Obama: Aviācijas triecieni džihādistiem var notikt bez Kongresa piekrišanas • IR.lv

Obama: Aviācijas triecieni džihādistiem var notikt bez Kongresa piekrišanas

32
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AFP/LETA

Prezidents aicina Kongresu atbalstīt militāro misiju pret “Islāma valsti”

ASV prezidents Baraks Obama otrdien tikšanās laikā aicināja Kongresa līderus atbalstīt viņa militāros centienus pret teroristu grupējumu “Islāma valsts” (IV). Viņš norādīja, ka aviācijas triecieni Irākas džihādistiem var notikt bez Kongresa piekrišanas, ziņo LETA/DPA/Dw.de.

Abu partiju līderi no Pārstāvju palātas un Senāta “pauda savu atbalstu centieniem graut un galu galā iznīcināt IV”, paziņoja Baltā nama preses pārstāvis Džošs Ērnests.

Obama gatavojas trešdienas vakarā teikt uzrunu, kurā izklāstīs savus stratēģiju cīņai ar radikālo islāmistu grupējumu un likumdevējiem pavēstīja – lai arī viņam ir pilnvaras rīkoties pašam, viņu atbalsts šos centienus padarīs efektīvākus.

“Prezidents līderiem pavēstīja, ka viņš būtu priecīgs par Kongresa rīcību, kas palīdzētu kopējiem centieniem un demonstrētu pasaulei, ka ASV ir vienotas IV draudu sakaušanā,” sacīja Ērnests.

Obama arī teica, ka viņam ir tiesības pašam pieņemt lēmumu un ASV Kongresa sankcija cīņai ar džihādistiem nav vajadzīga.

ASV Gaisa spēki Irākā IV pozīcijas bombardē kopš 8.augusta. Pēdējo dienu laikā ASV kara lidmašīnas veikušas piecus uzbrukumus, bombardējot objektus Anbāras provincē netālu no Haditas pilsētas.

Saskaņā ar ASV Kongresa 70.gados pieņemto likumu bez ASV Kongresa sankcijas prezidentam ir tiesības pieņemt lēmumus par karadarbībām 60 dienu laikā. Pēc tam ASV prezidentam ir jāsaņem kongresmeņu atbalsts.

“Islāma valsts” kontrolē plašas teritorijas no Sīrijas ziemeļiem līdz Irākas austrumiem, un 30.jūnijā grupējums šajās teritorijās pasludināja “kalifātu”. Grupējums apņēmies panākt, lai “kalifātā” dzīve noritētu atbilstoši sunnītu viduslaiku paražām.

 

Komentāri (32)

buchamona 10.09.2014. 09.26

Prezidents līderiem pavēstīja, ka viņš būtu priecīgs par Kongresa rīcību, kas palīdzētu kopējiem centieniem un demonstrētu pasaulei, ka ASV ir vienotas IV draudu sakaušanā…” +++ šitie galvu griezēji – fundamentālisti, protams, ir jāiznīcina. Taču, ja demokrātiskā pasaule grib būt konsekventa, tad ir jāatdzīst, ka Kremlis no šiem dvieļa galvām neko daudz neatpaliek savā ļaunprātībā.

+3
-1
Atbildēt

0

Inese 10.09.2014. 09.56

Un kad ASV bombardēs ukraiņu fašistus? To noziegumi ir šausminoši un asinis stindzinoši:

Родственники бойцов ополчения, попавших в плен к карательным батальонам, получили деревянные ящики с отрезанными головами своих детей, братьев, отцов.

Пока власти ДНР не могут назвать точное количество подобных случаев. Этим делом занимается военный комитет республики. Но установлено, что все жертвы такого жестокого обращения входили в состав подразделений народного ополчения Донбасса и попали в плен в ходе боев под Донецком.

По неофициальной информации, за этим стоят каратели Игоря Коломойского, которых спонсирует украинский олигарх. Свои батальоны он сформировал из радикалов «Правого сектора», отличающихся жестоким обращением и ультраправыми взглядами.

Представители украинской стороны заявили в ответ, что виновниками такого обращения с пленными якобы являются чеченцы, принимавшее участие в боевых действиях на стороне ДНР. Но предъявить какие-либо факты, подтверждающие это, он не смогли. http://therussiantimes.com/news/12587.html

0
-5
Atbildēt

7

    Inese > Inese 10.09.2014. 12.31

    rinķī apkārt Tu, droši vien, gribēji vārdiņa vietā fašisti lietot vārdiņu nacisti

    =====================

    Da sen jau visā pasaulē vārdi “nacisti” un “fašisti” ir sinonīmi:

    the word fascist is intended to mean “oppressive”, “intolerant”, “chauvinist”, “genocidal”, “jingoistic”, “dictatorial”, “racist”, and/or “aggressive”—all concepts that are allegedly inspired by the ideology of actual fascism, and pervasive through fascist states. http://en.wikipedia.org/wiki/Fascist_(insult)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis > Inese 10.09.2014. 14.55

    Fašistus Ukrainas gaisa spēki paši nobombardēs AustrumUkrainā. Ukrainai aviācija ir – atškirībā no Irākas armijas, kurai nav ne atbilstošu ieroču, ne vēlmes, ne prasmes.

    Un ja vēl Ukraina iegadāsies kaut nedaudz precīzos ieročus – nu kautvai pretradaru raķetes – tad fašistus uzvarēs!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > Inese 10.09.2014. 10.02

    Tu, droši vien, gribēji vārdiņa vietā fašisti lietot vārdiņu nacisti :) Bet, ja par šādiem terminiem drīkst pasmaidīt, tad man ” patīk” , kā kremlini šobrīd sāk definēt jēdzienu nacists. Jebkurš, kurš atsakās pakļauties Kremļa šovinistiskajām iegribām, kļūst par nacistu.

    Par kara noziegumiem, kuri tiek pastrādāti Krievijas – Ukrainas karā, gan jau pienāks laiks, un katrs saņems pēc saviem nopelniem. Dienvidslāvija tam piemērs.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > Inese 10.09.2014. 12.06

    nu un ločmeli? domā kādam tavi meli interesē?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Inese 10.09.2014. 12.26

    Ir meļi, lieli meļi un Ločmelis.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Inese 10.09.2014. 10.48

    Ločmelis Un kad ASV bombardēs … fašistus

    ______________________________________

    Pareizi, ločmeli – es jau arī sen gaidu, kad ASV noslaicīs no Ukrainas zemes visus urlu moskaļu fašistus!

    Cerams, ka drīz tas laiks pienāks!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu