņās valstīs: Austrijā, Austrālijā, ASV, Beļģijā, Čehijā, Nīderlandē, Spānijā un Korejā. Koncerta tiešraidi vadīs Ilga Auguste, starpbrīdī piedāvājot interviju ar maestro Marisu Jansonu, kā arī koncertā sastaptajiem izcilā notikuma aculieciniekiem. 

Koncertu ar čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka un par 20.gadsimta sirdsapziņu dēvētā Dmitrija Šostakoviča opusiem maestro Jansons ir veltījis tēvam, diriģentam Arvīdam Jansonam, 100 jubilejā. Tajā izskanēs Dvoržāka populārā, Amerikas indiāņu un afrikāņu melodiju iedvesmotā devītā simfonija “No Jaunās pasaules” un Šostakoviča “Piektā simfonija re minorā”, kuras pirmatskaņojums savulaik komponistam nodrošināja panākumus.

Biļetes cena 110 – 250 eiro. Biļetes vēl nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu