Sikorskis: Izteikumi intervijā par Ukrainas sadalīšanu ir "interpretēti" (papild.) • IR.lv

Sikorskis: Izteikumi intervijā par Ukrainas sadalīšanu ir “interpretēti” (papild.)

15
Bijušais Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis. Foto: EPA/LETA

Medijs: Putins esot Polijai ierosinājis sadalīt Ukrainu

Polijas parlamenta spīkers bijušais ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis otrdien norobežojās no viņam ASV izdevumā “Politico” piedēvētajiem skaļajiem apgalvojumiem par Krievijas prezidenta Vladimira Putina savulaik Polijai it kā izteikto piedāvājumu sadalīt Ukrainu, vēsta LETA/Polskie Radio.

“Intervija ar “Politico” nebija saņēmusi pilnvarojumu, un daži mani vārdi ir pārinterpretēti,” pirmdien vakarā tviterī paziņoja eksministrs.

Savukārt Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Krievijas medijam RBC atzina, ka Sikorska intervija ir “blēņas”. “Kremlis negrasās reaģēt uz bijušā Polijas ārlietu ministra izteikumiem, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirms dažiem gadiem Polijas premjerministram Donaldam Tuskam piedāvājis sadalīt Ukrainu,” sacīja Peskovs.

Bens Džuda – žurnālists, kurš intervēja Sikorski izdevumam “Politico” – raidorganizācijai TV24 atzina, ka “nav īsti pārliecināts, ko Sikorskis domājis”, sakot, ka daži viņa izteikumi ir “pārinterpretēti”.

Džuda arī atgādina, ka ASV žurnālistiem nav intervijām “jāsaņem pilnvarojums”, kā tas ir Polijā. Sikorskis atbilstoši “Politico” publicētajai versijai sacījis, ka Putins 2008.gadā Maskavā teicis, ka “Ukraina ir mākslīga valsts un Ļvova ir poļu pilsēta, un kāpēc gan lai mēs to kopā neatrisinātu”.

“Par laimi, Tusks neatbildēja. Viņš zināja, ka tas tiek ierakstīts,” teicis Sikorskis, kurš ārlietu ministra amatā atradās kopš 2007.gada. Viņš arī norādīja, ka patlaban Ukrainā notiekošais karš “patiesībā sākās 2008.gadā”.

NATO 2008.gada samitā Bukarestē Putins “uzstājās ar savu ārkārtējo runu, sakot, ka Ukraina ir mākslīga valsts un lielākā tās daļa vēsturiski ir piederējusi Krievijai”, “Politico” citē Sikorska teikto.

“Es uzskatu, ka psiholoģiski [Krievijas] režīms transformējās pēc Krimas aneksijas. Tas bija brīdis, kas beidzot pārliecināja visus šaubīgos un kā dēļ visiem bija jāpagriež galvas. Tas bija Napoleons pēc Austerlicas. Tas bija Hitlers pēc Parīzes krišanas. Tas bija brīdis, kas beidzot visu centralizēja Vladimira Putina rokās,” intervijā norādīja Sikorskis.

Jau ziņots, ka Krievija vēlējusies piesaistīt Poliju pie Ukrainas teritorijas sadales. Tā esot paziņojis bijušais Polijas ārlietu ministrs un Seima priekšsēdētājs Radoslavs Sikorskis, ziņo LETA/Ukrinform.

“Putins grib, lai Polija nosūtītu karaspēku uz Ukrainu. Tādi bija signāli, kādus viņi mums raidīja. Mēs zinājām, ka tas ir tas, par ko viņi domā daudzu gadu garumā,” teicis Sikorskis žurnālam “Politico”.

“Tā bija viena no pirmajām lietām, ko Putins teica premjerministram Donaldam Tuskam, kad viņš apmeklēja Maskavu. Viņš turpināja teikt, ka Ukraina ir mākslīga valsts un Ļvova ir poļu pilsēta, un kāpēc mums vienkārši kopā netikt ar to visu galā,” sacīja Sikorskis.

Pēc viņa teiktā, Putinam likts saprast: Polija tur nepiedalīsies. “Mēs viņiem ļoti skaidri likām saprast: mums ar to nekā kopīga nebūs,” sacīja bijušais ministrs.

Bijušais Polijas ārlietu ministrs arī teicis, ka Krievija vēlas Rietumvalstis novest „līdz robežai”. „Putins domā, ka viņš ir saskāries ar kaudzīti vārguļu. Viņš arī domā, ka mēs nesāksim karot, lai aizstāvētu Baltijas valstis. Ziniet, varbūt viņam ir arī ir taisnība,” Sikorska teikto citē „Ukrainskaja pravda”.

Nule kā sociālajā tīklā Twitter Sikorskis izplatījis paziņojumu, ka daži viņa izteikumi “Politico” nebija publicēšanai un tikuši interpretēti. “ES apstiprinu, ka Polija nepiedalās aneksijās,” raksta Sikorskis.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (15)

J.Biotops 21.10.2014. 07.33

Nevaru piekrist ne tam, ka Puķins psihs, ne – ka apkalpe tankā grib atraut viņu no kloķiem. Kad valdnieks Krievijā virzījis valsti ne tur, kur tautai patīk, viņš ātri zaudējis varu un parasti – kopā ar dzīvību.

Gudrāki krievi jau pirms daudziem gadiem formulējuši, ka Krievzemē valdniekam ir milzīga patvaļa attiecībā uz atsevišķu cilvēku, pat augsti situētu, bet ārkārtīgi mazas iespējas mainīt sabiedrības uzskatus, vēlmes un attīstības virzienu. Pētera III, Pāvila I, Aļeksandra II, Ņikitas likteņi pretstatā Katrīnai II, Josifam S, Leonīdam B. – Puķins arī zina savas tautas vēsturi, jūt un saprot, kas jādara, lai saglabātu savu ādu un ieguvumus. Prāvoslāvije, samoģeržāvije, NARODNOSĶ! (Parķija i narod – jeģīni!)

+8
-1
Atbildēt

0

J.Biotops 21.10.2014. 09.40

Atkal otrādi – nevis Puķins kaut ko „inducējis”, bet gan rezonē savas tautas vēlmēm. Ja to nedarītu, sen būtu jau aizmirsts.

Primārais ir diženā krievu tauta un „russkij mir”, Puķins vai Navaļņijs (arī viens krimnaš) var nākt vai iet, maz kas no tā mainītos.

+6
-1
Atbildēt

0

J.Biotops 21.10.2014. 11.29

Par Hitleru un vācu tautu pietiekoši daudz sarakstījuši tie, kuri to tuvumā redzējuši. Iesākumam der paskatīties vācu kinohronikas ar sajūsmā bļaujošiem pūļiem. Var arī palasīt izdzīvojušo 1943.gada atentāta dalībnieku atmiņas.

Lasīts arī, ka dažās Staļina nometnēs iespundētie ilgu laiku nav runājuši savā starpā, jo katrs skaidri zinājis, ka visi pārējie ir tautas ienaidnieki, tikai viņš viens kļūdas dēļ. Vēl tagad augstāko benžu mazdēli brēc, ka ūsainis netaisnīgi represējis patiesus ļeņiniešus, (kuriem pašiem rokas līdz elkoņiem asinīs). Tās ģimenes ta zināja patiesību i tad, i tagad.

TV un pat radio tajā laikā bija pavāji abiem.

Pazemoti krievi nav vairāk, kā pirms abiem lielkariem (Uz Dardaneļiem, urrā!), pirms Ziemeļu vai Livonijas kara un vēl senāk.

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu