NATO amatpersona: Putinam un Islāma valstij ir līdzīgas metodes, vienādi mērķi • IR.lv

NATO amatpersona: Putinam un Islāma valstij ir līdzīgas metodes, vienādi mērķi

29
NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Putins intervijā serbu avīzei aicina ASV „beigt šantažēt Krieviju”

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un „Islāma valsts” teroristi izmanto vienādas metodes un tiem ir līdzīgi mērķi – demokrātijas noliegšana, vardarbība un iebaidīšana, tiešsaistes forumā “Security Jam” teicis NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs.

Jaunākie draudi no Putina izskanējuši trešdien intervijā Serbijas avīzei „Politika”, kad Krievijas prezidents tieši aicinājis ASV atcerēties par abu valstu „kodolbruņojumu” un tā draudiem stratēģiskai stabilitātei pasaulē, ziņo Ukrainas aģentūra UNIAN.

Putins pirms vizītes Serbijā avīzei teicis, ka cer – ASV „atcerēsies, ar ko stratēģiskai stabilitātei draud kodollielvaru nesaprašanās” un beigs „šantažēt Krieviju”. No Putina intervijas var secināt, ka ASV naidīgums pret Krieviju izpaužas ieviestajās sankcijās, kā arī par to liecinot ASV prezidenta Baraka Obamas salīdzinājums, ka Krievijas draudi pasaulei ir bīstamāki par Ebolas vīrusu.

Savukārt NATO amatpersona Veršbovs teicis, ka „Putina neosovjetiskajam revizionismam un Islāma valsts terorismam ir savas atšķirības. Taču tiem ir arī kopīgas metodes – iebaidīšana un vardarbība -, lai sasniegtu savus mērķus: noliegtu demokrātiju, iecietību un tiesiskumu kā starptautisko attiecību zelta standartu”.

Jau pirms nedēļas Veršbovs intervijā vācu „Deutsche Welle” teica, ka situācija Austrumukrainā ir ļoti nedroša, jo pamiers netiek ievērots vairākos rajonos, kur tuvākajā laikā varētu sagaidīt situācijas pasliktināšanos. Tāpat kā ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, arī Veršbovs teica, ka Krievijas pienākums ir Donbasa separātistiem izskaidrot, ka tā neatbalsta viņu ieplānotās nelikumīgās vēlēšanas 9.novembrī.

Veršbovs uzskata, ka Krievija mēģina „iesaldēt” konfliktsituāciju Donbasā, un ir nopietni riski, ka tai tas arī izdosies.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu