Bijušo tiesnesi Strazdu prasa sodīt ar četru gadu cietumsodu • IR.lv

Bijušo tiesnesi Strazdu prasa sodīt ar četru gadu cietumsodu

21
Tiesnesis Ziedonis Strazds. Foto: Inga Kundziņa, LETA

KNAB Strazdu aizturēja 2012.gada 7.augustā

Tiesas debatēs prokurors lūdzis bijušo tiesnesi Ziedoni Strazdu sodīt ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz pieciem gadiem un konfiscējot mantu, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Savukārt no amata atstādinātajai tiesnesei Skaidrītei Buividei valsts apsūdzības uzturētājs uzskatījis lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu par pamatotu un likumīgu.

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā pušu replikas plānots uzklausīt 16.septembrī plkst.14.

Saskaņā ar lēmumu par apsūdzētā saukšanu pie kriminālatbildības Strazds ilgstoši – laika periodā no 1995.gada līdz 2012.gadam – dažādos laika periodos fiktīvi nodarbināja septiņus darbiniekus. Šiem cilvēkiem tika aprēķināta darba samaksa, kuru esot piesavinājiess pats tiesnesis, liecina apsūdzība.

Apsūdzība Strazdam celta pēc Krimināllikuma (KL) 318.panta 2.daļas – par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības radījušas būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, ja tas darīts mantkārīgā nolūkā.

Apsūdzība Strazdam celta arī pēc KL 177.panta 3.daļas – par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, un 327.panta 2.daļas – par dokumenta viltošanu vai apzinātu viltota dokumenta izsniegšanu vai izmantošanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona mantkārīgā nolūkā.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieku Strazdu aizturēja 2012.gada 7.augustā. 2013.gada 7.februārī Saeima viņu atcēla no Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesneša amata.

To, vai Strazds ir atzīstams par vainīgu viņam celtajās apsūdzībās, spriedīs tiesa.

 

Komentāri (21)

Inese 08.09.2014. 17.28

Strazdam jāņem kājas pār pleciem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu