Krievija savā ES personu melnajā sarakstā iekļauj Judinu, Maizīti un Hermani • IR.lv

Krievija savā ES personu melnajā sarakstā iekļauj Judinu, Maizīti un Hermani

33
Foto: Ieva Lūka, LETA

Latvija izsaka nožēlu par šādu Krievijas rīcību

Krievija savā Eiropas Savienības (ES) personu melnajā sarakstā ir iekļāvusi Saeimas deputātu Andreju Judinu, Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Maizīti un režisoru Alvi Hermani, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Kārlis Eihenbaums atturējās nosaukt Krievijas melnajā sarakstā iekļauto Latvijas pilsoņu vārdus. Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka Latvija izsaka nožēlu par šādu Krievijas rīcību, jo neredz tai nekādu loģisku pamatojumu, kāpēc tieši šīm personām ir liegta ieceļošana Krievijā.

“Acīmredzot Krievija vienkārši vadījusies pēc savas izpratnes ar motivāciju nepalikt “parādā” Latvijai. Šādu pieeju mēs neuzskatām ne par saprātīgu, ne konstruktīvu,” norādīja Eihenbaums, piebilstot, ka par šo Krievijas lēmumu attiecīgās personas ir jau informētas.

Hermanis, kurš pēc Krievijas agresijas Ukrainā šī gada martā atcēla savu piedalīšanos Maskavas Lielā teātra iestudējumā, aģentūrai LETA teica, ka viņa rīcībā nav šādas informācijas par iekļaušanu Krievijai nevēlamo personu sarakstā. Hermanis Krievijā neesot bijis aptuveni četrus gadus un arī negrasās turp doties. Tādēļ viņu īpaši neinteresējot, vai viņš ir vai nav iekļauts šādā sarakstā.

Kā ziņots, Hermanis Krievijā iestudējis vairākas izrādes. 2010.gadā viņa iestudētā izrāde “Šukšina stāsti” Krievijas nozīmīgākās teātra balvas “Zelta maska” pasniegšanas ceremonijā saņēma skates galveno apbalvojumu kā labākā lielās formas dramatiskā izrāde.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu