Pirmdien Latvijas Radio 1.studijā uzstāsies starptautisks kamermūziķu trio • IR.lv

Pirmdien Latvijas Radio 1.studijā uzstāsies starptautisks kamermūziķu trio

31
Štutgartes Mūzikas augstskolas profesore Andra Dārziņa. Publicitātes foto

Koncertu var apmeklēt ikviens, piesakoties pa tālruni 67206647 vai pa e-pastu “[email protected]

Pirmdien, 29.septembrī plkst.18 Latvijas Radio 1.studijā skanēs kamermūzikas koncerts, kurā uzstāsies Austrālijā dzimusī altiste, Štutgartes Mūzikas augstskolas profesore Andra Dārziņa, valsts kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” flautu grupas koncertmeistare Ilona Meija un “Latvijas Lielās mūzikas balvas 2013” ieguvēja pianiste Herta Hansena, raksta aģentūra LETA. 

Koncertā skanēs Roberta Šūmaņa “Adagio” un “Allegro altam un klavierēm op.70” un šāgada jubilāra Riharda Štrausa “Sonātes vijolei un klavierēm op.18” otrā daļa “Improvizācija” pārlikumā flautai un klavierēm, kā arī Bohuslava Martinu “Trio H.300”, taču īpaša vieta programmā būs Maijas Einfeldes mūzikai – koncertā skanēs viņas “Sonāte-meditācija altam un klavierēm”. Koncertu vadīs Liene Jakovļeva. 

“Einfeldes mūzika fantastiski piestāv alta daudzveidīgajām iespējām. Sonātē izpaužas alta skanējuma tumšie toņi un noslēpumainība, arī skarbums, kas parādās kontrastā ar siltumu un dziedošo raksturu. Einfeldes mūzika, manuprāt, ir dziļa, dramatiska, dažreiz arī trausla, katrā ziņā ļoti daudzpusīga, un ir liels vilinājums to spēlēt. [Komponists] Andris Dzenītis altu nosaucis par “viscilvēciskāko” no visiem stīginstrumentiem un atzinis, ka Einfeldei ir dvēseles radniecība ar altu. Labāk pateikt nevar,” žurnālam “Mūzikas Saule” uzsvērusi koncerta īpašā viešņa Andra Dārziņa, kura savos koncertos, kas notiek ārpus Latvijas, bieži stāsta par mūsu valsti, tās mūzikas tradīcijām un komponistiem. 

Starptautiskā trio aizsākumi meklējami domu saskaņā un viena radošā viļņa apziņā, par ko mūziķes pārliecinājušās, satiekoties visdažādākajos projektos, kā arī vadot meistarklases starptautiskajās jauno mūziķu vasaras nometnēs Latvijā. Viņas visas vieno pamatīga pieredze kamermūzikas atskaņošanā gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts, kā arī prasme izcili interpretēt 20.gadsimta un 21.gadsimta mūziku. 

Koncertu varēs apmeklēt ikviens interesents, iepriekš piesakoties pa tālruni 67206647 vai pa e-pastu “[email protected]”. Ieeja Radio mājā būs no plkst.17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. 

Kamermūzikas koncerta apmeklējums būs bez maksas. Vairāk informācijas mājas lapā. Koncertu gan radio, gan interneta tiešraidē pārraidīs Latvijas Radio 3 – “Klasika”.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu