Obama sankcionē "Islāma valsts" bombardēšanu • IR.lv

Obama sankcionē “Islāma valsts” bombardēšanu

24
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AFP/LETA

Tas noticis, pamatojoties uz Irākas valdības lūgumu

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdienas vakarā sankcionējis gaisa triecienus islāmistu kaujiniekiem, kas sagrābuši plašas teritorijas Sīrijā un Irākā.

Islāmistu grupējuma “Islāma valsts” tālāka virzīšanās uz priekšu Irākā apdraud Erbīlu, kur atrodas ASV diplomāti un militārie padomnieki, norādīja Obama, kurš, pamatojoties uz Irākas valdības lūgumu, “sankcionējis precīzus gaisa triecienus”, ziņo LETA/DPA.

“Mēs plānojam būt modri un rīkoties, ja viņi jebkur Irākā apdraudēs mūsu objektus, tostarp konsulātu Erbīlā un vēstniecību Bagdādē,” brīdināja prezidents.

Tomēr vienlaikus viņš uzsvēra, ka ASV sauszemes spēki operācijās netiks iesaistīti.

“Es neļaušu Savienoto Valstu ieraušanu vēl vienā Irākas karā,” norādīja Baltā nama saimnieks.

Vienlaikus ASV gaisa spēki jau ceturtdien Irākā sāka humāno kravu nomešanu, lai apgādātu tūkstošiem bēgļu, kas bijuši spiesti pamest savas mājas, glābjoties no “Islāma valsts” kaujinieku terora.

Pēc pēdējiem islāmistu ekstrēmistu uzbrukumiem, tūkstošiem jezīdu (kurdu savdabīgas reliģiskas kopienas pārstāvji) nonākuši “Islāma valsts” kaujinieku aplenkumā, un viņiem steidzami nepieciešama pārtika un dzeramais ūdens.

Obama apsūdzēja “Islāma valsti” centienos “sistemātiski iznīcināt veselu tautu, kas kvalificējams kā genocīds”.

Iepriekš ceturtdien ANO Drošības padome nāca klajā ar aicinājumu lielvalstīm sniegt “atbalstu Irākas valdībai un tautai un darīt visu, ko tās spēj, lai atvieglotu iedzīvotāju ciešanas”.

 

 

Komentāri (24)

ligakalnina 08.08.2014. 10.30

Par to, kas notiek Irakā, pilnīgi atbildīgs Bušs – jaunākais, kas iebruka Irakā absolūti nesaprotot, kas tā par valsti, ka tā ir mākslīgi nodibināta pēc 1 pasaules kara, un ka to apdzīvo kurdi, sunīti, un šiiīti, kuri cits citu neieredz vairāk, kā amerikāņus.

Labi vai slikti, bet, Sadams šos visus turēja kādos rāmjos, aprobežotais Bušs ar savu demokrātijas eksportu panāca to, ka situiācija Irakā un bojā gājušo skaits šinī valstī simtreiz lielāks par to, kas bija Sadama laikos, un neviens nezina, kā to situāciju atrisināt, vispārējais slaktiņš tur var turpināties bezgalīgi.

Tā notiek, kad par Amerikas prezidentu kļūst cilvēks, kas vāji atšķir Irāku no Irānas, un Šveici no Zviedrijas.

0
0
Atbildēt

1

    ILZE > ligakalnina 08.08.2014. 12.03

    dzeris49

    Par to, kas notiek Irakā, pilnīgi atbildīgs Bušs – jaunākais

    ________________

    Par to kas notiek Irākā, atbildīgs ir Bušs vecākais, kurš vēl 1991. gadā neizbeidza prokremliskā mērgļa, Huseina, režīmu, Bušs jaunākais, kurš pēc Putina sarīkotās provokācijas – terora akta, 9/11, iebruka Afganistānā, bet ne Irākā, kas būtu pamatīgi samulsinājis to paranoidālo pidaru un liktu saprast tam, kas viņš ASV aiz aukliņām neraustīs un, protams, melnādainis, Pirmais ASV Geju prezidents, kurš varu Irākā atstāja agresīvā mazākuma, šīītu rokās.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Marija 08.08.2014. 10.35

Привет всем!! Недавно наткнулась на новую фишку по заработку: уделяя всего пол часа в день можно заработать от 15 до 30 баксов, денежку получала уже неоднократно на карту. Советую всем, попробуйте и вы будите приятно удивлены!Вот ссылка, мне не жалко!– http://vk.cc/2H2F3x

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu