Sākts kriminālprocess par darba drošības noteikumu pārkāpšanu SIA "Maxima Latvija" • IR.lv

Sākts kriminālprocess par darba drošības noteikumu pārkāpšanu SIA “Maxima Latvija”

20
Piemiņas sveces bojāgājušajiem Zolitūdes traģēdijā. Foto: Ieva Lūka, LETA

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanā šis ir jau otrais atsevišķi sāktais kriminālprocess

Saistībā ar Zolitūdes traģēdiju Valsts policija sākusi vēl vienu kriminālprocesu – par darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmumā SIA “Maxima Latvija”.

Kriminālprocess sākts, saņemot Valsts darba inspekcijas (VDI) slēdzienu, kas bijis vairāk nekā 2400 lappušu garumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā. Kriminālprocess sākts, jo tas ir vienīgais veids, kā pārbaudīt VDI slēdzienā minētos faktus par darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmuma tirdzniecības objektā Priedaines ielā 20 un izvērtēt, vai darba devējs saucams pie kriminālatbildības.

Policija atgādina, ka traģēdijā bojā gāja arī četri uzņēmuma darbinieki, bet divi guva smagus ievainojumus.

Apjomīgajā Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanā šis ir jau otrais atsevišķi sāktais kriminālprocess. Pirmais bija par dokumentu viltošanu. 17.februārī kriminālprocess par dokumentu viltošanu tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. 27.februārī jau pieņemts prokurora priekšraksts par sodu 1920 eiro apmērā.

Par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, ja pārkāpumi ir izraisījuši veselības traucējumus un miesas bojājumus, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Gadījumā, ja pārkāpumi izraisījuši cilvēka nāvi vai smagus miesas bojājumus vairākiem cilvēkiem, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Pērn 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu