Par Tukuma mēru kļūst Ēriks Lukmans • IR.lv

Par Tukuma mēru kļūst Ēriks Lukmans

28
Ēriks Lukmans. Foto no partijas mājas lapas

Patlaban Tukuma novadā spēkā esošā budžeta veidošanas un finansēšanas sistēma esot Lukmana radīta

Tukuma novada dome trešdien par domes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēja līdzšinējo mēra vietnieku Ēriku Lukmanu (“Tukuma pilsētai un novadam”), vēsta LETA.

Viņš stājās Jura Šulca (“Tukuma pilsētai un novadam”) vietā, kurš ievēlēts 12.Saeimā no “Vienotības” saraksta.

Partijas “Tukuma pilsētai un novadam” valdes loceklis un Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Volfs, izvirzot Lukmana kandidatūru, informēja domi, ka partija Lukmanu izvirza kā vienīgo kandidātu, ņemot vērā viņa ilggadējo pieredzi pašvaldības darbā ne tikai mēra vietnieka, bet arī pašvaldības izpilddirektora amatā. Piemēram, patlaban Tukuma novadā spēkā esošā budžeta veidošanas un finansēšanas sistēma esot Lukmana radīta.

Saskaņā ar Tukuma novada domes mājaslapā publicēto informāciju Lukmans dzimis 1967.gadā, 1992.gadā pabeidzis Pleskavas Valsts pedagoģijas institūtu. Viņš ir partijas “Tukuma pilsētai un novadam” valdes loceklis.

Amatpersonas deklarācijā par 2013.gadu Lukmans norādījis parādsaistības par kopējo summu 67 000 eiro. 2013.gadā Lukmans pašvaldībā nopelnījis 16 215 eiro.

Saskaņā ar iepriekš deklarācijās norādīto Lukmans bijis Tukuma 3.vidusskolas direktors, Tukuma novada domes izpilddirektors, kā arī ieņēmis citus amatus pašvaldībā.

Līdz ar Šulca aiziešanu no pašvaldības deputāta mandātu ieguva Sarmīte Krecere.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu